måndag 25 maj 2015

Kanonbra spelning av Nilla Nielsen i Helsingborg

Den 16 maj såg jag en kanonbra spelning av Nilla Nielsen på Elite Hotel Mollberg i Helsingborg.

Nilla inledde med en jättebra version av Kommer inte att sova i natt, som var första singeln från senaste albumet Så nära.

Not Ready är en mycket lyckad låt som handlar om en mindre lyckad dejt. Jag älskar när Nilla tar fram munspelet och börjar spela låten. Make Me Believe är en fin låt Nilla skrev för många år sedan. Den finns inte på någon skiva så vill man höra får man besöka en konsert.

Det var nästan fullsatt på Mollbergs och publiken fick önska låtar. En sådan var Om du lämnade mig nu. Jag tycker Lars Winnerbäck är kanonbra, men just den här låten tillhör inte mina favoriter. Nilla gjorde den dock mycket bra - se videon nedan.

Lite senare kom två av kvällens höjdpunkter. Nilla Nielsen har gjort massor av bra låtar, men de två allra bästa är Så nära och Higher Ground. Det är helt makalöst bra låtar och här kom de efter varandra.


Första setet avslutades med Jag har sett det på Facebook, en bra låt om relationer som Nilla bara spelar då och då live.

Efter en paus kom fler bra låtar. You Should Know By Now är en härlig kärlekslåt. UFO-låten - eller The UFO Song (the Guinea Pig Song) som den egentligen heter - är en kul allegori om ett allvarligt ämne. Nilla brukar säga att den handlar om att ge en röst åt de som inte själva kan göra sig hörda.

Snow Leopard är en stor favorit. Grym musik och makalöst bra låttext.
"I guess he never even cared to really know me
It's not enough for me to be someone’s craving
I would've let him dive into my ocean but all he did was rock the boat"
The Promised Land är en av världens genom tiderna 5 bästa låtar. När Bruce Springsteen drar igång munspelet njuter jag varje gång. Denna kväll var det Nilla Nielsen som tog fram munspelet och skapade samma ljuvliga toner. Vi har även en gemensam favorit i Steve Earle och i hans You're Still Standin' There kom åter Nillas munspel fram.

Found You skrev Nilla efter tsunamikatastrofen i Thailand då hon skadades allvarligt. Found You finns både som singel, video och på albumet Shellshocked. En annorlunda kontaktannons uppskattas alltid av publiken och fick bli sista egna låten för kvällen.

Under helgen hade det varit SM i dans på Helsingborgs Arena och 70 av dansarna hade bokat bord på Mollbergs. Ett antal av dessa hade tydligen inte fått nog för det dansades flitigt under avslutningen av spelningen. Det var helt klart att de gillade Nilla för det blev flera extranummer och ännu mer dans.

Tack för ännu en kanonbra spelning Nilla!

Band
Nilla Nielsen (sång, gitarr, munspel)


Om du lämnade mig nu
Found You

Inga kommentarer: