tisdag 15 november 2011

Fenomenal konsert med Dan Baird & Homemade Sin i Stockholm

Dan Baird & Homemade Sin är ett av världens absolut bästa band. I torsdags bjöd dom på en av årets absolut bästa konserter på Göta Källare. Det var en fenomenal uppvisning i rock'n'roll, som jag sent kommer att glömma (och på fredag ska jag se dom igen - i Jönköping).

Dan Baird, Mauro Magellan och Keith Christopher spelade tidigare alla tre i Georgia Satellites medan Warner E Hodges är gitarrist i Jason & The Scorchers. Fyra otroligt bra musiker.

Spelningen öppnade i högsta fart med bl a I Dunno, Julie And Lucky och I Love You Period, som alla är ösiga rocklåtar som direkt satte stämningen.

L'il Bit, Dan Takes 5 och Keep Your Hands To Yourself är även dom rock'n'roll av högsta märke - det blir helt enkelt inte bättre än så.

Dan Baird lirar också några låtar som är lite lugnare, men med jäkligt sköna melodier, t ex Two For Tuesday och Crooked Smile.

All Over But The Cryin' är en lysande låt som växlar tempo flera gånger. Detta var en av kvällens bästa låtar.

Keith Christopher tar över mikrofonen i She Dug Me Up och Warner E Hodges gör detsamma under Don't Pass Me By. Den senare tillhör Georgia Satellites bästa låtar.

Under Younger Face kommer Pontus Snibb upp på scen och tar tillfälligt över trummorna. Mauro Magellan ställer sig alldeles framför mig i publiken och diggar som det värsta fanset. Riktigt coolt att se!

Avslutningen är en uppvisning i hur rock'n'roll ska låta - Railroad Steel och Sheila / Do You Wanna Dance / Sheila.

Tack för en fenomenal konsert!!! Jag ser fram emot en ny på fredag i Jönköping :)


Dan Baird & Homemade Sin
Dan Baird (Sång & gitarr)
Warner E Hodges (Gitarr & sång)
Keith Christopher (Bas & sång)
Mauro Magellan (Trummor)
Pontus Snibb (Trummor på Younger Face)
I Love You Period
L'il Bit
Dan Takes 5
Keep Your Hands To Yourself
Railroad Steel
Younger Face

1 kommentar:

Jonas Hässleholm sa...

Håller med om att detta var ren och skär lektion i hur rock n´roll ska spelas live! Såg dom i malmö i lördags. Lagt upp en video på youtube. Såg du la upp flera oxå! När det spelas en sån här bra rock n roll skiva så blir man fan sur när det inte står något iaftonbladet m.m. 0/10 får jonserten och då e jag inte ens så insatt i Dan Bairds sen innan utan hängde med för min bror & far lyssnar på han och sett Han/dom i danmark för något år sen. Blev paff hur jävla bra det var! Mer Dan Baird till foket!