torsdag 28 juli 2011

Tråkig konsert med Hoola Bandoola Band i Kristianstad

Jag åkte till Kristianstad för att se Wilmer X. "På köpet" fick man Hoola Bandoola Band som förband. Jag har faktiskt sett Hoola spela i Tivoliparken en gång tidigare. Det var 1996 då jag, Linda och Amelie var där (kommer ihåg att vi åt en pizza direkt ur kartongen hukande under ett träd i ösregnet).

Sedan dess har tyvärr både Björn Afzelius och Povel Randén dött och jag trodde faktiskt inte att Hoola skulle spela tillsammans igen. Men de har tydligen släppt en ny samlingsskiva och gör väl därför ett antal spelningar under sommaren.

Björn Afzelius har alltid varit en av mina största svenska favoriter, men däremot har jag inte alls gillat Hoola på samma sätt. Visst, de har gjort en del bra låtar, men jag står helt enkelt inte ut med att lyssna på Mikael Wiehe. Finns det någon som pratar långsammare?

Konserten i Tivoliparken den 13 juli 2011 var tyvärr ganska tråkig. Den enda i bandet det är lite fart i är Håkan Skytte, som går omkring och spelar tamburin eller klappar i händerna hela tiden. Inte ens "nyförvärvet" som tidigare spelat i Wilmer X, Mats Bengtsson, räckte till för att få lite liv i det hela.

Keops pyramid och Dansmelodi var kvällens bästa låtar av Hoola Bandoola Band samt covern av Björn Afzelius - Sång till friheten.


Setlista (ej alla)
Keops pyramid
Vem kan man lita på?
Dansmelodi
Sång till friheten
Ingenting förändras av sig själv
Huddinge Huddinge
Victor Jara
Rocksamba
Herkules

Hoola Bandoola Band
Mikael Wiehe (Sång & gitarr)
Peter Clemmedson (Gitarr & sång)
Arne Franck (Bas & sång)
Per-Ove Kellgren (Trummor & sång)
Håkan Skytte (Slagverk)
Mats Persson (Slagverk & banjo)
Mats Bengtsson (Klaviatur, dragspel & sång)

Sång till friheten
Ingenting förändras av sig själv

Inga kommentarer: