tisdag 30 april 2013

Fantastisk konsert med Dan Baird & Homemade Sin i Helsingör


Den 19 april såg jag en helt fantastiskt bra rockkonsert med Dan Baird & Homemade Sin på Kulturvaerftet/Toldkammeret i Helsingör.

Homemade Sin består förutom Dan Baird även av Mauro Magellan, Keith Christopher (alla 3 har tidigare varit med i Georgia Satellites) samt Warner Hodges (som även är med i Jason & The Scorchers). Detta är ett av världens absolut bästa rockband och jag hade mycket höga förväntningar...

Man öppnade kanonstarkt med Dixie Beauxderaunt och Keep your hands to yourself. Lite senare kom andra grymma rocklåtar som Crooked smile och I love you period.

Two for Tuesday är en helt suverän låt där Dan sjunger om Creedence och John Fogerty. Passande nog vävde dom in Proud Mary under låten :)

Dan hade en hög hatt på sig spelningen igenom och både han och bandet var på ett strålande humör och spelade fantastiskt bra.

Mitt i konserten blev det en kvarts paus, men före dess hade man bl a även spelat Railroad Steel, Julie & Lucky och L'il Bit.

Andra halvan började med Dan som spelade solo under Another chance. Resten av bandet intog scenen och man rockade loss ordentligt under Younger face.

Keith Christopher sjöng She dug me up och Warner Hodges sjöng Don't pass me by.

Andra halvan bjöd också på några covers i form av Long black veil (Lefty Frizzell), A hard day's night (Beatles) och American girl (Tom Petty). Nja förresten... Nights of mystery innehöll även delar av Get in on (T Rex). I synnerhet American girl var helt lysande.

På slutet kom även klassiker som I dunno, Dan takes 5, All over but the cryin' och Sheila. Räknar man bort pausen tror jag Dan Baird & Homemade Sin spelade drygt 2 timmar, men herregud vilket ös det var konserten igenom!!!

Det var årets bästa konsert och ikväll ska jag, Maria och Nicklas se detta fantastiska rockband på St Gertrud i Malmö. Fira Valborg med rock'n'roll - kan det bli bättre!!!

Dan Baird & Homemade Sin
Dan Baird (sång, gitarr)
Warner Hodges (gitarr, sång)
Keith Christopher (bas, sång)
Mauro Magellan (trummor)

Keep Your hands to yourself



Two for Tuesday / Proud Mary / Two for Tuesday



Another Chance / Younger face



Nights of mystery / Get it on / Nights of mystery



måndag 29 april 2013

Grym konsert med Nilla Nielsen i Vaerlöse


Den 17 april åkte jag och Nilla Nielsen till Danmark där Nilla skulle spela på Ladies Night på Galaksen/Kulturhuset i Vaerlöse.

Denna ska inte förväxlas med det löjliga svenska spektaklet med samma namn. I Vaerlöse var det 3 kvinnliga artister som stod på scen inför en mycket lyssnande publik som nästan uteslutande bestod av kvinnor. Förutom Nilla spelade även Rikke Lie och Tania Viit.

Det var en strålande vårdag och vi hade tid att njuta i solen innan spelningen började. Nilla med en öl, jag med vatten...

Soundchecket var lite sådär. Det var något konstigt missljud i högtalarna som ljudteknikern inte kunde få bort och en hel del sorl bland de gästerna som åt middag. Men det som började lite olycksbådande slutade med en formidabel succé.

Nilla var först ut av sångerskorna. Missljudet och sorlet under soundchecken var nu som bortblåst. Publiken var knäpptyst och mycket lyssnade under låtarna, vilket följdes av stora applåder efter varje låt. Det var en härlig stämning och massor av skratt under mellansnacket då Nilla verkligen bjöd på sig själv och varvade med att prata både danska och svenska.

Nilla öppnade med vackra kärlekslåten Kommer inte att sova i natt. Den följdes av vackra/sorgsna The Girl You Used to Know som är en av de första låtarna Nilla skrev och som handlar om saknaden efter sin pappa (som var dansk).

Nilla sjöng helt otroligt bra under hela kvällen och var mycket personlig och rolig under mellansnacket, som verkligen skapade en närhet till den sköna publiken. Flera gånger återkom hon till de resor hon gjort. En av dessa gick till Nepal och Ain't Got Much handlar om detta och de generösa människor hon mötte under resan. Jag tycker det är lite extra kul att i videon till den låt kom även eftersnacket med när Nilla frågar mig hur många konserter jag sett med henne. Detta var den 49:e... :)

Sen var det dags för en av Nillas absolut bästa låtar - Så nära. Jag har sällan hört en bättre version än den Nilla bjöd på denna kväll - sanslöst vackert. Som om inte det var nog följdes den av Not Ready som är det mycket lyckade resultatet av en inte lika lyckad date. Jag älskar att höra munspel och njuter varje gång jag får höra det under denna låt. Det är jag sannerligen inte ensam om - detta är en av de låtar som alltid går hem bland publiken - var man än är. Kombinationen mellan en mycket bra låt, personligt mellansnack och ljuvligt munspel är svårslagen.

The UFO Song (the Guinea Pig Song) är en skön upptempolåt med ett allvarligt metaforiskt budskap. Den är också ett exempel på Nillas stora miljö- och djurrättsengagemang. Sima är en fin sång om en föräldralös flicka Nilla mötte under en resa till Indien. Det märktes tydligt att texten verkligen berörde publiken. Kvällens 3 sångerskor hade fått ca 35 minuters speltid vardera och när den tiden började närma sig frågade Nilla arrangören hur lång tid det kvar. Han sa att hon hann en låt till, men publiken ropade genast två och man ska ju lyssna på sina fans...

En annorlunda kontaktannons lockar alltid till många leenden och skratt. Det är en härlig reggaelåt på skånska!!! När jag hörde låten första gången var jag lite halvskeptisk och tyckte inte det var en av hennes bättre låtar, men när jag såg hur grymt bra den funkade live blev den snabbt en favorit.

Nilla Nielsen avslutade succéspelningen med sin allra bästa låt. Hon sjöng helt underbart i vackra Higher Ground. Det blev stormande applåder och i pausen efteråt var det många som kom fram och berömde och köpte skivor.

Nilla var på ett härligt humör efteråt och showade loss backstage :) Vi hann lyssna på Rikke Lie och Tania Viit också innan vi åkte tillbaka till Helsingör och färjan mot Sverige. Det var en jättekul roadtrip och en av de allra bästa solospelningar jag hört med Nilla.

Fredagen den 10 maj spelar Nilla återigen i Danmark - på Holger Danske Bar i Helsingör.

Band
Nilla Nielsen (sång, gitarr, munspel)


Kommer inte att sova i natt



The Girl You Used to Know



Ain't Got Much




söndag 28 april 2013

Jimmy Barnes - Do or die

Grattis till Jimmy Barnes som fyller 57 år idag.

Jimmy Barnes är en av Australiens bästa rocksångare och har gjort massor av bra låtar, t ex Working class man, Do or die, Seven days, No second prize, Rising sun, Good times, Driving wheels och Lessons in love.


lördag 27 april 2013

Cowboy Junkies

Canadensiska bandet Cowboy Junkies får avsluta denna bloggs 50 dagar med kvinnliga sångerskor/band.

Cowboy Junkies bildades 1985 i Toronto och består av syskonen Margo, Michael och Peter Timmins samt Alan Anton.

Debutalbumet The Trinity Sessions kom 1988, men den första skivan jag köpte med Cowboy Junkies var The Caution Horses 2 år senare.

Bästa låtar
Sun comes up, it's Tuesday morning
Powderfinger
Sweet Jane
Southern rain
Anniversary song


fredag 26 april 2013

Melissa Horn

Melissa Horn är en svensk sångerska som gjort en del bra låtar.

Melissa har fått stora framgångar med sina album och bl a nominerats till flera Grammis.

I december 2011 såg jag en konsert med Melissa Horn i Kalmarsalen. Det var tyvärr en ganska stor besvikelse. Jag hade förstås lyssnat på Melissa tidigare och visste att många av hennes sånger är ganska sorgsna, men att höra en hel konsert med samma slags låtar hela tiden blev bara för tråkigt...

Bästa låtar
Som jag saknade dig förut
Under löven
Jag saknar dig mindre och mindre
Innan jag kände dig
Lät du henne komma närmre


torsdag 25 april 2013

Robin Beck

Robin Beck är en bra sångerska

Robin Becks album Trouble or nothin' från 1989 är mycket bra. Hon släppte dock sitt debutalbum redan 10 år tidigare.

Största framgången hade hon med singeln First time som toppade listorna i flera länder.

Bästa låtar
Hide your heart
First time
In a crazy world like this
Tears in the rain
Sleepin' with the enemy


onsdag 24 april 2013

Alannah Myles

Alannah Myles är en bra Canadensisk sångerska från Toronto som gjort en hel del bra låtar genom åren.

Hennes debutalbum Alannah Myles från 1989 är mycket bra och blev ett stort genombrott.

Alannah Myles har bl a vunnit en Grammy som bästa rocksångerska 1991.

Bästa låtar
Blow wind blow
Still got this thing
Black velvet
Rock this joint
Love is



tisdag 23 april 2013

Mary Cutrufello

Mary Cutrufello är en bra amerikansk sångerska med skön röst.

Hennes debutalbum When the night is trough från 1998 är mycket bra. Marys senaste album släpptes 2012.

Bästa låtar
Sunny day
She can't let go
Sweet promise of love
Bring on the night
Miss you


måndag 22 april 2013

Mycket bra konsert med Nilla Nielsen på Ven


På Påskdagen den 31 mars åkte jag med Nilla Nielsen till Ven för att se hennes första spelning där för året. Det kommer att bli många fler i sommar. Erik följde också med. Precis som i höstas bjöd Turistgården på mycket god mat.

Efter två 4-timmarskonserter på två dagar hade Nilla fullständigt spelat sönder fingrarna (hon spelar utan plektrum) så hon fick lagas med lite tejp - dock inte med silvertejp, även om den kom till användning den också när mic-stativet behövde lite stabilitet...

Nilla satt och repade lite på hotellrummet och börjar helt plötsligt börja spela en av mina allra största favoritlåtar - Because the Night (Bruce Springsteen / Patti Smith). Nilla hade aldrig spelat den live tidigare, men det lät riktigt lovande...

Nilla inleder konserten mycket bra med sköna versioner av Kommer inte att sova i natt, Baby Can I Hold You (Tracy Chapman cover) och inte minst The Girl You Used to Know, som Nilla skrev till sin pappa.




Efter det en otrolig version av Balladen om Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind. Så nära är en av Nillas absolut bästa låtar och ikväll är den helt grym!

En av Nillas många talanger är att växla mellan engelska och svenska i en och samma låt. Ett utmärkt exempel på detta är Me and Bobby McGee (Janis Joplin) och den svenska översättningen Anna och mej (Lalla Hansson), där Nilla växlar fram och tillbaka flera gånger. Inte så konstigt att hon får stora applåder efteråt.

En av gästerna för kvällen i publiken var Nationalteaterns trummis Håkan Nyberg (som även spelat med många andra som t ex Björn Afzelius). Passande nog spelade Nilla Men bara om min älskade väntar.

Andra låtar som får välförtjänt uppskattning är de egna Not Ready (alltid lika härligt att höra Nilla spela munspel), En annorlunda kontaktannons, Ain't Got Much och The UFO Song (the Guinea Pig Song).

Jag har aldrig hört någon annan sjunga Leonard Cohens Hallelujah vackrare än vad Nilla gör och kvällens version var en av de bästa jag hört med henne. Det blir stormande applåder och en skön kommentar från en kvinna bakom mig... "Så jäkla bra"!

Piece of My Heart är en annan låt Nilla sjunger grymt i. En annan höjdpunkt var medleyn That's All Right / Blue Suede Shoes / Blåa sko' / SJ.


I den egna låten You Should Know By Now växlar Nilla plötsligt över i U2:s bästa låt Sunday Bloody Sunday.

Som sagt. Det händer mycket när en inspirerad Nilla står på scen. Det verkar inte spela någon roll att hon har ont och på nytt får tejpa blödande fingrar.

På slutet kommer äntligen liveversionen av Because the Night - helt sanslöst bra. Dessutom blir jag förstås mycket glad när Nilla tillägnar mig låten!!! :))

Avslutningsvis fler egna mästerverk, Snow Leopard, Higher Ground och allra sist Head Over Heels. Den kom på begäran när egentligen spelningen var slut...

38 låtar under nästan 4 timmar - för tredje dagen i rad. Vilken otrolig liveartist Nilla Nielsen är!!!

Band
Nilla Nielsen (sång, gitarr, munspel)





Cranberries

Cranberries är ett bra irländsk band som bildades i Limerick 1989 under namnet The Cranberry Saw Us. Ett år senare kom sångerskan Dolores O'Riordan med i bandet och då bytte man också namn till The Cranberries.

Debutalbumet Everybody else is doing it, so why can't we? kom 1993 och blev en stor framgång. Uppföljaren No need to argue som kom ett år senare blev en ännu större succé.





Bästa låtar
Zombie
Dreams
Ode to my family
Linger
Stars



söndag 21 april 2013

Sophie B Hawkins

Sophie B Hawkins är en stor favorit. Vacker, härligt frispråkig och världens sexigaste sångerska.

Sophie slog igenom stort med låten Damn I Wish I Was Your Lover 1992. Idag är det 21 år sedan albumet Tongues and Tails släpptes. Senare samma år gjorde Sophie ett helt otroligt framträdande med covern av I Want You på konserten som hyllade Bob Dylan's 30 år som artist.

Jag och min då höggravida kompis Felicia såg en grymt bra konsert med Sophie på KB i Malmö 1995.

För en månad sedan släppte Sophie ett nytt album - The Crossing. Förutom alla nya låtar finns även bonusspår i form av akustiska versioner av Damn I Wish I Was Your Lover och As I Lay Me Down.


Bästa låtar
Damn I Wish I Was Your Lover
As I Lay Me Down
Right Beside You
California Here I Come
Don't Don't Tell Me No


lördag 20 april 2013

Shania Twain

Shania Twain är en mycket bra och vacker canadensisk sångerska.

Jag glömmer aldrig jag såg henne på TV första gången. Hon var ganska okänd i Sverige då och var med i Lettermans show och spelade You're Still the One live. Jag fastnade direkt och året efter slog hon igenom enormt världen över.

Med albumet Come On Over slog Shania igenom världen över, men redan albumet före detta - The Woman In Me hade varit en jättestor framgång i USA och Canada. Come On Over är världens mest sålda album genom tiderna för en kvinnlig artist - det har sålt i mer än 40 miljoner exemplar.

Idag är det 20 år sedan Shania Twain gav ut sitt debutalbum.

Bästa låtar
You're Still the One
That Don't Impress Me Much
Don't Be Stupid (You Know I Love You)
No One Needs to Know
From This Moment


fredag 19 april 2013

Patti Scialfa

Patti Scialfa är född i New Jersey och är en mycket bra sångerska med en ganska speciell röst.

Hon är kanske bäst känd som gift med Bruce Springsteen och är en av medlemmarna i The E Street Band, men hon har också gett ut flera mycket bra soloalbum.

Patti Scialfas debutalbum Rumble doll från 1993 är så jäkla bra!!!

Det är lite svårt att tro att denna kvinna fyller 60 år i sommar...

Bästa låtar
As long as I (can be with you)
Lucky girl
Rumble doll
Baby don't
Come tomorrow

torsdag 18 april 2013

Ännu en bra konsert med Nilla Nielsen i Helsingborg

Även på påskafton den 30 mars såg jag en bra konsert med Nilla Nielsen på Restaurang Edelweiss i Helsingborg.

Bästa egna låtarna var Kommer inte att sova i natt, The Girl You Used To Know, Så nära, The UFO Song (the Guinea Pig Song), Ain't Got Much, Not Ready, You Should Know By Now, Snow Leopard, En annorlunda kontaktannons, Om jag var Gud för ikväll och Higher Ground.

Nilla gjorde ännu en gång grymma versioner av Hallelujah (Leonard Cohen) och Piece of My Heart (Janis Joplin).

Andra bra covers under kvällen var Baby Can I Hold You (Tracy Chapman), Brown Eyed Girl (Van Morrison), I Still Haven't Found What I'm Looking For (U2), Balladen om Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind (Cornelis Vreeswijk), I'm on Fire (Bruce Springsteen), Free Fallin' (Tom Petty) och Knockin' on Heaven's Door (Bob Dylan).

Det var precis som kvällen före mycket folk på Edelweiss. De allra flesta är förstås trevliga, men tyvärr finns det något undantag. När man är nykter lägger man kanske märke till mer, men när två packade gubbar i 75-årsåldern är på väg att börja slåss med varandra börjar det bli lite patetiskt...

Ännu en bra konsert med Nilla på Edelweiss!

Band
Nilla Nielsen (sång, gitarr, munspel)

Sheryl Crow

Sheryl Crow är en mycket bra sångerska jag lyssnat på ända sedan hon släppte sitt debutalbum Tuesday Night Music Club 1993. Faktum är att jag sett henne redan tidigare då hon varit med i kören till flera andra artister, bl a på firandet av Bob Dylan's första 30 år som artist samma år.

Jag har alla Sheryl Crows album. Hon har även spelat med bl a Rolling Stones, Michael Jackson, Eric Clapton, BB King och Willie Nelson samt körat bakom bl a Belinda Carlisle och Stevie Nicks.

Bästa låtar
Strong enough
Soak up the sun
Leaving Las Vegas
If it makes you happy
Everyday is a winding road


onsdag 17 april 2013

Bra konsert med Nilla Nielsen i Helsingborg

Den 29 mars såg jag en bra konsert med Nilla Nielsen på Restaurang Edelweiss i Helsingborg.

Nilla öppnade som vanligt mycket bra med Kommer inte att sova i natt, Baby Can I Hold You (cover av Tracy Chapman) och The Girl You Used to Know.

Lite senare kom bra versioner av bl a de egna Så nära, The UFO Song (the Guinea Pig Song), Ain't Got Much och Not Ready med härligt munspel.

Bland de bästa coverlåtarna första halvan fanns Ironic (Alanis Morissette) och Men bara om min älskade väntar (Nationalteatern).

Nilla spelade 4 set med över 40 låtar under sammanlagt 4 timmar. Under andra halvan var några av höjdpunkterna You Should Know By Now, Snow Leopard, En annorlunda kontaktannons och fantastiska Higher Ground.

Det kom fler bra covers som Hallelujah (Leonard Cohen), One of Us / Save Tonight (Joan Osborne / Eagle-Eye Cherry), What's Up (4 Non Blondes), Ännu doftar kärlek (Marie Fredriksson) och Goodbye (Steve Earle).

En låt stod dock i särklass under kvällen. Det var den rent magiska tolkningen av Janis Joplins Piece of My Heart. Herregud vad vackert Nilla sjöng!!!

Ikväll spelar Nilla på Galaksen/Kulturhuset i Vaerlöse i Danmark :)

Band
Nilla Nielsen (sång, gitarr, munspel)


Melissa Etheridge

Melissa Etheridge kommer från Leavenworth och är en lysande sångerska som jag lyssnat på enda sedan hennes debutalbum från 1988.

Låten Bring Me Some Water från debutalbumet är grymt bra, men Melissa har även många andra. Melissa har vunnit Grammys som bästa rocksångerska för låtarna Ain't It Heavy och Come to My Window.

Jag har tyvärr aldrig sett Melissa live, men skulle väldigt gärna vilja göra det. Hon gjorde ett helt enormt framträdande på en av stödgalorna efter terrorattentaten i USA 2001 - hon var solo på scen, ljudet i micen försvann men hon fortsatte bara lira akustiskt gitarr i ett härligt temp. När ljudet kom tillbaka gjorde hon lysande versioner av den egna Come to My Window och Springsteens Born to Run. I höstas turnerade Melissa med Serena Ryder.

Bästa låtar
Bring Me Some Water
Come to My Window
No Souvenirs
Skin Deep
Ain't it Heavy


tisdag 16 april 2013

Nilla Nielsen

Nilla Nielsen är en fantastisk sångerska och låtskrivare från Helsingborg som skriver all sin musik själv och jag har den stora glädjen att jobba med. Nilla har blivit en av mina allra bästa vänner och är en ständig inspiration.

Jag tycker Nilla är Sveriges bästa sångerska och hon är en av få som verkligen kan få mig att häpna genom sin enorma röst och sköna personliga texter. För två månader sedan gjort hon en sanslöst bra version av Joplins Piece of My Heart - den bästa jag hört (och det vill inte säga lite när det gäller den låten).

Textraden "I would've let him dive into my ocean but all he did was rock the boat" från Snow Leopard tycker jag är helt genialisk.



Munspel är mitt favoritinstrument och även om hon vägrar medge det själv är hon mycket bra på munspel, vilket märks inte minst i låten Not Ready.

Jag har sett Nilla Nielsen live 48 gånger. I morgon spelar Nilla live på Galaksen/Kulturhuset i Vaerlöse i Danmark. Nillas pappa var dansk och i somras spelade hon på Copenhagen Songwriters Festival. I maj spelar Nilla på Holger Danske Bar i Helsingör.

Jag älskar Nillas musik och det är egentligen helt omöjligt att bara plocka fram 5 låtar, men...

Bästa låtar
Higher Ground
Så nära
Himmelen måste saknat sin ängel
Snow Leopard
Bite Me



måndag 15 april 2013

4 Non Blondes

4 Non Blondes bildades i San Fransisco 1989 och splittrades strax efter Linda Perry lämnade bandet 1994.

What's up är en otroligt bra låt, men det finns även flera andra på albumet Bigger, better, faster more!

Grattis till Linda Perry som fyller 48 år idag. Linda har även skrivit och producerat låtar åt t ex Gwen Stefani, Courtney Love, Pink, Christina Aguilera och Grace Slick.

Bästa låtar
What's up
Superfly
Old Mr. Heffer
Spaceman
Train

söndag 14 april 2013

Bette Midler

Bette Midler är förstås mest känd för sin fantastiska låt The Rose, men hon har även gjort flera andra bra låtar genom åren.

Bette är född på Hawaii och slog igenom på 70-talet som The Divine Miss M. Hon gav ut sitt debutalbum med samma namn redan 1972.

Bette Midler är både sångerska, skådespelare och komiker. Hon debuterade i The Rose och var Oscarsnominerad som bästa kvinnliga skådespelare, men har även varit med i många andra filmer.




Bästa låtar
The rose
Favourite waste of time
Beast of burden
Stay with me
Say goodbye to Hollywood

lördag 13 april 2013

Patty Smyth och Scandal

Patty Smyth är en bra sångerska som föddes i New York och slog igenom med bandet Scandal.

Scandal slog igenom 1981, men splittrades redan 1984.

Patty Smyths första soloalbum Never enough är grymt bra. Bara bra låtar på hela plattan. Patty gör också en mycket bra sånginsats på Hooters låt Where do the children go. Eric Bazilian och Rob Hyman från The Hooters var också med och skrev flera av låtarna på Never enough.

Patty Smyth är gift med tennisstjärnan John McEnroe.



Bästa låtar med Patty Smyth
Isn't it enough
Downtown train
Call to heaven
River cried
Never enough

Bästa låtar med Scandal
The warrior
Goodbye to you
Hands tied
Love's got a line on you
Only the young

fredag 12 april 2013

Indigo Girls

Indigo Girls är ett bra band jag lyssnat på sedan slutet av 80-talet. Indigo Girls kommer från Decatur består av Amy Ray och Emilie Saliers.

Amy och Emilie skriver nästan alla låtar var för sig, med några få undantag. De har gjort många mycket bra låtar med akustiska gitarrer som basen.

Både Amy och Emilie har släppt egna soloalbum, men de är inte alls lika bra som de är tillsammans. Grattis till Amy Ray som fyller 49 år idag.

Bästa låtar
Closer to fine
Hammer and a nail
Shame on you
Tried to be true
Joking

torsdag 11 april 2013

Joan Osborne

Joan Osborne är en sångerska som gjort en del bra låtar, framförallt den helt lysande One of us, som jag lyssnade mycket på i mitten av 90-talet.


"What if God was one of us?
Just a slob like one of us"


Bästa låtar
One of us
Right hand man
What becomes of the broken hearted
St. Teresa
Man in the long black coat

onsdag 10 april 2013

Alanis Morissette

Alanis Morissette är en mycket bra Canadensisk sångerska som hade enorm framgång med sitt grymma album Jagged little pill.

Jagged little pill är den näst mest sålda albumet någonsin av en kvinnlig sångerska (33 miljoner)

Alanis Morissette har vunnit massor av priser, bl a 7 Grammys.

Alanis senaste album Havoc and bright lights gavs ut i höstas.


Bästa låtar
Head over feet
Ironic
You oughta know
Hand in my pocket
Thank you

tisdag 9 april 2013

Fiona

Fiona är en bra sångerska från New Jersey som gjorde ett antal bra album och låtar under slutet av 80- och början av 90-talet.

Fiona var även skådespelerska och medverkade bl a i filmen Hearts of fire. Fiona stod även för hälften av låtarna på filmens mycket bra soundtrack. Resten gjordes av Bob Dylan och Rupert Everett.

Bästa låtar
You're no angel
Hearts of fire
Hang your heart on me
Let the good times roll
Treat me right


måndag 8 april 2013

Anouk

Anouk är Hollands bästa sångerska och hade en stor hit med den fantastiska Nobody's wife 1997.

Anouk har även gjort flera andra bra låtar. Tyvärr har jag ännu aldrig sett henne live, men jag hoppas kunna göra det så småningom. Hon verkar ha en otrolig utstrålning på scen.

Grattis till Anouk som fyller 38 år idag!!!




Bästa låtar
Nobody's wife
It's so hard
More than you deserve
Girl
Lost

söndag 7 april 2013

Stacie Collins

Stacie Collins är en bra sångerska, men också helt grym på munspel.

Jag såg en bra spelning med henne sommaren 2011 på St Gertrud i Malmö. På en av låtarna kom också Mats Ronander upp på scen och spelade munspel tillsammans med henne.

Bästa låtar
Baby sister
It's a long way to the top (if you wanna rock'n'roll)
Tied to you
It ain't love
Hey mister


lördag 6 april 2013

Pat Benatar

Pat Benatar är en sångerska från New York jag lyssnat på sedan början av 80-talet. Hon har gjort några riktigt bra låtar.

Pat Benatar var en av 80-talets största kvinnliga artister. Hon var nominerad för Grammys som bästa kvinnliga sångerska hela 8 gånger under 80-talet.

Bästa låtar
Shadows of the night
All fired up
Hit me with your best shot
I need a lover
Heartbreaker


fredag 5 april 2013

Tracy Chapman

Tracy Chapman är en otrolig sångerska från Cleveland jag lyssnat på sedan hennes debutalbum 1988.

Den plattan är Tracys överlägset bästa med den ena kanonlåten efter den andra. Idag är det exakt 25 år sedan den gavs ut och som belönade henne med 3 Grammys.

Baby Can I Hold You är en av de absolut vackraste låtar jag hört.

Jag har aldrig sett henne live, men det finns bl a några härliga liveklipp med henne på YouTube från Amnesty Tour 1988.



Bästa låtar
Baby Can I Hold You
Talkin' 'bout a Revolution
Fast Car
Across the Lines
For My Lover


torsdag 4 april 2013

Pernilla Andersson

Pernilla Andersson är en bra skånsk sångerska från Kristianstad.

Jag såg en bra spelning med Pernilla Andersson på Larmtorget i Kalmar sommaren 2011.

Låten Johnny Cash och Nina P tycker jag är grymt bra. Dessutom gillar jag speciellt albumet Som en ö.


Bästa låtar
Johnny Cash och Nina P
Desperados
Dansa med mig
Som en ö
Judy

onsdag 3 april 2013

Amanda Marshall

Amanda Marshall är en bra Canadensisk sångerska jag lyssnat på en del.

Amandas debutalbum från 1995 är mycket bra.

Bästa låtar
Let it rain
Sitting on top of the world
Fall from grace
Trust me this is love
Love lift me


tisdag 2 april 2013

Emmylou Harris

Emmylou Harris har varit en stor sångerska under många år. Hon har bl a vunnit 12 Grammys.

Mina favoritalbum med Emmylou Harris är Wrecking ball och liveplattan Spyboy.

Överlägset bästa låten är Goodbye, som är skriven av Steve Earle. Båda gör den otroligt bra. Även Born to run är en lyande låt (ska ej förväxlas med Bruce Springsteens låt med samma namn)

Bästa låtar
Goodbye
Born to run
All my tears (be washed away)
Racing in the street
Love hurts




måndag 1 april 2013

Blondie

Blondie var ett bra och mycket framgångsrikt band i slutet av 70-talet. Blondie bildades 1974 av Deborah Harry och Chris Stein. De splittrades 1982, men återförenades 1997.

Blondie har bytt bandmedlemmar några gånger, men bestod på debutalbumet av Debbie Harry, Chris Stein, Clem Burke, Gary Valentine och Jimmy Destri.



Bästa låtar
Sunday girl
Maria
Denis
Dreaming
Heart of glass