torsdag 18 juni 2015

Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators på Sweden Rock Festival

Den 4 juni såg jag en lysande spelning mitt på eftermiddagen i strålande solsken med Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators på Sweden Rock Festival i Norje.

Guns n'Roses har alltid varit mitt favorithårdrocksband och jag såg verkligen fram emot att se Slash live igen. Första gången jag såg honom var tillsammans med Guns n'Roses i Köpenhamn 1993. 2010 såg jag Guns n'Roses på SRF (då var det bara Axl Rose som var kvar från originalsättningen) och 2011 såg jag Duff McKagan's Loaded på SRF. Det är bara Izzy Stradlin jag aldrig sett live, men det hade också varit kul.

Nu var det inte bara Slash som stod på scen - han hade med sig ett riktigt bra band och Myles Kennedy är en mycket bra sångare.

Nightrain kom som andra låt och sedan var det en blandning av Guns n'Roses-låtar och Slash-låtar. Back from Cali är också bra.

Bandet öste på ordentligt, inte minst i You Could Be Mine som kom i mitten av spelningen.

Avslutningen var helt grym. När Slash började riffet i fantastiska Sweet Child O' Mine blev det stort jubel bland publiken. Inte så konstigt då det enligt min mening är världens bästa hårdrockslåt. Sjukt bra!

Den följdes av Slither och hela konserten avslutades med magnifika Paradise City, som är nästan lika bra som Sweet Child O' Mine. Det här var bästa spelningen på årets Sweden Rock.

Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators
Slash (Gitarr & sång)
Myles Kennedy (Sång & gitarr)
Todd Kerns (Bas)
Brent Fritz (Trummor)
Frank Sidoris (Gitarr)

You Could Be MineSweet Child O' Mine

Inga kommentarer: