lördag 12 november 2011

Bra konsert med Dan Hylander & Orkester i Jönköping

Den 28 oktober såg jag en bra konsert med Dan Hylander & Orkester på Jönköpings Teater.

Förband var som så många gånger förr Svante Karlsson och Jannike Stenlund. Precis som i Malmö, gjorde Halmstads svar på Axl Rose och Lyckseles svar på Slash, bl a en mycket bra cover av Guns n'Roses Don't cry.

Liksom tidigare under året börjar Dan Hylander i full fart - Förr var det värre än nu, 21/3 och Bella notte är 3 kanonlåtar. Det är härlig rock'n'roll.

Men det är någon som saknas... En vecka före konserten hade tyvärr sångerskan Nilla Nielsen slutat. Jag tycker detta är väldigt tråkigt och kommer att sakna henne i bandet. Dan Hylander & Orkester är fortfarande mycket bra, men det är ingen tvekan om att bandet inte är lika bra utan Nilla, som jag tycker är Sveriges bästa sångerska. Den är inte heller bara hennes underbara sångröst som saknas - det gör även den akustiska gitarren, scennärvaron och den fina Higher Ground.

Efter ett par lugnare låtar tar Janne Bark över sången med sin bästa låt - Bara en man. Jannike Stenlund är inte bara en jäkla bra violinist, hon kan sjunga och skriva låtar också - Jannike sjöng sin alldeles nya singel, som är mycket bra - Längtan som ingen kan se.

Stefan Nilsson är en av Hylanders turnéledare. Stefan är mycket trevlig och en av få som ser fler konserter än vad jag gör. I Jönköping var det 100:e gången Stefan såg Dan Hylander live. Jag tycker det är helt fenomenalt och Stefan hyllades med all rätt med en av Dans bästa låtar - Levandelivet. Att han sen också sett Status Quo ännu fler gånger är mest obegripligt... ;)

Sedan blir det rock'n'roll med Farväl till Katalonien (tillägnas Zlatan), Solregn, Aldrig för sent att bli ung, Svart kaffe, Skuggor i skymningen (tillägnas Ricky Bruch) och Vykort vykort.

Detta band består enbart av väldigt bra musiker och det är alltid svårt att säga vem som var bäst för kvällen, men denna gång var det nog Dan Hylander och Bobby Djordjevic som glänste mest. Bobbys allsång med publiken var en höjdare!

Det var en mycket bra konsert i Jönköping, men det märks tydligt i flera låtar att Nilla saknas...Dan Hylander & Orkester
Dan Hylander (Sång & gitarr)
Jannike Stenlund (Fiol, munspel, slagverk & sång)
Janne Bark (Gitarr & sång)
Bobby Djordjevic (Bas & sång)
Johan Hängsel (Trummor & sång)
Tomas Pettersson (Klaviatur & sång)
Caroline Melin (Sång)

Svante "Axl" Karlsson & Jannike "Slash" Stenlund - Don't Cry
Dan Hylander & Orkester - Du är det vackraste
Janne Bark med Dan Hylander & Orkester - Bara en man
Jannike Stenlund med Dan Hylander & Orkester - Längtan som ingen kan se
Dan Hylander & Orkester - Levandelivet (en hyllning till Stefan Nilsson som såg sin 100:e Hylander-konsert)
Dan Hylander & Orkester - Hjärtat är ett trubbigt instrument
Dan Hylander & Orkester - Skuggor i skymningen

Inga kommentarer: