onsdag 31 december 2014

Nilla Nielsen på Live Green Festival i Karlskrona

Den 2 augusti såg jag Nilla Nielsen spela under eftermiddagen på Live Green Festival i Hoglands Park i Karlskrona. Senare på kvällen spelade Nilla även live i Kalmar, men det har jag redan skrivit om.

Giget på Live Green föregicks tyvärr av ett rejält regnande så förutsättningarna var inte de bästa, men Nilla gjorde ändå en mycket bra spelning denna lite kyliga eftermiddag. Live Green har miljötema, vilket passar Nilla alldeles utmärkt då hon är mycket engagerad i miljöfrågor och har skrivit flera låtar på temat.

Vi hann se lite av The Turnpikes som spelade före Nilla. Dessutom spelade Miriam Bryant, Jakob Hellman och många andra på festivalen.

Nilla inledde med Ain't Got Much, som handlar om att dela med sig. The Girl You Used to Know är en av de första låtarna Nilla skrev och den handlar om saknaden efter sin pappa.

Nästa låt är en av Nillas absolut bästa - Så nära är en otroligt fin kärlekslåt. Den har även blivit översatt och inspelad av en norsk artist (bra, men den kommer inte i närheten av Nillas original).

Make Me Believe är en mycket bra outgiven låt Nilla skrev i tonåren och som hon börjat spela igen det senaste året. Det hoppas jag hon fortsätter med - liksom flera andra guldkorn som finns i arkivet. The UFO Song (the Guinea Pig Song) är en allegori som handlar om att ge en röst åt människor och djur som inte har en egen att försvara sig med. Det är samtidigt en glad upptempolåt som alltid är populär hos publiken och drar stora applåder.

Not Ready är en av mina favoritlåtar. Bra låt, bra text, bra historia bakom - och Nilla spelar grymt munspel!!! Liquid Gold passade extra bra just denna dag då temat handlar om jordens vatten och hur vi använder det.

Head Over Heels och i synnerhet You Should Know By Now är mycket bra kärlekslåtar. En annorlunda kontaktannons följde och sist kom Nillas allra bästa låt - Higher Ground. Det var en mycket bra festivalspelning, men den riktiga magin kom senare på kvällen när Nilla spelade på Söderport i Kalmar.

Band
Nilla Nielsen (sång, gitarr, munspel)


Så nära
Liquid Gold


Inga kommentarer: