torsdag 28 juli 2011

Hylander, Bark och Kristiansson gatumusikanter i Kristianstad

För 2 veckor sedan åkte jag till Kristianstad för att se Hoola Bandoola Band och Wilmer X. Kvällen före fick jag reda på att Dan Hylander, Janne Bark och Calle Kristiansson skulle spela som gatumusikanter under samma dag på Kristianstadsdagarna, men det var tidigt på eftermiddagen så jag hade ingen möjlighet att hinna i tid.

Jag hade dock lite tur. Det dåliga sommarvädret gjorde att gatumusikanternas framträdande sköts framåt under eftermiddagen. Vi missade början, men fick ändå höra ett antal låtar. Magnus såg någon dålig fotbollsmatch, men Camilla och Christoffer följde med till Kristianstad.

Hylander, Bark och Kristiansson satsade på att få in mer pengar under någon timme som gatumusikanter än vad Lady Gaga fick för den mest spelade låten under 2010 på Spotify. Jag tror faktiskt de lyckades...

Det var även ganska kul att se att det lokala A-laget istället för pengar skänkte några öl...

Publiken fick höra både Hylanders/Barks/Kristianssons egna låtar och olika covers. Dan Hylander bjöd bl a på klassikerna Farväl till Katalonien och Svart kaffe. Janne Bark bjöd bl a på Triads jullåt Tänd ett ljus! Jag har aldrig lyssnat på Calle Kristiansson tidigare, men även han bjöd på egna låtar. Vi hann även prata lite med Dan och Janne efter spelningen.

Det var kanske inte riktigt lika många runtom som vid Bruce Springsteens legendariska spelning som gatumusikant på Ströget i Köpenhamn 1988, men det var väldigt många som stannade och orsakade en del trängsel vid hörnan av Cardellsgatan/Östra Boulevarden i Kristianstad.

Setlista (ej alla)
Farväl till Katalonien
Wild thing
Keep on rockin’ in the free world
Tänd ett ljus
Svart kaffe

Band
Dan Hylander (Sång & gitarr)
Janne Bark (Sång & gitarr)
Calle Kristiansson (Sång & gitarr)

Svart kaffe

Inga kommentarer: