lördag 29 januari 2011

Nilla Nielsen - Shellshocked & The UFO song

Stort grattis till den fantastiska sångerskan Nilla Nielsen, som fyller år idag. Nilla har släppt 4 mycket bra album. Higher ground som kom i somras är ett rent mästerverk och det bästa albumet under 2010 alla kategorier.

Det finns många låtar av Nilla Nielsen som är helt lysande, t ex Higher ground, Snow leopard, I don't know how to fall in love anymore, The girl you used to know, Ain't got much, The UFO song (the Guinea pig song), Head over heels, Bite me, Not ready, You should know by now, Black water, Himmelen måste saknat sin ängel och Salt.

Just nu pågår en lansering i Tyskland, där Higher ground fått mycket bra mottagande bland lyssnare och musikkritiker. Den blev t ex utsedd till veckans skiva i en tysk radiokanal för ett par månader sedan och fick nyligen högt betyg och var på topplistan på InMusic Magazine. Jag hoppas verkligen att såväl lanseringen i Tyskland som här hemma leder till stora framgångar för Nilla. Jag tycker hon är Sveriges bästa sångerska - denna vackra och härliga tjej borde vara en av Sveriges största artister.

Under våren kommer Nilla att turnera med Dan Hylander & Orkester samt göra egna spelningar. Hon är även med på sång/gitarr på bandets nya skiva som kommer i mars. Förhoppningsvis kommer även egna nya låtar/album så småningom.

Nilla har ett starkt engagemang för inte minst miljö och djur, något som finns med i flera av hennes sånger. Två exempel på detta är Shellshocked och The UFO song (the Guinea pig song).

Ha en härlig födelsedag, Nilla!!!

Musikvideo till Shellshocked




Liveklipp med The UFO song (the Guinea pig song) på Compagniet i Karlshamn

Inga kommentarer: