söndag 21 december 2014

Nilla Nielsen i Staffanstorp 18 juli

Det blev även en fjärde spelning med Nilla Nielsen denna sommarvecka. Hon spelade på Gästis i Staffanstorp den 18 juli. Ännu en bra spelning, men det måste ha varit jättevarmt att stå mitt i solgasset och spela flera timmar.

Nilla inledde med The Girl You Used to Know, som är en mycket bra låt som handlar om saknaden efter sin pappa. Det var ett tag sedan Nilla hade spelat denna så den var extra kul att höra.

Nilla fortsatte med Kommer inte att sova i natt, som är första singeln från senaste albumet Så Nära. Not Ready med härligt munspel är alltid en favorit och The UFO Song (the Guinea Pig Song) är alltid populär bland publiken.

Higher Ground är Nillas bästa låt - underbart vacker. Make Me Believe är en verklig pärla som inte har givits ut på skiva trots att Nilla skrev den i tonåren.

Så nära är ännu en stor favorit, som jag alltid blir glad att höra. Goldfish in a Bowl brukar Nilla kalla sin stora hit. Det är en jättebra låt som var med i soundtracket till filmen Hata Göteborg.

Som vanligt fanns många önskemål från publiken. Det bästa önskemålet för kvällen var Nillas egen låt Salt. Man skulle kunna kalla Salt för Nillas mest utgivna låt... Den finns som musikvideo, singel och på två album.

En annorlunda kontaktannons var bra, men ännu bättre var rockiga Bite Me. Nilla gjorde en bra version av Rockin' in the Free World (Neil Young) och en helt makalös avslutning med Piece of My Heart (Janis Joplin).

Band
Nilla Nielsen (sång, gitarr, munspel)


Make Me BelieveSalt

Inga kommentarer: