tisdag 5 april 2011

Bra konsert med Dan Hylander & Orkester i Sölvesborg

Efter urladdningen på turnépremiären dagen före åkte Dan Hylander & Orkester till Sölvesborg för en konsert i Slottslängorna. Härliga Nilla Nielsen var vänlig nog att bjuda in mig på gästlistan på denna konsert. Jag, Magnus och Camilla var självklart på plats. Tack Nilla!

Före konserten hann vi ta en tur till Magnus & Camillas sommarstuga i Norje där vi halsade ett par flaskor Jägermeister... (OK, de innehöll visserligen bara 2 cl, men ändå...).

Bandet var i fortsatt fin form och bjöd på ännu en bra konsert. Det var inte riktigt samma tryck som dagen före, men det kan man heller inte begära varje kväll.

Slottslängorna går heller inte att jämföra med KB. Det var en gigantisk lokal nästan helt utan värme (man kan tycka att det är ganska grundläggande att värma upp en lokal när det bara är några plusgrader ute...). Många i publiken hade därför jackorna på sig (eller värmde sig med alldeles för mycket alkohol). Dessutom var ljudet inte det bästa.

Inledningen på konserten är mycket bra. Bella notte som kommer som låt 3 är en grymt bra rocklåt (Dans allra bästa). Jannike Stenlunds, Janne Barks och Nilla Nielsens låtar är precis som under gårdagen mycket bra och drar långa applåder.

Mellansnacket är som vanligt kul, men när så många i publiken är alltför fulla, blir det inte samma sak. Dan gjorde ändå sitt bästa för att hypnotisera oss.

Det är kul att höra de nya låtarna från Den försenade mannen (Dan Hylanders första album på 17 år). Förr var det värre än nu, Riberalta, Vänta på att dö (översättning av en låt skriven av Townes van Zandt), Stå upp (och bli räknad med), Se dig om och framförallt Aldrig för sent att bli ung är mycket bra. Den sistnämnda växer för varje gång man hör den - den har kapacitet att bli en av Dans allra bästa.

Avslutningen med Farväl till Katalonien, Solregn, Aldrig för sent att bli ung, Svart kaffe, Skuggor i skymningen, I minnen och Vykort vykort är grymt bra och då blir det även lite allsång emellanåt. Konserten är några låtar kortare än i Malmö, men trots det är det ännu en bra rockkonsert.

Efter konserten pratar jag en del med Nilla, Jannike, Dan, Bobby och Tomas - alltid lika kul. Stefans "beröm" var också helt obetalbart, men det upprepar jag inte här... Vi skrattade dock länge :)

Setlista
1. Förr var det värre än nu
2. 21/3
3. Bella notte
4. Mamma tro mig
5. Riberalta
6. Vänta på att dö
7. Stå upp (och bli räknad med)
8. Se dig om
9. Tomorrow can wait
10. Bara en man
11. Higher ground
12. Farväl till Katalonien
13. Solregn
14. Aldrig för sent att bli ung
15. Svart kaffe
16. Skuggor i skymningen
17. I minnen
18. Vykort vykort

Dan Hylander & Orkester
Dan Hylander (Sång & gitarr)
Nilla Nielsen (Gitarr, slagverk & sång)
Jannike Stenlund (Fiol, munspel, slagverk & sång)
Janne Bark (Gitarr & sång)
Bobby Djordjevic (Bas & sång)
Johan Hängsel (Trummor & sång)
Tomas Pettersson (Klaviatur & sång)


En ny låt från Den försenade mannen: Vänta på att dö
Ännu en ny låt: Stå upp (och bli räknad med)
Den allra bästa nya låten: Aldrig för sent att bli ung

Inga kommentarer: