söndag 20 mars 2011

Skivreleasespelning med Dan Hylander & Orkester i Malmö

I torsdags var jag och Maria på en kanonbra skivreleasespelning med Dan Hylander & Orkester på St Gertrud i Malmö. Det var fullt av folk på den lilla puben på St Gertrud.

Dagen före släpptes Den försenade mannen, som är Dan Hylanders första skiva på 17 år. Tillsammans med Dan spelar fenomenala Orkester. Jag har lyssnat på skivan hela helgen och det är en mycket bra skiva - en blandning av härlig rock'n'roll och lugnare låtar.

Dan Hylander och violinisten Jannike Stenlund hade startat dagen tidigt då de var med i SvT:s nyhetsmorgon, men någon trötthet märktes verkligen inte under kvällen. Spelningen bestod av 5 låtar, varav 3 från den nya skivan. På fredag startar vårturnén (KB, Malmö) och då blir det massor av underbar rock'n'roll - både nya och gamla låtar.

Trots det var första gången de nya låtarna spelades live lät det lika tajt som vanligt. Dan Hylander & Orkester är Sveriges bästa band!

Första låten för kvällen var Aldrig för sent att bli ung, vilket är den allra bästa låten på nya skivan. Det är en grymt bra rocklåt, som är ännu bättre live. Vilket ös!!!

Därpå följer Vänta på att dö, som är Dans översättning av en låt av Townes van Zandt. Även detta är en jäkligt bra låt som finns med på Den försenade mannen. Jag har hört Vänta på att dö flera gånger tidigare då den fanns med på setlistan även på förra årets spelningar.

Förr var det värre än nu är första singeln från nya skivan och en mycket bra rocklåt även den. Därefter var det dags för en verklig klassiker - Farväl till Katalonien. Kvällens spelning avslutades med den lysande covern Willin' (låt av George Lowell i Little Feat).

Efter spelningen hade jag det stora nöjet att prata lite med de flesta i bandet. Det är alltid lika kul att träffa dessa fantastiska musiker och människor. Kul även att träffa Stefan, Mikael och Magnus. Självklart köpte vi även signerade skivor.

Ikväll gör Dan Hylander & Orkester en motsvarande releasespelning i Göteborg.
Setlista
1. Aldrig för sent att bli ung
2. Vänta på att dö
3. Förr var det värre än nu
4. Farväl till Katalonien
5. Willin’

Dan Hylander & Orkester
Dan Hylander (Sång & gitarr)
Janne Bark (Gitarr & sång)
Bobby Djordjevic (Bas & sång)
Johan Hängsel (Trummor & sång)
Nilla Nielsen (Gitarr & sång)
Tomas Pettersson (Klaviatur & sång)
Jannike Stenlund (Fiol & sång)


Lite dåligt ljus emellanåt på videoklippen nedan, men jäklar vilka bra låtar.

Aldrig för sent att bli ung
Förr var det värre än nu

Inga kommentarer: