onsdag 1 februari 2012

Fantastisk konsert med Rainmakers i Oslo

The Rainmakers är tillsammans med Bruce Springsteen & The E Street Band mina allra största favoriter. Jag och Mikael såg Rainmakers live i Göteborg 1989 och förra året såg jag 2 konserter (Oslo och Drammen). Dessutom såg jag sångaren Bob Walkenhorst och gitarristen Jeff Porter i Oslo för 2 år sedan.

För några månader sedan berättade mina norska vänner Stian Omland och Eddie Christiansen att Rainmakers skulle åka på ny Norge-turné. Jag var förstås snabbt ute och bokade biljetter både till Oslo och Skien. Det kostar en jäkla massa pengar att åka till Norge på konserter, men det var värt varenda spänn (det blev 7 000) att se detta fenomenala rockband live.

Efter att få ha upplevt soundchecket var det några timmar senare dags för konserten på Rockefeller Music Hall i Oslo. Detta är en av de bästa rockklubbar jag varit på och det skulle bli en fantastisk konsert.

Förra året spelade Rainmakers hela sin Norge-turné i vita T-shirts, men nu var det röda som gällde...

Inledningen av konserten är grymt bra med Snakedance, The other side of the world, Downstream, Missouri girl, Long gone long och Reckoning day. Det var ingen tvekan - ikväll var det rock'n'roll!!!

Lite senare var det dags för One more summer och den fullkomligt briljanta Information där Pat Tomek öser på bakom trummorna som aldrig förr.

Rainmakers är faktiskt ännu bättre än förra året även om det finns ett par låtar som jag saknar. Detta är 4 mycket bra musiker: Rich Ruth (bas), Pat Tomek (trummor), Jeff Porter (gitarr) och Bob Walkenhorst (sång, gitarr, munspel, trumma).

Före extranumren är det några låtar till som är grymma: Rockin' at the T-dance, Spend it on love, Another guitar, Drinkin' on the job (som innehåller delar av flera andra låtar, bl a Rainmaker) och inte minst I talk with my hands där Bob Walkenhorst visar vilken otrolig showman han är.

På första extranumret kommer Bob in spelande på en trumma och hela bandet exploderar i en makalös version av Johnny Reb, följt av deras största hit Let my people go-go.

Sista låten för kvällen är ännu en otrolig rocklåt - Big fat blonde. Konserten är slut och det är bara att konstatera - detta är precis som förra året på Rockefeller en av de bästa konserter jag någonsin sett!!!

Efteråt köper jag ett par CD/DVD och får en chans att prata lite med Rainmakers. Det värmer i hjärtat när de känner igen mig från förra året... eller som Bob sa: "Hi Peter, I finally remembered who you are".

Som alltid efter en bra konsert tar det en bra stund innan man kan sova. Nästa dag är det dags att åka till Skien för ny konsert :)


Rainmakers
Bob Walkenhorst (Sång, gitarr, munspel, trumma)
Jeff Porter (Gitarr & sång)
Rich Ruth (Bas & sång)
Pat Tomek (Trummor & sång)


Snakedance
Long gone long
Reckoning day
Shiny shiny
Another guitar

Inga kommentarer: