fredag 8 november 2013

Nilla Nielsen i Sydnytt igår

Såg du Nilla Nielsen i Sydnytt igår. Om inte så titta på inslaget 12.40 in i sändningen här.

Fredagen den 8 november kl. 20.30 spelar Nilla Nielsen live på Nilsson's i Ängelholm

Nilsson's, Stadsbiblioteket, Stortorget, Ängelholm
Boka bord: 0431-828 66

Entré musik: 100 kr
Köp biljett här

Boka gärna kvällens meny för 185 kr (förrätt på buffé, varmrätt, kaffe, kaka)

Förband: Håkan & Camilla

Nilsson's öppnar kl. 19.00
Konserten börjar kl. 20.30

Läs mer på Facebook

Läs arrangörens hemsida

Välkommen!



torsdag 7 november 2013

Maria McKee - My Girlhood Among the Outlaws

Idag är det 20 år sedan jag såg en helt fantastisk konsert med Maria McKee på Mejeriet i Lund. Det var första gången jag såg Maria live och har sällan sett en artist med sådan passion och visa så mycket känslor.

Jag har glömt de flesta låtarna, men kommer ihåg att Maria bl a spelade I'm Gonna Soothe You, My Lonely Sad Eyes, Shelter och My Girlhood Among the Outlaws.

Här en YouTube-video till låten My Girlhood Among the Outlaws


onsdag 6 november 2013

Mycket bra konsert med Nilla Nielsen i Helsingör

Den 11 oktober såg jag en mycket bra konsert med Nilla Nielsen på Holger Danske Bar i Helsingör. Nilla spelade även där i våras. Kvällen bjöd på många sköna låtar men det fanns en som var helt outstanding.

Nilla öppnade med sin bästa låt - underbara Higher Ground. Lite senare spelade hon även Ain't Got Much och You Should Know By Now.

Det var en hel del önskningar från publiken, bl a Moonlight Shadow (Mike Oldfield) som följdes av You're Still Standin' There (Steve Earle).

Så nära den sköna titellåten från Nillas senaste album. Hon spelade också sin största hit - Goldfish in a Bowl, som var med i soundtracket till filmen Hata Göteborg.

Vilken låt kan passa bättre när Nilla spelar i Danmark än The Girl You Used to Know. Detta är den första låt Nilla skrev och handlar om saknaden efter sin danska pappa. Den följde hon upp med glada Head Over Heels, som är en vacker kärlekslåt.

Publiken trivdes verkligen med den sköna musiken och önskningarna bara fortsatte. Nilla spelade bl a Hand in My Pocket (Alanis Morissette), One Of Us (Joan Osborne) samt Like a Rolling Stone och Knockin' on Heaven's Door (Bob Dylan).

Sima skrevs efter en resa i Indien där Nilla mötte en liten föräldralös flicka som följde henne en hel dag.

Det var en mycket bra konsert i Helsingör med många sköna låtar. Det fanns dock en som var helt outstanding denna kväll. Jag har alltid tyckt Snow Leopard är en av Nillas absolut bästa låtar och önskar den väldigt ofta på hennes spelningar. Texten är strålande:

"I guess he never even cared to really know me
It´s not enough for me to be someone’s craving
I would´ve let him dive into my ocean but all he did was rock the boat"

Det är långt ifrån alltid hon spelar den, men det hon gjorde hon denna kväll. Och hon spelade makalöst! Det är den bästa version av Snow Leopard jag någonsin hört, med ett tryck och intensitet som aldrig tidigare. Herregud vilket ös - och det gör hon solo! Det finns ingen som har en röst som Nilla när hon riktigt tar i och är på ett härligt spelhumör! WOW!!!

På fredag är det dags för nästa konsert med Nilla. Kom till Nilsson's i Ängelholm och lyssna på Sveriges bästa sångerska!!!

Band
Nilla Nielsen (sång, gitarr, munspel)


Snow Leopard (inte kvällens makalösa version, men denna är från Holger Danske i våras)



Higher Ground (tyvärr dåligt ljus)



The Girl You Used to Know (tyvärr dåligt ljus)

tisdag 5 november 2013

Bryan Adams - There Will Never Be Another Tonight

Grattis till Bryan Adams som fyller 54 år idag.

Bryan Adams är en lysande rockartist med låtar som There Will Never Be Another Tonight, Not Guilty, All I Want is You, Long Gone, Heaven, House Arrest, Kids Wanna Rock, Straight From the Heart, Cuts Like a Knife, Summer of '69 och Thought I'd Died and Gone to Heaven.

Här en lysande version av fantastiska There Will Never Be Another Tonight.


måndag 4 november 2013

Lysande konsert med Lars Winnerbäck i Karlskrona

Den 29 oktober såg jag, Patrik och Marie en helt lysande konsert med Lars Winnerbäck på Telenor Arena i Karlskrona. Jag blev väldigt förvånad över att det var mindre än halvfullt (har sett uppgifter om 950 och 1200 i publiken - oavsett vilket är det alldeles för få). Tidigare konserter jag sett med Winnerbäck har varit knökfulla.

För ett tag sedan köpte jag Lars Winnerbäcks senaste album Hosianna och har inte varit speciellt förtjust i den så mina förväntningar på konserten var inte de högsta, men ack så fel jag hade. De nya låtarna växer verkligen live och det som på skivan lät lite mörkt och trist blev till tung rock'n'roll.

Winnerbäck inledde med Vi åkte aldrig ut till havet och Gå med mig vart jag än går. De var bra, men det var i tredje låten Det gick inte det verkligen exploderade. Visst har jag hört Lars Winnerbäck ösa på rätt rejält live tidigare, men aldrig med en tyngd som denna kväll.

Monsterteorin, Från kylan in i värmen och Ett sällsynt exemplar var också stora positiva överraskningar.

För dig är en mycket bra låt som jag hört massor av gånger, men den har aldrig varit i närheten av den version vi fick höra denna kväll. Herregud vilket tryck!!!

När det blåser från ditt håll och Utkast till ett brev är också klart bättre live. Sedan var det dags för en av kvällens absoluta höjdpunkter - Stort liv. Jag har sett att denna låt fått ganska dåliga betyg under turnén, men det är för mig totalt obegripligt. Stort liv har aldrig varit bättre. Mycket bättre än så här blir inte rock'n'roll på svenska! Helt enormt!

Den följdes upp av sköna Elegi, Ingen soldat och Hosianna. Bandet lämnar scenen till stora applåder, men kommer förstås tillbaka för extranummer. Konserten har så här långt varit lysande, men avslutningen är helt magnifik.

Winnerbäck bjuder på den bästa versionen av Elden jag hört. Solen i ögonen är kanske min allra största favorit - den är mycket bra i kväll, även om jag hört den ännu bättre. Söndermarken har däremot aldrig heller den låtit bättre. Herregud vilken avslutning - fullständigt makalös!

Visst hade det varit kul att höra även Hugger i sten, Jag vill gå hem med dig och Röda läppar, men man kan väl inte få allt.

Jag har sett Lars Winnerbäck live 3 gånger tidigare. De har alla varit mycket bra konserter, men frågan är om inte kvällens konsert var den allra bästa. Vi som var där fick en kväll med härlig rock'n'roll!!! Ni som valde något annat får skylla er själva...

Band
Lars Winnerbäck (Sång & gitarr)
Johan Persson (Gitarr, munspel & kör)
Ola Nyström (Gitarr)
Robban Eriksson (Trummor)
Jerker Odelholm (Bas)
Anders “Boba” Lindström (Klaviatur)
David Nyström (Klaviatur)



Från kylan in i värmen & Ett sällsynt exemplar



Min älskling har ett hjärta av snö



Stort liv



Elden & Solen i ögonen



Söndermarken

söndag 3 november 2013

Ojämn konsert med Dan Hylander & Orkester i Ystad


Den 12 oktober såg jag en konsert med Dan Hylander & Orkester på Ystads Teater. Jag hade vunnit biljetten av Radio4U.

För några år sedan såg jag många konserter med Dan Hylander & Orkester, men nu hade det gått 1,5 år sedan sist. Det hade skett en del förändringar under tiden.

Till min förvåning kom först bara Dan, Janne, Jannike och Nina in på scen och spelade 5 låtar i ett halvakustiskt set. Anledningen till denna förändring vet jag inte, men det var definitivt inte till det bättre. Visserligen inledde de med en hyfsad version av Alltid inom mig (en översättningen av Elvis Presleys Always on My Mind) och dessutom är Jannes låt Under min stjärna också ganska bra, men de andra 3 låtarna var direkt dåliga.

Därefter kom resten av bandet in på scen och det blev bättre tryck i konserten. 21/3 och Bella notte var lika bra som tidigare och lite senare kom Aldrig för sent att bli ung och Vykort vykort. När bandet öser på i dessa och andra rockiga låtar visar de hur bra och samspelta de är. Janne Barks Bara en man är också en suverän låt som tillhör de bästa under kvällen.

Det hade tillkommit en del nya (äldre) låtar i spellistan, bl a Hon har en man, som spelades live för första gången. Tyvärr var det ingen av dessa som direkt lyfter konserten, snarare tvärtom. Smaken är förstås olika, men med tanke på hur många bra låtar Dan Hylander gjort tycker jag en del låtval är lite konstiga.

Jag har alltid gillat artister som bjuder på mellansnack och Dan Hylander tillhör de som är bra på detta. Men det finns en gräns när det övergår från att vara kul och har koppling till låtar/konsert till när det blir tramsigt.

Det som däremot var riktigt kul var att Levandelivet är tillbaka. Det är en av Dans absolut bästa låtar. Avslutningen före extranumren är konsertens absoluta höjdpunkt. I hemlighet, Levandelivet, Solregn, Farväl till Katalonien, Svart kaffe och Skuggor i skymningen är lysande rocklåtar.

Det sämsta med Hylanders konserter är de långa tradiga solon som finns i flera låtar. När dessa pågår i flera minuter blir jag bara uttråkad och börjar surfa på telefonen...

Dan Hylander & Orkester består av mycket bra musiker och de är ett mycket bra liveband. Låtvalen kan dock bli bättre.

Det var kul att se bandet live igen, men konserten var tyvärr mer ojämn än tidigare. När den är som bäst är det riktigt bra, men så finns det också perioder som är det rakt motsatta.

Dan Hylander & Orkester
Dan Hylander (Sång & gitarr)
Janne Bark (Gitarr & sång)
Jannike Stenlund (Fiol, slagverk, munspel & sång)
Johan Hängsel (Trummor & sång)
Tomas Pettersson (Klaviatur & sång)
Bobby Djordjevic (Bas & sång)
Nina Åkerlund (Sång)

Och allt jag rymmer



Vykort vykort

fredag 1 november 2013

Sophie B Hawkins - California Here I Come

Grattis till vackra Sophie B Hawkins som fyller 46 år idag.

Sophie är en mycket bra sångerska som gjort låtar som Damn I Wish I Was Your Lover, As I Lay Me Down, Right Beside You, California Here I Come, I Want You, Don't Don't Tell Me No, Mysteries We Understand och Beautiful Girl.

Här musikvideon till California Here I Come


Alarm - Absolute Reality

Grattis till Eddie MacDonald (basist i The Alarm, längst t h på bilden) som fyller 54 år idag. Eddie skrev de flesta av Alarms låtar tillsammans med Mike Peters.

Några av alla kanonlåtar Eddie varit med att skriva är Where Were You Hiding When the Storm Broke?, Sixty Eight Guns, Blaze of Glory, The Stand (Prophecy), Spirit of '76, Deeside och Absolute Reality.

Här musikvideon till Absolute Reality