söndag 20 november 2011

DVD-inspelning med Dan Hylander & Orkester i Torsås

Den 11-12 november såg jag Dan Hylander & Orkester på Stage4You/Mjölnergymnasiet i Torsås. Det bästa ur dessa båda spelningar kommer att bli en live-DVD/CD till våren.

Dan Hylander & Orkester
Dan Hylander (Sång & gitarr)
Jannike Stenlund (Fiol, munspel, slagverk & sång)
Janne Bark (Gitarr & sång)
Bobby Djordjevic (Bas & sång)
Johan Hängsel (Trummor & sång)
Tomas Pettersson (Klaviatur & sång)
Nina Åkerlund (Sång)
Caroline Melin (Sång)
Calle Kristiansson (Gitarr & sång på 2 låtar)


Fredagen var lite annorlunda mot alla andra Hylander-spelningar jag sett. Dels var det inte så mycket publik och de allra flesta var elever från Mjölnergymnasiet. De gjorde sitt bästa för att vara en bra livepublik, men annars brukar ju medelåldern vara rätt hög så det var en viss skillnad.

En annan sak var att bandets insats under kvällen var väldigt ojämn. I vanliga fall är det ett väldigt samspelt band som sällan gör några misstag. Jag vet inte om de var lite nervösa för inspelningen, men det var ovanligt många misstag och ljudet var lite dåligt i början.

Det fanns dock riktiga höjdpunkter även denna kväll. Svart kaffe och Skuggor i skymningen var riktigt bra, liksom Janne Bark i sin låt Bara en man.

Kvällens gäst var Calle Kristiansson, som gjorde en mycket bra cover av Odyssevs (Björn Afzelius). Afzelius har alltid varit en av mina största svenska favoriter, men tyvärr är det nästan ingen som gör covers på hans många bra låtar. Detta var en mycket positiv överraskning.

Som alltid var det kul att prata med alla - både före och efter spelningen.


Varje gång hon går förbi
Odyssevs (Calle Kristiansson)
Farväl till Katalonien

Andra kvällen av DVD-inspelningen var helt annorlunda. Stage4You var i det närmaste utsålt och det var samma typ av publik som man är van att se på Hylander-konserter.

Bandets framträdande var också något helt annorlunda. Denna kväll gjorde dom en helt lysande spelning. Det var fullt ös från början till slut. Kanonbra!!! När de ska välja ut låtar till DVD:n tycker jag de kan strunta i fredagen och köra lördagens konsert rakt av!

Öppningen med Förr var det värre än nu, 21/3 och Bella notte var strålande. Det satte en härlig stämning direkt.

Janne Barks Bara en man och Jannike Stenlunds Längtan som ingen kan se var kanobra. Calle Kristiansson gästade igen och hans cover av Odyssevs var om möjligt ännu bättre denna kväll. Calle stannade även kvar och bidrog till Farväl till Katalonien (som alltid tillägnas Zlatan Ibrahimovic).

Därefter fortsatte rock'n'roll-showen med Solregn, Aldrig för sent att bli ung, Svart kaffe och Skuggor i skymningen (tillägnad Ricky Bruch).

Bland extranumren fick vi höra I minnen (som inte spelas ofta) och avslutningsvis var det ett jäkla tryck i Vykort vykort.

Alla i bandet verkade glada och nöjda efter konserten och det är inte så konstigt. Detta är definitivt en av de 5 bästa jag sett (som just nu är 24 st). Tack för en grymt bra spelning.


Bella notte
Solregn
I minnen

Inga kommentarer: