onsdag 8 maj 2013

Grym konsert med Dan Baird & Homemade Sin i Malmö


På Valborgsmässoafton, den 30 april, såg jag, Maria och Nicklas en grymt bra konsert med Dan Baird & Homemade Sin på St Gertrud i Malmö.

Precis som de visade 11 dagar tidigare i Helsingör utgör Dan Baird, Warner Hodges, Keith Christopher och Mauro Magellan ett av världens bästa rockband. Det var fullt ös från början till slut inomhus på St Gertrud.

Konserten bestod av 2 set med en halvtimmes paus emellan. Några av de bästa låtarna i början var Julie & Lucky, Dan takes five och de gamla Georgia Satellites-klassikerna Keep your hands to yourself och Dunk 'n' dine.

Dan Baird var på riktigt spelhumör och gjorde helt makalösa versioner av Two for Tuesday (som även innehöll Proud Mary), Railroad Steel och inte minst den bästa cover jag någonsin hört av Bob Dylans The Mighty Quinn (Quinn the Eskimo).

I want you bad är en mycket bra låt från Cumberland River som Dan Baird inte spelar så ofta och det var första gången jag hörde den live.


Det var åter fullt ös med Crooked smile, Dixie Beauxderaunt och I Dunno. Keith Christopher sjöng She dug me up. En överraskning var covern av Train Kept a Rollin' (Aerosmith).

Förutom makalös rock'n'roll bjöds det även på en del mycket bra lugnare låtar som Another chance och All over but the cryin'.

Avslutningen var grym med låtar som I love you period, L'il bit och Younger face.

Allra sist spelade bandet en otroligt bra coverversion av Like a Rolling Stone (Bob Dylan). Kvällen var slut och man hade fått sig en rejäl dos av fantastisk rockmusik.

Ett par dagar senare var det dags för rockens allra störste...

Dan Baird & Homemade Sin
Dan Baird (sång, gitarr)
Warner Hodges (gitarr, sång)
Keith Christopher (bas, sång)
Mauro Magellan (trummor)


Dunk 'n' dineDan takes fiveI Want you badYounger faceI love you periodLike a rolling stone

Inga kommentarer: