söndag 21 december 2014

Nilla Nielsen i Vallåkra

Den 25 juli gjorde Nilla Nielsen en mycket bra spelning på Wallåkra Stenkärlsfabrik. Det var gott om publik som hade samlats för att äta god grillmat och lyssna på skön musik.

Nilla inledde med The Girl You Used to Know, härliga Kommer inte att sova i natt och UFO-låten. Nilla plockade förstås fram munspelet och briljerade på Not Ready.

Make Me Believe och Higher Ground passade väldigt bra i sommarvärmen i Vallåkra. Nilla spelade Let Her Go (Passenger) och fick lite "sånghjälp" från några tjejer i publiken.

Ain't Got Much är en låt som handlar om att dela med sig och har som flera andra sitt ursprung i en av Nillas många resor. Så nära är en helt underbar kärlekslåt från senaste albumet med samma namn.

Goldfish in a Bowl var bättre än någonsin solo och det märktes verkligen hur kul Nilla hade denna kväll. Nillas makalösa sångröst värmde inte minst i Hallelujah (Leonard Cohen).

Nilla spelade solo så publiken fick själva tänka sig trummor, bas och elgitarrer till Salt. En annorlunda kontaktannons, You Should Know By Now och Om jag var Gud för ikväll var också låtar som publiken verkligen njöt av.

Nilla avslutade med ett par grymma versioner av Piece of My Heart (Janis Joplin) och No Woman No Cry (Bob Marley). Det var 3:e gången jag såg Nilla Nielsen live på Wallåkra Stenkärlsfabrik och det tillhör alltid sommarens höjdpunkter.


Band
Nilla Nielsen (sång, gitarr, munspel)


Så näraGoldfish in a BowlLet Her Go

Inga kommentarer: