fredag 4 oktober 2013

Mycket bra spelning av Nilla Nielsen på Palmfestivalen i Trelleborg


Den 31 augusti åkte jag med Nilla Nielsen till Trelleborg för att se henne spela under finalen av musikquizet It Takes Two under Palmfestivalen.

Nilla stod på scen i festivaltältet på Stortorget i Trelleborg. När vi var backstage en halvtimme före det skulle dra igång började regnet fullkomligt vräka ner. Det regnade så mycket att vattnet började flyta in under golvet i tältet och man undrade hur detta skulle sluta och om det skulle bli något folk som lyssnade. Tack och lov avtog regnet och publiken började strömma till. När det hela började var festivaltältet proppfullt och 700 människor såg finaltävlingen och lyssnade på Nilla.

Peter Kronström hälsade alla välkomna och dagen varvades av musikquiz och framträdande av Nilla Nielsen. Hon agerade sidekick åt Peter under tävlingen.

Nilla inledde med en mycket bra version av sin största hit, Goldfish in a Bowl. Därefter blev det semifinal i tävlingen. En av frågorna var vem som sjöng nästa låt Nilla spelade - Me and Bobby McGhee.

Nilla fortsatte med den egna reggaelåten på skånska - En annorlunda kontaktannons. Sedan var det final i tävlingen. Jag är imponerad av hur stor och bred kunskap de tävlande hade om musik - de slog mig hur lätt som helst...

It Takes Two avslutades med en duett av Nilla och Peter som sjöng just It Takes Two.

Det var en väldigt kul festivalspelning och ett extra stort tack till Peter, Helene, Niklas och de andra som tog hand om oss mycket väl. Ett verkligt föredöme bland arrangörer.

Efteråt åkte vi mot Helsingborg där Nilla skulle stå på ny scen några timmar senare.

Låtar
1. Goldfish in a Bowl
2. Me and Bobby McGee (cover av Janis Joplin)
3. En annorlunda kontaktannons
4. It Takes Two (cover av Marvin Gaye och Kim Weston)

Band
Nilla Nielsen (sång, gitarr)
Peter Kronström (sång på 4)
Goldfish in a BowlEn annorlunda kontaktannons
Inga kommentarer: