onsdag 6 november 2013

Mycket bra konsert med Nilla Nielsen i Helsingör

Den 11 oktober såg jag en mycket bra konsert med Nilla Nielsen på Holger Danske Bar i Helsingör. Nilla spelade även där i våras. Kvällen bjöd på många sköna låtar men det fanns en som var helt outstanding.

Nilla öppnade med sin bästa låt - underbara Higher Ground. Lite senare spelade hon även Ain't Got Much och You Should Know By Now.

Det var en hel del önskningar från publiken, bl a Moonlight Shadow (Mike Oldfield) som följdes av You're Still Standin' There (Steve Earle).

Så nära den sköna titellåten från Nillas senaste album. Hon spelade också sin största hit - Goldfish in a Bowl, som var med i soundtracket till filmen Hata Göteborg.

Vilken låt kan passa bättre när Nilla spelar i Danmark än The Girl You Used to Know. Detta är den första låt Nilla skrev och handlar om saknaden efter sin danska pappa. Den följde hon upp med glada Head Over Heels, som är en vacker kärlekslåt.

Publiken trivdes verkligen med den sköna musiken och önskningarna bara fortsatte. Nilla spelade bl a Hand in My Pocket (Alanis Morissette), One Of Us (Joan Osborne) samt Like a Rolling Stone och Knockin' on Heaven's Door (Bob Dylan).

Sima skrevs efter en resa i Indien där Nilla mötte en liten föräldralös flicka som följde henne en hel dag.

Det var en mycket bra konsert i Helsingör med många sköna låtar. Det fanns dock en som var helt outstanding denna kväll. Jag har alltid tyckt Snow Leopard är en av Nillas absolut bästa låtar och önskar den väldigt ofta på hennes spelningar. Texten är strålande:

"I guess he never even cared to really know me
It´s not enough for me to be someone’s craving
I would´ve let him dive into my ocean but all he did was rock the boat"

Det är långt ifrån alltid hon spelar den, men det hon gjorde hon denna kväll. Och hon spelade makalöst! Det är den bästa version av Snow Leopard jag någonsin hört, med ett tryck och intensitet som aldrig tidigare. Herregud vilket ös - och det gör hon solo! Det finns ingen som har en röst som Nilla när hon riktigt tar i och är på ett härligt spelhumör! WOW!!!

På fredag är det dags för nästa konsert med Nilla. Kom till Nilsson's i Ängelholm och lyssna på Sveriges bästa sångerska!!!

Band
Nilla Nielsen (sång, gitarr, munspel)


Snow Leopard (inte kvällens makalösa version, men denna är från Holger Danske i våras)Higher Ground (tyvärr dåligt ljus)The Girl You Used to Know (tyvärr dåligt ljus)

Inga kommentarer: