fredag 13 maj 2011

Grym konsert med Dan Hylander & Orkester i Stockholm

I tisdags var jag på Södra Teatern i Stockholm och såg en grymt bra konsert med Dan Hylander & Orkester. Denna konsert var uppskjuten från i höstas, då Dan blev sjuk. Denna kväll var han dock i toppform och på ett lysande spelhumör - liksom resten av bandet. Kul också att ta en öl och snacka lite rock'n'roll med Chrille före spelningen.

Spelningen började i ett rasande tempo med Förr var det värre än nu, 21/3 och Bella notte. Vilka låtar!!! Riberalta var åter precis lika härlig som vanligt, nu när Nilla Nielsen åter var med - hon och Dan sjunger helt otroligt tillsammans under denna vackra låt.

Tomorrow can wait (Jannike Stenlund), Bara en man (Janne Bark) och Higher ground (Nilla Nielsen) var också några av kvällens verkliga höjdare.

En sak som alltid slagit mig när jag varit på konserter i Stockholm är hur jäkla trög publiken är. Hur man kan fortsätta sitta under Farväl till Katalonien, Solregn, Aldrig för sent att bli ung, Svart kaffe och Skuggor i skymningen är en fullständig gåta.

Jag har sett Dan Hylander 19 gånger och detta har inte hänt en enda gång tidigare... Det verkar inte heller ha någon betydelse vilket band som spelar - det har t ex varit lika trögt på flera Springsteen-konserter.


Det är sådan otrolig skillnad mot den lysande publik som t ex finns i Göteborg (vilket ju är förståeligt då det här finns ett Blåvitt fotbollslag som brukar bjuda på underhållning på Ullevi) och i Malmö (trots brist på bra fotbollslag...).

Konserten avslutas med 4 extranummer och under en fullkomligt suverän Vykort vykort reser sig t o m denna publik.

Dan Hylander & Orkester gjorde en av sina bästa konserter och hade det varit någon annanstans hade det förmodligen varit rent magiskt. Det var en grymt bra konsert och väldigt kul att prata lite med alla efteråt (foto av Stefan Nilsson).

Setlista
1. Förr var det värre än nu
2. 21/3
3. Bella notte
4. Mamma tro mig
5. Riberalta
6. Vänta på att dö
7. Stå upp (och bli räknad med)
8. Se dig om
9. Tomorrow can wait
10. Bara en man
11. Higher ground
12. Farväl till Katalonien
13. Solregn
14. Aldrig för sent att bli ung
15. Svart kaffe
16. Skuggor i skymningen
17. Willin’
18. I minnen
19. Vykort vykort
20. Höst (till Eva så länge jag kan gå)

Dan Hylander & Orkester
Dan Hylander (Sång & gitarr)
Nilla Nielsen (Gitarr, slagverk & sång)
Jannike Stenlund (Fiol, munspel, slagverk & sång)
Janne Bark (Gitarr & sång)
Bobby Djordjevic (Bas & sång)
Johan Hängsel (Trummor & sång)
Tomas Pettersson (Klaviatur & sång)


Vänta på att dö - en suverän låt från nya skivan
Higher ground (Nilla Nielsen) - enastående vacker låt
Aldrig för sent att bli ung - sanslöst tryck under denna
I minnen - en klassiker

Inga kommentarer: