söndag 12 februari 2012

Mycket bra konsert med Per Persson i Kalmar

Igår såg jag Per Persson live på Söderport Café i Kalmar. Det var en mycket bra konsert.Förband åt Persson var Vilda, som tillsammans med sin gitarrist spelade ca 1 timme. Det var första gången jag hörde henne och det var helt OK.

Därefter var det dags för en av Sveriges bästa rocksångare. Per Persson är sångare/gitarrist i det fenomenala bandet Perssons Pack, men denna kväll spelade han solo.

I början hade Persson inget ljud i micen så han körde i princip klassikern Hanna 2 gånger... Även om Per Persson spelade solo så var det full fart. Han öste på i Packets paradmarsch och Ikväll tar vi över stan och Bortom månen och mars var lysande.


Efter några inledande låtar blev resten av spelningen en ren önskekonsert. Publiken fick helt enkelt önska vilken låt Persson skulle spela och så gjorde han det... Jag förstår kanske inte en del av önskningarna (när det finns så otroligt många bra låtar att välja emellan), men det blev riktigt bra ändå.


Avslutningen var grymt bra med Fribacka väg, Tusen dagar härifrån, Cornelis-covern Mördar-Anders samt extranumret Sista kvällen i april.

Det var en mycket bra konsert även om det ändå inte blir samma tryck som när hela Packet är med.


Band
Per Persson (sång & gitarr)Hanna
Bortom månen och mars
Fribacka Väg
Packets paradmarsch
Mördar-Anders
Sista kvällen i april

Inga kommentarer: