lördag 18 april 2015

Bästa album 2014

2014 var inte det bästa musikåret när det gäller studioalbum.

Bruce Springsteen släppte High Hopes som innehåller flera bra låtar, men inte tillhör hans bättre album. Just Like Fire Would är dock en grymt bra rocklåt. Frankie Fell in Love och This is Your Sword är också mycket bra.

The Rainmakers gav ut skivan Monster Movie som också innehåller flera bra låtar. Det är ett bra album, men de har gjort många som är ännu bättre. Bästa låtarna är Shithole Town, Miserable och Your Time Has Come.

Warner E Hodges Gunslinger var en skiva med ganska bra rocklåtar. Bästa låtarna på skivan är Ain't That Far Away, Backwater Girl och Back in Town.

The No-Hit Wonder av Cory Branan är ett av hans bästa album. Bästa låtarna är titelspåret The No-Hit Wonder, You Make Me och The Highway Home.

Nisse Hellbergs Vad har han i huvudet? är hans kanske bästa soloskiva, men den är långtifrån de bästa albumen med Wilmer X. Bästa låtarna är Ryggen mot väggen, Om vågorna stiger (duett med Lisa Nilsson) och Nu gick jag in i en vägg igen.

Quireboys Black Eyed Sons är ganska bra, men även de har gjort flera skivor som är bättre. Bästa låtar: Troublemaker (Black-Eyed Son) och Lullaby of London Town.

Bo-Dogs soloalbum är hyfsat. Bo-Dogs består av Nisse Hellberg, Chips Kiesby och Kent Norberg (båda från Sator) och Patrik Herrström. Bästa låtarna är You Can Make it Happen och High Heel Kicks.

Det kom flera bra liveskivor under 2014. Allra bäst är Live at the Deaf Institute av The Alarm. Även Live at the Paradise Theatre, Boston 1985 (Lone Justice) är mycket bra.

Bryan Adams släppte en jubileumsutgåva av Reckless (30 år) och Bon Jovi den deluxe-version av New Jersey, som båda innehåller ett antal bra låtar som inte fanns med på originalutgåvorna.

Några andra hyfsade bra studioalbum som kom 2014 är The Defiant (The Men They Couldn't Hang), Under High Cotton (Bluefields) och Story Road (Elders). U2:s Songs of Innocence var en stor besvikelse.

Bästa album 2014
1. Bruce Springsteen - High Hopes
2. Rainmakers - Monster Movie
3. Warner E Hodges - Gunslinger
4. Cory Branan - The No-Hit Wonder
5. Nisse Hellberg - Vad har han i huvudet?

Svenska: Nisse Hellberg - Vad har han i huvudet?
Live: The Alarm - Live at the Deaf Institute


Bruce Springsteen - Frankie Fell in Love
Lone Justice - Fortunate Son

Inga kommentarer: