lördag 14 september 2013

Bra konsert med Nilla Nielsen i Marstrand

Den 12 juli såg jag en bra konsert med Nilla Nielsen på Hamnkrogen i Marstrand. Även förra sommaren spelade Nilla på Hamnkrogen och nu åkte vi tillbaka denna varma sommardag.

Nillas inledning var bra med bl a Kommer inte att sova i natt, The Girl You Used to Know, Så nära, Not Ready och The UFO Song (the Guinea Pig Song). Solen gassade och det var riktigt varmt långt in på kvällen även när taket var öppet.

En ganska kul grej var att under tiden Nilla spelar ser jag att vid ett av borden vid kajen där det sitter några och äter landar plötsligt en gigantisk fiskmås på parasollet ovanför. Den var så stor så att parasollet började ge vika innan de fick bort den...

Bra covers i början var Men bara om min älskade väntar (Nationalteatern), I Still Haven't Found What I'm Looking for (U2), Leaving on a jet Plane (John Denver), Sång till friheten (Björn Afzelius) och Hallelujah (Leonard Cohen).

Bra egna låtar under andra halvan var En annorlunda kontaktannons, You Should Know By Now och den fantastiska Higher Ground som avslutning.

Andra bra covers var You're Still Standin' There (Steve Earle), Kom änglar (Lars Winnerbäck), One (Joan Osborne), Good Riddance (Green Day) och Piece of My Heart (Janis Joplin).

Nilla skulle komma tillbaka till Hamnkrogen även nästa kväll...

Band
Nilla Nielsen (sång, gitarr, munspel)

Nedan You Should Know By Now från Wallåkra förra sommaren.

Inga kommentarer: