fredag 5 november 2010

Bra konsert med Dan Reed i Karlshamn

I fredags var jag på Compagniet i Karlshamn och såg Dan Reed. Egentligen var jag där för att Nilla Nielsen var förband, men en akustisk spelning med Dan Reed är helt OK det också.

Jag lyssnade aldrig på Dan Reed Network, då jag tyckte dom var ganska dåliga. I somras såg jag dock Dan Reeds akustiska spelning på Sweden Rock Festival och det var en stor positiv överraskning.

Fredagens spelning var också ganska bra. Bäst var Rainbow child, Sacred ground samt covern av Dios Holy diver.

Den verkliga underhållningen med Dan Reed började dock inte förrän efter spelningen var slut. Dennis och Cina på Compagniet bjöd på vad som skulle visa sig vara en efterfest som pågick hela natten.

När vi stod i baren och drack öl började helt plötsligt Dan att visa upp sina trollerikonster för alla som ville se. Sedan staplade han först glas/tefat, för att sedan gå över till glas/spritflaskor. Det var ganska ”torn” och något han förmodligen inte klarat några timmar senare.

Dan tog också fram gitarren vid några tillfällen och spelade bl a Sacred ground. Han lånade även ut gitarren till några andra, bl a en kille som fick hjälp av en sjungande Catwoman…

Ett av de mer märkliga inslagen under festen var karatematchen mellan Dan och Dennis. Vet inte riktigt var de fick den idén ifrån, men den slutade väl ganska oavgjort - även om det var Dan Reed som klagade på ont i lillfingret efteråt.

Det generösa och mycket trevliga värdparet Dennis och Cina bjöd på drickat. Den galne canadensaren i baren blandade dock de mest märkliga shots, som alla skulle dricka. Blir du någonsin bjuden på en Flatliner - drick den inte. Tequila, Sambuca och Tabasco är en jäkla blandning…

Det var en kul efterfest som höll på lääänge. Först efter kl. 06 gick jag hem till Magnus och Camilla, som då sovit i massor av timmar.

Setlista (ej alla)
Rainbow child
Losing my fear
Holy diver
Sacred ground

Band
Dan Reed (Sång & gitarr)
?? (Klaviatur)

Videoklipp med Holy diverVideoklipp med Sacred ground (från efterfesten)

Inga kommentarer: