fredag 28 februari 2014

Alice Cooper - Poison

Alice Cooper är också ett av de största banden på Sweden Rock Festival i sommar.

Jag har aldrig lyssnat speciellt mycket på Alice Cooper även om jag gillar flera låtar, som t ex Poison, Bed of Nails och


torsdag 27 februari 2014

Black Sabbath - Paranoid

Black Sabbath återvänder till Sweden Rock Festival i sommar.

Jag såg Ozzy Osbourne på SRF för några år sedan och jag blev mycket positivt överraskad. Däremot har jag aldrig tidigare sett Black Sabbath live, så det ser jag fram emot.

Här en bra liveversion av Paranoid.


onsdag 26 februari 2014

Volbeat - I Only Wanna Be With You

Volbeat är ett av dragplåstren på årets Sweden Rock Festival. Jag tycker de danska hårdrockarna är ganska bra, även om de inte är något av mina största favoritband.

Volbeat har dock gjort en grym version av den gamla klassikern I Only Wanna Be With You.


tisdag 25 februari 2014

Rainmakers - Big Fat Blonde

Rainmakers är ett av världens bästa rockband och till sommaren kommer de äntligen tillbaka till Sverige. Det är nästan 25 år sedan sist och även om jag sett dem flera gånger i Norge de senaste åren blev jag jätteglad att se att de spelar på Sweden Rock Festival den 4 juni.

Det finns förstås hur många låtar som helst jag vill höra, men under en timmes festivalspelning kan man förstås inte få allt. Här är en första önskelista ;)

The One That Got Away, Government Cheese, Big Fat Blonde, Drinkin' on the Job, Rainmaker, Tornado of Love, Shiny Shiny, Another Guitar, Greatest Night of My Life, Long Gone, Missouri Girl, Information, The Lakeview Man, Reckoning Day, Hoo Dee Hoo, Snakedance, Rockin' at the T-Dance, Downstream, Wages of Sin, Let My People Go-Go...


Hmm 20 låtar på en timme... kan bli tufft... och detta är ju bara början av önskelistan... Jag tycker Rainmakers ska spela hela onsdagen på SRF!!! Och torsdagen, fredagen och lördagen... :)

måndag 24 februari 2014

The Men They Couldn't Hang - Ironmasters

Jag har lyssnat på The Men They Couldn't Hang sedan mitten av 80-talet, men aldrig haft chansen att se dem live. I sommar blir det verklighet när TMTCH spelar på Sweden Rock Festival i Norje.

Ser fram emot låtar som The Ghosts of Cable Street, Ironmasters, Grave Robbing in Gig Harbour, Billy Morgan, You're the One, Company Town, Home Fires, Colours och The Green Fields of France.

Här en liveversion av Ironmasters


lördag 15 februari 2014

Bröllop & dop i Skåne Tranås

Den 28 december gifte sig min syster Maria sig med Nicklas i Skåne Tranås kyrka. Dessutom var det dop för deras dotter Signe. Efteråt var det fest på Tranåsgården.

Min första uppgift för dagen var att hämta Maria och Cecilia på Salongen där det hade druckits ett och annat glas champagne. Jag hade också fått den stora äran att föra Maria fram till altaret, men precis när portarna skulle öppnas kom syrran på att hon glömt brudbuketten... det var bara att kasta sig i bilen, sladda lite i gruset utanför kyrkan och snabbt köra tillbaka till Tranåsgården och hämta den. Men det gick bra och sedan kunde bröllopet börja.

Det var en härlig dag och inte blev den sämre av att min goda vän Nilla Nielsen spelade och sjöng tillsammans med Jon Jarnsäter.

Maria var vacker och lycklig. Det var ett mycket fint bröllopet och det blev lite skratt när prästen sa till brudparet "Ni har ju kommit lite till åren..." (båda är 38). Brudparet var lite nervösa, men allt gick bra, de sa ja till varandra och kysstes. Nicklas heter numera också Hemgard i efternamn. Maria hade valt ut de låtar Nilla och Jon skulle spela. Det började med Nillas egna låt Så nära, som också är en av mina största favoriter och lite senare en cover av Kärleken förde oss samman (Ulf Lundell).

Efter bröllopet var det dags för Signes dop. Hon döptes till Signe Elisabeth Hemgard och protesterade högljutt mot de religiösa inslagen, men var glad och nöjd när Nilla sjöng Let Me Shine for You som är en väldigt fin låt. Det var första gången jag hörde den live.

På Tranåsgården stod bröllopsfesten. Maten var god, pajen var kall och snapsarna stora. Jag och min bror Mikael hade skrivit ett tal som vi skulle framföra tillsammans. Vi var förstås som alltid väldigt snälla och tog inte alls upp några pinsamheter Maria gjort genom åren. Det bara råkade slinka in något om utbytta tavelramar, flätor, borttagande av rynkor, tanklock och en konsert med Pedalens Pågar. Och det var bara min halva av talet...

Sedan var det dags för bröllopsvalsen. Maria och Nicklas hade valt Bruce Springsteens If I Should Fall Behind i valstempo. Nilla och Jon sjöng och spelade grymt. Extra kul att Nilla spelade så mycket munspel i låten - det gör inte ens Bruce :) Det var enda låten jag filmade under kvällen.

Det är inte så vanligt att jag dansar, men när syrran gifter sig får man skärpa sig och när kvällen var över hade jag dansat mer än jag sammanlagt gjort de sista 10 åren. Det märktes också dagarna efteråt då jag hade en rejäl träningsvärk...

Det hjälpte förstås till att det var härlig musik hela kvällen av Nilla och Jon. De spelade bl a Nillas egna låtar Kommer inte att sova i natt, Så nära, The UFO Song, En annorlunda kontaktannons, You Should Know By Now och Higher Ground.

Dessutom en rad covers, bl a Baby Can I Hold You (Chapman), Ironic (Morissette), You're Still Standin' There (Earle) och Because the Night (Springsteen).

Det var en jättekul dag med massor av vänner och familj, som avslutades med en rejäl fest. Dessutom blev det lite efterfest med whisky och brieost. Stort tack till Nilla och Jon för musiken!

Bröllop
Maria Hemgard (brud)
Nicklas Hemgard (brudgum, f d Andersson)
Cecilia Palmqvist (tärna)
Fredrik Persson (bestman)

Dop
Signe Elisabeth Hemgard (dopbarn)
Mikael Hemgard (fadder)
Nina Hemgard (fadder)
Jens Sassersson (fadder)
Linda Sassersson (fadder)

Musik
Nilla Nielsen (sång, gitarr, munspel)
Jon Jarnsäter (gitarr, sång)

Övriga
Niclas Nilsson (toastmaster)
Ronny Hansson (kyrkomarskalk)
Berit Lindgren (präst)
Irene Hermansson (kantor)


fredag 14 februari 2014

Melissa Etheridge - Piece of My Heart

Piece of My Heart är Janis Joplins i särklass bästa låt. Många artister har gjort bra covers av den. En av de absolut bästa är Melissa Etheridges version.

Jag har även hört Nilla Nielsen göra en grym version, men det får ni höra en annan dag.

söndag 9 februari 2014

Serena Ryder - Stumbling Over You

Serena Ryder är en mycket bra Canadensisk sångerska.

Serena har bl a gjort det fantastiska albumet Is it OK, med låtar som t ex Weak in the Knees, Stumbling Over You, Little Bit of Red, Sweeping the Ashes och All for Love.

Här ett liveklipp med Stumbling Over You


lördag 8 februari 2014

Maria McKee - A Good Heart

Maria McKee är en av världens bästa sångerskor, om inte den allra bästa. Hon har gjort massor av bra låtar genom åren, både som soloartist och med Lone Justice.

A Good Heart är en en låt Maria skrev när hon var ung. Den blev en stor hit med Feargal Sharkey, men är mycket bättre med Maria.

Här ett liveklipp med A Good Heart.


fredag 7 februari 2014

Lene Marlin - Sitting Down Here

Lene Marlin är en norsk sångerska som 1999 fick en stor hit med Sitting Down Here.

Hennes debutalbum Playing My Game (där Sitting Down Here) hade stor framgång i en rad länder.

Här musikvideon till Sitting Down Here


torsdag 6 februari 2014

Del-Lords - Stay With Me

Grattis till Scott "Top Ten" Kempner som fyller 60 år idag.

Top Ten är sångare/gitarrist i Del-Lords, men har även varit med i andra band. Del-Lords har alltid varit ett av mina största favoritband och i november fick jag se dem live för första gången.

Här ett liveklipp från den kvällen på St Gertrud i Malmö - Stay With Me.


onsdag 5 februari 2014

Guns n'Roses - It's so Easy

Grattis till Duff McKagan som fyller 50 år idag.

Duff är förstås mest känd som basist i Guns n'Roses, men har också varit med i Velvet Revolver och sitt eget Duff McKagan's Loaded.

Här ett liveklipp med It's so Easy med Guns n'Roses.


tisdag 4 februari 2014

Melissa Etheridge - Come to My Window

Melissa Etheridge är en av världens bästa kvinnliga artister. Det är få artister som kan få ett sånt ös med enbart en akustisk gitarr som Melissa kan.

Melissa har gjort många bra låtar, t ex Bring Me Some Water, Come to My Window, No Souvenirs, Skin Deep, Like the Way I Do, Ain't it Heavy, Yes I Am, Nowhere to Go, Threesome och All American Girl. Hon har dessutom gjort grymma covers av Born to Run (Bruce Springsteen) och Piece of My Heart (Janis Joplin).

Här en välkänd musikvideo - Come to My Window


måndag 3 februari 2014

Joan Jett & Bruce Springsteen - Light of Day

I mitten av 80-talet gjorde Joan Jett en av huvudrollerna i filmen Light of Day. Michael J Fox spelade hennes bror. Titellåten är skriven av Bruce Springsteen.

Light of Day är grym rocklåt och mycket bra såväl med Joan Jett & The Blackhearts som med  Bruce Springsteen & The E Street Band.

2001 stod Joan Jett och Bruce Springsteen tillsammans på scen.


söndag 2 februari 2014

Sex Pistols - Bodies

Idag är det 35 år sedan Sid Vicious i Sex Pistols dog av en överdos i New York. Han var då misstänkt för mordet på sin flickvän.

Sex Pistols gjorde ett antal bra låtar under sin korta karriär, t ex Anarchy in the UK, God Save the Queen, Pretty Vacant, Bodies och Holidays in the Sun.

Här ett YouTube-klipp med Bodies.


lördag 1 februari 2014

Green Day - When I Come Around

Idag är det 20 år sedan Green Day släppte albumet Dookie, som blev en stor framgång.

Dookie innehåller bl a Basket Case, When I Come Around, Welcome to Paradise och Longview.

Här ett bra liveklipp med When I Come Around.