söndag 29 september 2013

Nilla Nielsen - Goodbye

Idag är det 1 år sedan jag såg en helt magisk konsert med Nilla Nielsen på Jernberghska Krogen i Eskilstuna. Det är tillsammans med spelningen i Vaerlöse i våras den absolut bästa solospelningen jag sett Nilla göra.

Nilla spelade enorma 4,5 timmar och hela 61 låtar helt solo!!! En makalös uppvisning av en fantastisk artist!!! I första set spelade Nilla i stort sett bara egna låtar. Därefter blev det jättemånga önskningar och lysande covers.

Det var en kväll när Nilla bjöd på allt som bara en strålande artist kan göra. Det var knäpptyst när hon sjöng Himmelen måste saknat sin ängel och skratt/allsång under En annorlunda kontaktannons.

I stort sett alla önskelåtar spelades - även om Nilla knappt hört dom tidigare, än mindre spelat dom live... Det var allt från hårdrock (Metallica och Guns n'Roses) till kända hits från 90-talet (Anouk, Skunk Anansie, Cranberries, Alanis Morissette).

Ett par av kvällens höjdpunkter vid sidan om de egna fenomenala låtarna var Goodbye (Steve Earle / Emmylou Harris) och Hallelujah (Leonard Cohen). Jag har aldrig tidigare hört Nilla sjunga så vackert. Sorry jag missade Hallelujah, N....

Läs mer om den magiska konserten i Eskilstuna.


Inga kommentarer: