lördag 18 juni 2011

Jason & The Scorchers på SRF i Norje

Jason & The Scorchers är ett av de bästa rockband som någonsin funnits. Jag har sett 3 lysande konserter med dem tidigare och precis som väntat gjorde de en ny kanonspelning och var bäst av alla band på Sweden Rock Festival.

Det började bra direkt med Mona Lee från förra årets platta Halcyon times och därefter enastående Shop it around och Dylan-covern Absolute sweet Marie.

Frontmannen Jason Ringenberg är på strålande humör och far omkring som han vore 20 år igen. Warner Hodges är en av världens bästa rockgitarrister. Al Collins på bas och Pontus Snibb från Malmö på trummor är också mycket bra. Pontus är också sångare/gitarrist i Bonafide, vars medlemmar Mikael Fässberg och Niklas Matsson man ser i scenkulisserna. Warner Hodges var förresten dagen till ära klädd i Bonafide-tröja.

Jag stod allra längst fram vid scenen och hade hur kul som helst.

Lite senare kommer andra klassiker som Broken whiskey glass, Golden ball and chain och If money talks. Det blir även en hel del låtar från Halcyon times.

Avslutningen börjar med att Jason Ringenberg säger "Here's a song we just wrote yesterday, worked it up today"... Och sedan drar de igång Take me home country roads i ett rasande tempo.

Jason & The Scorchers var bäst av alla på Sweden Rock Festival 2011.

Setlista (ej alla)
Mona Lee
Shop it around
Absolute sweet Marie
Land of the free
Last time around
Deep holy water
Hot nights in Georgia
Golden ball and chain
If money talks
Days of wine and roses
Better than this
Broken whiskey glass
Take me home country roads

Jason & The Scorchers
Jason Ringenberg (Sång, gitarr & munspel)
Warner E Hodges (Gitarr & sång)
Al Collins (Bas & sång)
Pontus Snibb (Trummor & sång)

Mona Lee
Shop it around
Absolute sweet Marie
Golden ball and chain
If money talks
Take me home country roads

Inga kommentarer: