torsdag 28 maj 2009

Dan Baird & Homemade Sin i Norrköping


Igår såg jag en helt makakalöst bra konsert med Dan Baird & Homemade Sin på Black Horn i Norrköping. Det var tyvärr alldeles för lite folk i publiken. Förra året var det kanske dubbelt så många som såg konserten, men i år var ändå konserten nästan dubbelt så bra (och då var den riktigt bra förra året).

Dan Baird & Homemade Sin består av Dan Baird, Warner Hodges, Keith Christopher och Mauro Magellan. Baird, Christopher och Magellan har alla 3 spelat i Georgia Satellites medan Warner Hodges normalt är gitarrist i Jason & The Scorchers.

Dan Baird var förkyld, men både han och de andra var på ett strålande humör och hade hur kul som helst på scen. Bäst var nog Mauro Magellan som efter ett par låtar fick tejpa fast sitt trumset, för att därefter hamra på med fruktansvärd kraft. Det var en riktig hög konsert så det ringer fortfarande lite i öronen. Detta var första konserten på min egen lilla "sommarturné" för året(nästa vecka väntar Bruce Springsteen & The E Street Band och därefter AC/DC, Dan Hylander, Perssons Pack, Ulf Lundell och U2).

Låtar som spelades (ej alla)
Hellzapoppin’
Six years gone (se videoklipp nedan)
Crooked smile
Woke up Jake
Red light
I love you period
Julie and Lucky
I dunno
Lazy Monday
Damn thing to be done
Keep your hands to yourself
Sheila / Do you wanna dance / Sheila (se videoklipp nedan)
Back in the USSR
Pills
Cumberland river
Hit me like a train
She dug me up
Two for Tuesday
Well enough alone
Younger face
Like a rolling stone
It comes to me naturally

Dan Baird & Homemade Sin
Dan Baird, sång & gitarr
Warner Hodges, gitarr, bas & sång
Keith Christopher, bas, gitarr & sång
Mauro Magellan, trummor & sång

Videoklipp med Six years goneVideoklipp med Sheila

1 kommentar:

vang sa...

Håller med - en mycket bra koncert - såg dom inte före året , men har set Georgias satelite sent 80-tal. Men det här var bättre.
För frugan och jag blir det också en sommer i koncerternes tecken: Runrig i Helsingör, BB King/ louise Hoffsten, därefter U2 och avslutningsvis Madonna allt i Göteborg.
mvh Kim