måndag 30 juni 2014

Steve Earle - I Feel Alright

Veckans album: Steve Earle - I Feel Alright

Steve Earle har släppt många bra skivor, men allra bäst är I Feel Alright från 1996. Skivan innehåller 12 bra låtar och titelspåret är en av de bästa.

"I got everything you won't need
Your darkest fear, your fondest dream
I ask you questions, tell you lies
Criticize and sympathize
Yeah be careful what you wish for friend
Because I've been to hell and now I'm back again"


torsdag 19 juni 2014

Clarence Clemons


Igår var det 3 år sedan Clarence "Big Man" Clemons dog. En av de coolaste musiker jag någonsin sett på en scen och en lysande saxofonspelare.

Solot på Jungleland är helt makalöst.


tisdag 17 juni 2014

The Men They Couldn't Hang på Sweden Rock Festival

The Men They Couldn't Hang har varit ett favoritband de senaste 30 åren. Jag har alla deras skivor, men hade aldrig sett dem live före Sweden Rock Festival där de spelade tidigt på torsdagskvällen den 5 juni.

TMTCH öppnade med sin allra bästa låt, The Ghosts of Cable Street och det var bara en av många bra låtar under kvällen. Bounty Hunter var en annan höjdare i början.

Industrial Town är en av deras bästa låtar och de flesta låtarna är en blandning av folk, punk och rock. The Day After, Smugglers och inte minst Dogs Eyes Owl Meat and Man Chop är mycket bra.

Philip "Swill" Odgers, Stefan Cush och Paul Simmonds är kvar sedan starten. Swill och Cush sjunger ofta tillsammans på låtarna.

Det blir extra mycket ös i Lobotomy, Gets 'Em Home och Going Back to Coventry. Många av låtarna har politisk eller historisk innebörd. Det handlar bl a om beskrivningar av verkliga strejker, krig m m.

Avslutningen av spelningen är helt fantastisk med låtar som The Colours, A Night to Remember och Walkin' Talkin'. Bästa låten för kvällen är den helt suveräna Ironmasters.

The Men They Couldn’t Hang
Phil ”Swill” Odgers (Sång & gitarr)
Stefan Cush (Sång & gitarr)
Paul Simmonds (Mandolin & sång)
Ricky McGuire (Bas & sång)
Tom Spencer (Gitarr & sång)
Nik Bizzell-Browning (Trummor)


The Ghosts of Cable Street



Industrial Town



Going Back to Coventry

måndag 16 juni 2014

Robin Beck på Sweden Rock Festival

Robin Beck gjorde en mycket bra spelning på torsdagen den 5 juni under Sweden Rock Festival i Norje.

Jag har lyssnat på Robin Beck sedan hon släppte sitt debutalbum Trouble or Nothin' i slutet av 80-talet, men hade aldrig sett henne live tidigare. Robin fyller 60 år i höst, men det ser hon verkligen inte ut att vara.

Spelningen började mycket bra med If You Were a Woman (and I Was a Man), Don't Lose Any Sleep och Hold Back the Night. Därefter kom några låtar jag inte hört tidigare.

Robin Beck har spelat in flera låtar som även Bonnie Tyler har gjort. Dessa är också några av höjdpunkterna under eftermiddagen, inte minst den lysande Save Up All Your Tears.


Avslutningen är mycket bra med t ex Robin Becks stora hit First Time och Hide Your Heart som är den allra bästa låten.

Det var kul att äntligen få se Robin Beck live. Det finns tyvärr inte så många kvinnliga artister på SRF, men Robin visar precis som t ex Joan Jett tidigare att det borde bli ändring på det.

Band
Robin Beck (sång)
James Christian (gitarr, sång)
??? (gitarr)
??? (bas)
??? (trummor)


Don't Lose Any Sleep



Save Up All Your Tears



Hide Your Heart

söndag 15 juni 2014

Sweden Rock Festival 2014

Förra veckan var jag på Sweden Rock Festival i Norje. Jag hade 4-dagarsbiljett och såg många bra band - och en del kassa...

Jag har varit på SRF flera gånger tidigare och precis som vanligt bodde jag hos våra utmärkta värdar Magnus och Camilla i deras sommarstugan strax intill festivalområdet.

Onsdagen var festivalens höjdpunkt då jag var crew åt mina vänner i The Rainmakers. Det var kul att träffa Bob, Rich, Pat och Jeff liksom Stian och Eddie igen. Före Rainmakers spelning hängde de med till stugan och drack några öl. Sen fick vi den bästa mat jag någonsin ätit på en festival. 3-rätters middag med vin till maten hade jag inte riktigt förväntat mig...

Jag och Eddie filmade hela Rainmakers lysande spelning och det lär väl komma lite videoklipp här så småningom. Eddie kommer kanske även att göra en DVD av det hela :) Varje år efter festivalen får man möjlighet att önska band inför nästa år och jag har skrivit Rainmakers de senaste 10 åren. Det var underbart att få den önskan uppfylld och den första konserten med Rainmakers i Sverige på 25 år. Thanks guys!

Vi inledde torsdagen med att se Pretty Maids, men de var inget vidare. Desto bättre var Robin Beck som lite senare följdes av en ännu bättre av The Men They Couldn't Hang. Sedan kom regnet...

Efter några timmar i stugan blev vädret bättre och jag och Annicka såg lite av Masterplan och Alice Cooper.

Senare i veckan kommer lite mer utförliga inlägg om de bästa spelningarna under Sweden Rock Festival.

Efter många års letande hittade jag också öltältet Kitte jobbade i. Detta har varit en ständig följetong, men nu... tack för vinet!

Fredagen började inte så kul. Under natten skedde en stor vattenläcka så hela Norje var utan vatten. Vi åkte in till Karlshamn för att duscha och tog med oss ordentligt med vatten tillbaka. Först på eftermiddagen kom vattnet tillbaka i kranar/toaletter. Efter lunch kollade vi lite på Talisman och sedan var det dags för Electric Banana Band... Jo ni läste rätt... Det var precis lika patetiskt som det låter... På kvällen såg jag den största positiva överraskningen under festivalen - Sir Reg. Jag hade aldrig hört talas om detta band tidigare, men tack vare Persson så gick jag dit och stannade under hela deras lysande spelning. Detta innebar att jag missade halva Black Sabbath, men jag fick åtminstone höra både Iron Man och Paranoid.

Under lördagen var jag många vändor inne på festivalen och såg kortare och längre delar av olika band. Five Horse Johnson var bra och hela festivalen avslutades med Volbeat på Festival Stage. Jag fick tyvärr inte höra min största favoritlåt, deras cover av Dusty Springfields I Only Wanna Be With You, men väl många andra bra låtar.

Det var en fantastiskt kul Sweden Rock Festival. Tack Magnus, Camilla, Annicka, Tilda, Persson, Lenny, Bob, Rich, Pat, Jeff, Stian, Eddie och alla andra!






Band jag såg
  • Rainmakers
  • The Men They Couldn’t Hang
  • Robin Beck
  • Volbeat
  • Sir Reg
  • Black Sabbath
  • Alice Cooper
  • Masterplan
  • Five Horse Johnson
  • Uriah Heep
  • U.D.O.
  • Talisman
  • Pretty Maids
  • Foghat
  • Arch Enemy
  • Monster Magnet
  • Rob Zombie
  • Ted Nugent
  • Saga
  • Electric Banana Band

onsdag 11 juni 2014

Volbeat - Lola Montez

Före Sweden Rock Festival hade jag bara lyssnat en del på Volbeat. Jag tycker deras cover av I Only Wanna Be With You är lysande, men hade svårt för några andra låtar.

Men jäklar vad bra de var på Sweden Rock. Jag fick visserligen inte höra min största favoritlåt, men väl en lång rad andra höjdare. Allra bäst var Lola Montez.

Jag filmade själv låten, men den här versionen är mycket bättre.


söndag 8 juni 2014

Ozzy Osbourne - Bark at the Moon

Nu är Sweden Rock Festival över för i år och det är dags att åka hem. Får varva ner lite med Ozzy.


lördag 7 juni 2014

Volbeat - I Only Wanna Be With You

Idag spelar danska Volbeat på SRF. Det blir första gången jag ser dom live och jag har ganska höga förväntningar.

Volbeat har gjort en grym cover på Dusty Springfields I Only Wanna Be With You.


Billy Idol - Dancing With Myself

Idag ska jag åter se Billy Idol på Sweden Rock Festival.

Jag såg spelningen med Billy Idol på SRF för några år sedan. Då var han ganska kass så jag hoppas verkligen det blir bättre idag.


fredag 6 juni 2014

Black Sabbath - Iron Man

Ikväll ska jag se Black Sabbath live för första gången när det spelar på SRF.

Jag såg Ozzy Osbourne på Sweden Rock Festival för några år sedan och blev väldigt positivt överraskad över att han fortfarande var så bra live.

Har alltid speciellt gillat Iron Man och Paranoid.

torsdag 5 juni 2014

Alice Cooper - Bed of Nails

Ikväll ska jag se Alice Cooper live för första gången när han spelar på Sweden Rock Festival.

Alice Cooper tillhör kanske inte mina största favoriter, men jag gillar låtar som t ex Poison, Bed of Nails och School's Out.


The Men They Couldn't Hang - The Ghosts of Cable Street

Idag ska jag äntligen se The Men They Couldn't Hang live. De spelar på Sweden Rock Festival i Norje och det blir första gången jag ser detta lysande band live.

Visserligen ägnade jag hela förra veckan åt deras album The Domino Club, men den allra bästa låten finns ju inte med där. Så här kommer The Ghosts of Cable Street i en bra liveversion.


Robin Beck - Hide Your Heart

Idag ska jag se Robin Beck live på Sweden Rock Festival. Jag har lyssnat på Robin sedan hon släppte sin debutplatta i slutet på 80-talet, men aldrig tidigare sett henne live. Det är en av de spelningar på årets SRF jag ser mest fram emot.

Robin Beck har gjort många bra låtar, t ex Hide Your Heart, Save Up All Your Tears, In a Crazy World Like This, Sleepin' With the Enemy och First Time.

onsdag 4 juni 2014

Rainmakers - Shiny Shiny

Det får bli ytterligare en suverän rocklåt från The Rainmakers att värma upp med inför kvällens spelning på SRF.

Shiny Shiny är sanslöst bra och en av mina absoluta favoritlåtar med ett av världens bästa rockband.

Kl. 22.15 på Rockklassiker Stage ikväll. Missa inte!

Rainmakers - Tornado of Love

Ikväll ska jag se fantastiska Rainmakers på Sweden Rock Festival. Det blir 6:e gången jag ser Rainmakers live, den första i Sverige på 25 år.

Jag blev väldigt glad när Stian frågade om jag ville hjälpa till att filma deras spelning så nu får man väl försöka vara lite extra stadig på handen...

Inför varje festival har besökarna möjlighet att önska band och varje gång i ca 10 år har jag önskat Rainmakers. Det var en otroligt kul överraskning att se att detta gått i uppfyllelse när SRF presenterade band för ett halvår sedan.


tisdag 3 juni 2014

Quireboys - Hey You

2010 spelade The Quireboys på Sweden Rock Festival 2 gånger. En kväll akustiskt och en kväll med fullt ös... eller ja det var det egentligen båda kvällarna.

Quireboys är ett mycket bra liveband med låtar som Hey You, I Don't Love You Anymore och Mona Lisa Smiled.


Chips & Kent - This is My Life

2011 gjorde Chips Kiesbye och Kent Norberg från Sator en lysande akustisk spelning på Sweden Rock Festival.

Sator har alltid varit ett suveränt liveband, men det var kul att lyssna på låtarna i akustisk version. Heikki från Sator kom också upp på scen och spelade på flera låtar.


måndag 2 juni 2014

Hooters - Satellite

Samma år som Joan Jett spelade också The Hooters på SRF. Det var en otroligt bra spelning från ett helt lysande liveband.

Jag har lyssnat på The Hooters i 30 år och såg dem även live i slutet av 80-talet.


Joan Jett - I Love Rock'n'Roll

Denna vecka är det Sweden Rock Festival i Norje. I år ska jag se alla 4 dagarna.

Det blir massor av bra musik. Allra mest ser jag fram emot Rainmakers, The Men They Couldn't Hang, Robin Beck, Alice Cooper, Black Sabbath och Volbeat.

Jag har sett massor av bra band på SRF genom åren. Här Joan Jett från 2011.


söndag 1 juni 2014

The Men They Couldn't Hang - Industrial Town

Veckans album: The Men They Couldn't Hang - The Domino Club

The Men They Couldn't Hang består av Phil "Swill" Odgers (sång, gitarr), Stefan Cush (sång, gitarr), Paul Simmonds (gitarr, bouzouki, mandolin), Ricky McGuire (bas), Tom Spencer (banjo, gitarr) och Nik Bizzell-Browning (trummor).

Industrial Town får avsluta veckan med skivan The Domino Club.

"It's goodbye to you my old grey friend,
Soon your days are at an end,
They'll dig you up, tear you down,
Goodbye to you - Industrial Town"