tisdag 17 juni 2014

The Men They Couldn't Hang på Sweden Rock Festival

The Men They Couldn't Hang har varit ett favoritband de senaste 30 åren. Jag har alla deras skivor, men hade aldrig sett dem live före Sweden Rock Festival där de spelade tidigt på torsdagskvällen den 5 juni.

TMTCH öppnade med sin allra bästa låt, The Ghosts of Cable Street och det var bara en av många bra låtar under kvällen. Bounty Hunter var en annan höjdare i början.

Industrial Town är en av deras bästa låtar och de flesta låtarna är en blandning av folk, punk och rock. The Day After, Smugglers och inte minst Dogs Eyes Owl Meat and Man Chop är mycket bra.

Philip "Swill" Odgers, Stefan Cush och Paul Simmonds är kvar sedan starten. Swill och Cush sjunger ofta tillsammans på låtarna.

Det blir extra mycket ös i Lobotomy, Gets 'Em Home och Going Back to Coventry. Många av låtarna har politisk eller historisk innebörd. Det handlar bl a om beskrivningar av verkliga strejker, krig m m.

Avslutningen av spelningen är helt fantastisk med låtar som The Colours, A Night to Remember och Walkin' Talkin'. Bästa låten för kvällen är den helt suveräna Ironmasters.

The Men They Couldn’t Hang
Phil ”Swill” Odgers (Sång & gitarr)
Stefan Cush (Sång & gitarr)
Paul Simmonds (Mandolin & sång)
Ricky McGuire (Bas & sång)
Tom Spencer (Gitarr & sång)
Nik Bizzell-Browning (Trummor)


The Ghosts of Cable StreetIndustrial TownGoing Back to Coventry

Inga kommentarer: