lördag 19 juni 2010

Guns n' Roses på SRF i Norje

Förra gången jag såg Guns n' Roses 1993 i Köpenhamn. Då fick vi vänta över 1 timme efter utsatt tid på att bandet skulle stå på scen. Sedan var det faktiskt ingen vidare bra konsert.

När man läser Slash biografi får man intrycket av att Axl Rose verkar vara ganska knäpp. Detta visade han prov på genom att komma in på scen 50 minuter försenad. Det är något man verkligen inte gör på Sweden Rock Festival - i synnerhet inte om man är sist ut sista dagen samtidigt som det småregnar och är ganska kallt. Det var ett helt otroligt buande, svärande osv, och minst 1/3 av publiken hade gått hem när Guns n' Roses kom in på scen och när de spelat klart var mindre än hälften kvar. Så går det om man beter sig som en idiot.

När Axl Rose och resten av Guns n' Roses väl är på scen visar de dock att de fortfarande kan spela rock'n'roll och bjuda på en stundtals lysande rockshow.

Nu är Slash, Duff, Izzy och Matt inte längre med i Guns n' Roses. Kvar är bara Axl Rose och Dizzy Reed. Den som därmed tror att Guns n' Roses av idag inte är något att se har helt fel. Nuvarande GnR är ett jäkla bra rockband - inte minst de 3 gitarristerna DJ Ashba, Richard Fortus och Ron Thal. Och på scen är Axl Rose fortfarande... - Axl Rose. Rösten håller kanske inte riktigt lika bra som förr, men satan vad han fortfarande kutar omkring.

Låtarna från den nya skivan är dåliga, men de gamla klassikerna är precis lika bra som förr. Bäst är Welcome to the jungle, You could be mine, Sweet child o' mine, November rain, Knockin' on heaven's door och Paradise City.

Guns n' Roses spelade den 12 juni 2010 på Festival Stage.

Låtlista
1. Chinese democracy
2. Welcome to the jungle
3. It’s so easy
4. Mr Brownstone
5. Sorry
6. Live and let die
7. This I love
8. Rocket queen
9. Street of dreams
10. You could be mine
11. Sweet child o’ mine
12. November rain
13. Knockin’ on heaven’s door
14. Nighttrain
15. Madagascar
16. Better
17. Paradise city

Guns n' Roses
Axl Rose (Sång)
Dizzy Reed (Klaviatur)
Tommy Stinson (Bas)
Dj Ashba (Gitarr)
Richard Fortus (Gitarr)
Ron Thal (Gitarr)
Chris Pitman (Klaviatur)
Frank Ferrer (Trummor)

Videoklipp med Welcome to the jungleVideoklipp med Sweet child o' mineVideoklipp med November rainVideoklipp med Paradise City

Inga kommentarer: