söndag 31 maj 2009

Dagens låt - Love you more than this

Den 31 maj 1990 arrangerades "Lumparrock" i Ystad. Det klart bästa bandet denna dag var The Sinners. Lundabandet Sinners är definitivt ett av de bästa svenska rockband som funnits.

Jag har sett Sinners live 3 gånger och de var ett suveränt liveband. En av många bra låtar är Love you more than this.

lördag 30 maj 2009

Dagens låt - Working on the highway

Den 30 maj 1993 såg jag, Felicia, Mikael, Magnus m fl Bruce Springsteen i Köpenhamn. Denna konsert var utan The E Street Band och kom därför inte riktigt upp i samma nivå som annars. Trots det var det en mycket bra konsert.

Nästa vecka ska jag se Bruce Springsteen & The E Street Band i Stockholm. Det blir garanterat årets upplevelse. En av många bra låtar jag gärna hör igen är Working on the highway.

fredag 29 maj 2009

Dagens låt - I don't love you anymore

För 1 år sedan såg jag Quireboys live på Black Horn i Norrköping. Under kvällen spelade även Diamond Dogs och Dan Baird & Homemade Sin. Musikerna i de olika banden var flitiga på att hjälpa varandra under ett antal låtar under kvällen.

Det var första gången jag hörde Quireboys och de hade flera riktigt bra låtar - inte minst I don't love you anymore.

torsdag 28 maj 2009

Dan Baird & Homemade Sin i Norrköping


Igår såg jag en helt makakalöst bra konsert med Dan Baird & Homemade Sin på Black Horn i Norrköping. Det var tyvärr alldeles för lite folk i publiken. Förra året var det kanske dubbelt så många som såg konserten, men i år var ändå konserten nästan dubbelt så bra (och då var den riktigt bra förra året).

Dan Baird & Homemade Sin består av Dan Baird, Warner Hodges, Keith Christopher och Mauro Magellan. Baird, Christopher och Magellan har alla 3 spelat i Georgia Satellites medan Warner Hodges normalt är gitarrist i Jason & The Scorchers.

Dan Baird var förkyld, men både han och de andra var på ett strålande humör och hade hur kul som helst på scen. Bäst var nog Mauro Magellan som efter ett par låtar fick tejpa fast sitt trumset, för att därefter hamra på med fruktansvärd kraft. Det var en riktig hög konsert så det ringer fortfarande lite i öronen. Detta var första konserten på min egen lilla "sommarturné" för året(nästa vecka väntar Bruce Springsteen & The E Street Band och därefter AC/DC, Dan Hylander, Perssons Pack, Ulf Lundell och U2).

Låtar som spelades (ej alla)
Hellzapoppin’
Six years gone (se videoklipp nedan)
Crooked smile
Woke up Jake
Red light
I love you period
Julie and Lucky
I dunno
Lazy Monday
Damn thing to be done
Keep your hands to yourself
Sheila / Do you wanna dance / Sheila (se videoklipp nedan)
Back in the USSR
Pills
Cumberland river
Hit me like a train
She dug me up
Two for Tuesday
Well enough alone
Younger face
Like a rolling stone
It comes to me naturally

Dan Baird & Homemade Sin
Dan Baird, sång & gitarr
Warner Hodges, gitarr, bas & sång
Keith Christopher, bas, gitarr & sång
Mauro Magellan, trummor & sång

Videoklipp med Six years gone



Videoklipp med Sheila

onsdag 27 maj 2009

Dagens låt - Maggie's farm

Idag för 20 år sedan lämnade jag en MUF-kurs i Åhus för att åka och se Bob Dylan på Christinehof utanför Tomelilla. Efter konserten åkte jag tillbaka och började festa...

Dylan fick usel kritik av tidningarna, men jag tyckte inte konserten var så dålig. Dylan verkade dock vara på dåligt humör och sa ingenting till publiken under hela spelningen.

Bob Dylan gjorde bl a en mycket märklig version av Maggie's farm. Jag föredrar denna från 1976.

tisdag 26 maj 2009

Dagens låt - I dunno

I morgon ska jag se Dan Baird & Homemade Sin på Black Horn i Norrköping. Jag såg dem även där förra året under en lysande spelning. Förhoppningsvis blir det även denna gång många låtar från åren med Georgia Satellites.

Förutom Dan Baird består Homemade Sin av Mauro Magellan och Keith Christopher (som liksom Baird också spelat i Georgia Satellites) samt Warner E Hodges (som spelat i Jason & The Scorchers). Ett av världens bästa rockband.

söndag 24 maj 2009

Dagens låt - Everything about you

Jag gjorde misstaget att kolla lite på TV2 för några minuter sedan. För att förstöra kvällen för alla tittare hade man bjudit in såväl kräkmedlet Gudrun Schyman som fåntratten som toppar Sverigedemokraternas EU-valsedel. Vad vi har gjort för att förtjäna detta vet jag inte riktigt.

Här kommer en låt jag tillägnar FI, SD och alla andra knäppa partier - Everything about you med Ugly Kid Joe.

lördag 23 maj 2009

Dagens låt - Summertime blues

Om 2 veckor ska jag se Bruce Springsteen & The E Street Band i Stockholm. Springsteen spelar ganska ofta någon coverlåt under sina konserter.

Under de 12 konserter jag sett Springsteen har han spelat följande covers: Can't help falling in love, Twist and shout, Boom boom, War, Chimes of freedom, I'm a coward, Sweet soul music, Raise your hand, Having a party, Many rivers to cross, Who'll stop the rain, Rocking all over the world, It's alright, Seven nights to rock, Detroit medley (Devil with the blue dress, Good golly miss Molly, CC rider, Jenny take a ride, Devil with the blue dress), Helan går (!!!), Dream baby dream, Love of the common people samt en lång rad låtar som fanns med på We shall overcome.

En av andra covers Springsteen gjort många gånger, men som jag aldrig fått se är Summertime blues. Denna får gärna finnas med om 2 veckor. Här från 1978.

fredag 22 maj 2009

Dagens låt - I wanna be sedated

Till skillnad från många andra band blir The Go-Go's bara bättre och bättre ju fler år som går (även om de spelar ganska sparsamt numera) - och rockigare. Albumet God bless The Go-Go's från 2001 är deras senaste - och bästa. Belinda Carlisle är fortfarande en av de vackraste sångerskorna i världen.

Ett bra exempel på detta är denna cover av Ramones I wanna be sedated.

torsdag 21 maj 2009

Dagens låt - I want you

Idag är det 14 år sedan jag och Felicia (som var höggravid) såg Sophie B Hawkins live på KB i Malmö. Det var en mycket bra konsert med många bra låtar från Hawkins första 2 album (de senare har inte varit lika bra).

En av låtarna hon sjöng denna kväll var - I want you. Här från Bob Dylan's 30th Concert Celebration (1992).

onsdag 20 maj 2009

Dagens låt - Racing in the street

Hangin' out on E Street består till stora delar av att unga okända artister gör egna tolkningar av Springsteens låtar.

En av de bästa jag hört hittills är Serena Ryders version av Racing in the street.

måndag 18 maj 2009

Dagens låt - You're no angel

Fiona var en sångerska som gjorde en hel del bra låtar i slutet av 80-talet. En av de absolut bästa är You're no angel. Här från 1985.

söndag 17 maj 2009

Dagens låt - Bye bye Johnny

Idag är det Norges nationaldag så jag tänkte lägga ut en bra låt med ett norskt rockband. Det är sannerligen inte lätt för jag känner inte till några bra norska rockband, men en bra låt vet jag i alla fall. Bye bye Johnny med Return.

lördag 16 maj 2009

Dagens låt - Bodies

1993 såg jag Guns'n'Roses live i Köpenhamn. Konserten var en ganska stor besvikelse då bandet satt ner och spelade en stor del av tiden...

Något år senare splittrades bandet (vilket inte förvånar efter att ha läst Slash självbiografi). Drygt 10 år senare bildade Slash, Duff McKagan och Matt Sorum Velvet Revolver tillsammans med 2 andra musiker.

Velvet Revolver har släppt 2 album som är ganska bra. En av deras bästa låtarna är Bodies, en cover på Sex Pistols låt.

fredag 15 maj 2009

Dagens låt - Candy's room

Idag är det 6 år sedan jag och Maria såg Maria McKee på KB i Malmö. Det var 2:a gången jag såg Maria McKee live och tyvärr var denna konsert lite lugnare än den första.

Trots det var det en hel del bra låtar och inte minst den överraskande covern av Springsteens Candy's room.

Annars föredrar jag Maria McKee under sina år med Lone Justice - det var lite mer tryck i låtarna på den tiden.

Här ett videoklipp av just Candy's room, dock från Göteborg samma år.

tisdag 12 maj 2009

Dagens låt - A rainy night in Soho

Idag är det 15 år sedan jag och Claes såg Pogues live på KB i Malmö. Detta var 3:e gången jag såg Pogues och det var efter det att sångaren Shane MacGowan fått sparken ur bandet. Dessutom hade flera andra från originaluppsättningen lämnat bandet.

Visserligen har Pogues massor av bra låtar, men det var en helt annan sak när Shane var borta och Spider Stacy sjöng istället för att spela flöjt...

Här en bra låt med Shane bakom mikrofonen - A rainy night in Soho.

måndag 11 maj 2009

Dagens låt - The ghosts of Cable Street

Jag har lyssnat på The Men They Couldn't Hang i över 20 år och har alla deras album. Tyvärr har jag aldrig sett dem live.

Här en av deras bästa låtar - The ghosts of Cable Street.

fredag 8 maj 2009

Dagens låt - Shop it around

Idag är det ett år sedan jag såg Jason & The Scorchers på Pumpehuset i Köpenhamn. Det var 3:e gången jag såg Jason & The Scorchers live och konserten var helt lysande (liksom de 2 första).

Massor av bra rock'n'roll och mitt i konserten tog bandet en liten paus för att gå ut och prata med folk i publiken, låta sig fotograferas, skriva autografer m m. Sedan drog de igång igen.

Om 3 veckor kommer jag att se gitarristen Warner E Hodges live tillsammans med Dan Baird & Homemade Sin på Black Horn i Norrköping.

Här är ett videoklipp från denna konsert. En av deras bästa låtar - Shop it around.

torsdag 7 maj 2009

Dagens låt - Hit somebody

Härlig seger ikväll för Sverige mot Tjeckien i hockey-VM. Den i särklass bästa hockeylåt som gjorts är Warren Zevons Hit somebody (the hockey song). Hur rolig text som helst.

tisdag 5 maj 2009

Dagens låt - Blood from a stone

Den 5 maj 1990 såg jag The Hooters live på Olympen i Lund. Det var en riktig kanonkonsert och jag tror aldrig jag har sett en artist spela så många instrument som Eric Bazilian gjorde under denna konsert.

Jag kommer även ihåg att jag efter konserten åkte vidare till nöjesstället Nyvång i Vollsjö. Varför kommer jag dock inte ihåg...

The Hooters gjorde massor av bra låtar, men en av de allra bästa är Blood from a stone.

måndag 4 maj 2009

Dagens låt - Packy go home

The Elders är ett band från Kansas City som spelar musik i ungefär samma stil som Pogues och Dubliners. Deras album har aldrig släppts i Sverige så man får beställa via Internet. Jag hade turen att upptäcka dem tack vare att Rainmakers gitarrist Steve Phillips numera spelar gitarr i Elders.

I sommar spelar de bl a i Tyskland, men jag har tyvärr inte möjlighet att åka och se dem.

Här är en av deras bästa låtar - Packy go home.

söndag 3 maj 2009

Dagens låt - Hey you

För ett år sedan hade jag aldrig hört talas om The Quireboys, men tack vare att de spelade samma kväll som Dan Baird & Homemade Sin på Black Horn i Norrköping så upptäckte jag ett band med många bra låtar.

Quireboys bästa låt är Hey you.

fredag 1 maj 2009

Dagens låt - Hold om mig

ANC-galan 1985 samlade en rad mycket bra artister, som t ex Björn Afzelius, Imperiet, Sanne Salomonsen, Mats Ronander, Henrik Strube och Little Steven. Många av låtarna från denna gala finns på YouTube.

Flera gånger under kvällen uppträdde artisterna med varandra. Ett lysande exempel på detta är när Björn Afzelius (på klockren danska), Sanne Salomonsen, Henrik Strube och Mikael Wiehe tillsammans gör Hold om mig.