måndag 31 december 2012

Bruce Springsteen - We Take Care Of Our Own

Årets bästa konsert var Bruce Springsteen & The E Street Band på Ullevi i Göteborg den 28 juli. Jag har sett Springsteen live 16 gånger och i maj är det dags för 4 nya konserter :)

Här en av de bästa låtarna från senaste albumet Wrecking Ball - We Take Care Of Our Own.


söndag 30 december 2012

Beat Farmers - Seven Year Blues

Idag skulle Buddy Blue (sångare/gitarrist i Beat Farmers, till höger på bilden) fyllt 55 år, men tyvärr dog han 2006.

Buddy Blue var bara med på Beat Farmers första 2 album, men herrejävlar vilka album det var. Här en helt fantastisk låt med Buddy på sång (i ett band som hade 3 sångare som sjöng ungefär lika många låtar var).

Seven Year Blues. Bara drygt 2 minuter lång, men med grymma gitarrer. Det här är rock'n'roll när den är som bäst!!!


Patti Smith - Summer Cannibals

Grattis till Patti Smith som fyller 66 år idag.

Patti Smith har gjort en del bra låtar som Gloria, People Have The Power, Frederick, Till Victory, Paths That Cross, Dream Of Life, Summer Cannibals och framförallt den fantastiska Because The Night.

Här musikvideon till Summer Cannibals


torsdag 27 december 2012

Spellista från Nilla Nielsen i Karlshamn 2011

Den 29 oktober 2010 såg jag en grymt bra konsert med Nilla Nielsen på Compagniet i Karlshamn. Nilla spelade tillsammans med Jokke Pettersson och var förband åt Dan Reed. Jag har skapat en spellista med låtarna från konserten på Spotify.

Bästa låtarna under kvällen var The Girl You Used To Know, Snow Leopard, Goldfish In A Bowl, The UFO Song (The Guinea Pig Song) och Higher Ground. Läs mer om vad jag tyckte om konserten.


Ikväll spelar Nilla Nielsen live på Restaurang Edelweiss i Helsingborg.


onsdag 26 december 2012

Metallica - Whiskey In The Jar

Grattis till Lars Ulrich (trummis i Metallica), som fyller 49 år idag.

Metallica har gjort flera mycket bra låtar som t ex Nothing Else Matters, Enter Sandman och Sad But True. De har också gjort en grym cover på Whiskey In The Jar (Thin Lizzy).


tisdag 25 december 2012

Pogues - If I Should Fall From Grace With Grace With God

Grattis till Shane MacGowan som fyller 55 år idag.

Pogues sångare är en stor poet även om han tyvärr slösat bort en stor del av sin enorma talang på droger och sprit. Jag har sett Shane MacGowan live en gång tillsammans med The Pogues. Dessutom har jag sett Pogues två gånger till, den ena var Shane för full/drogad för att kunna uppträda och den andra var efter han fått sparken.

Här en av Pogues bästa låtar - If I Should Fall From Grace With God


måndag 24 december 2012

George Thorogood - One Bourbon, One Scotch, One Beer

Grattis till George Thorogood som fyller 62 år idag.

George Thorogood & The Destroyers har gjort många bra låtar, som t ex Get a Haircut, One Bourbon One Scotch One Beer, Born To Be Bad, Bad To The Bone, I Drink Alone, Ride on Josephine, Treat Her Right, You Talk Too Much, Six Days On The Road och Rockin' My Life Away.

Här ett liveklipp med One Bourbon, One Scotch, One Beer


lördag 22 december 2012

Clash - Janie Jones

Idag är det 10 år sedan Joe Strummer dog.

Joe Strummer gjorde tillsammans med The Clash många klassiska låtar, t ex I Fought The Law, London Calling, Spanish Bombs, Should I Stay Or Should I Go, Career Opportunities, Janie Jones, White Riot, London's Burning, English Civil War, Lost In The Supermarket, Train In Vain, Death Or Glory och Lover's Rock.

Här ett liveklipp med Janie Jones


fredag 21 december 2012

Janne Bark & Nilla Nielsen - Snöklädda ängar

Idag är det 1 år sedan Janne Bark featuring Nilla Nielsen släppte singeln Snöklädda ängar. En skön låt skriven av Janne Bark.

Janne är en av Sveriges bästa gitarrister och Nilla är Sveriges bästa sångerska!


torsdag 20 december 2012

Billy Bragg - To Have And To Have Not

Grattis till Billy Bragg som fyller 55 år idag.

Bragg har gjort en del bra låtar genom åren som t ex Days Like These, There is Power In A Union, Help Save The Youth Of America, To Have And To Have Not, Think Again, It Says Here, Accident Waiting To Happen - och bäst av alla A New England.


onsdag 19 december 2012

Spellista från Bruce Springsteen i Göteborg 1985

Den 8 juni 1985 såg jag den bästa konsert jag någonsin sett - Bruce Springsteen & The E Street Band på Ullevi i Göteborg. Den var en makalös upplevelse som aldrig kommer att slås. Jag har gjort en spellista på Spotify med låtarna från konserten.

Bästa låtarna under kvällen var Badlands, Out In The Street, The Promised Land, Thunder Road, Because The Night, Rosalita (Come Out Tonight), Can't Help Falling In Love, Born To Run, Bobby Jean, Ramrod och Twist And Shout. Läs mer om vad jag tyckte om konserten.

Jag har sett Bruce Springsteen live 16 gånger - och i maj blir det 4 nya konserter :)


tisdag 18 december 2012

Spellista från Rainmakers i Oslo 2011

Den 29 mars 2011 såg jag en fantastisk konsert med Rainmakers på Rockefeller Music Hall i Oslo. Jag har skapat en spellista i Spotify med låtarna från konserten.

Bästa låtarna under konserten var Big Fat Blonde, The One That Got Away, Government Cheese, Drinkin' On The Job, Information, Shiny Shiny och Another Guitar. Läs mer om vad jag tyckte om konserten.


måndag 17 december 2012

Spellista från Guns n'Roses i Köpenhamn 1993

Den 8 juni 1993 såg jag, Mikael och Magnus en hyfsad konsert med Guns n'Roses på Gentofte Stadion i Köpenhamn. Jag har skapat en spellista i Spotify med alla låtarna från konserten.

Många bra låtar, men konserten var ändå lite av en besvikelse. Guns n'Roses har alltid varit ett av mina favoritband men det levde de inte upp till denna dag. Läs mer om vad jag tyckte om konserten.

Bästa låtarna under konserten var Yesterdays, Welcome To the Jungle, Knockin' On Heaven's Door (cover av Dylan), November Rain, Dead Horse, Sweet Child O' Mine och Paradise City.


söndag 16 december 2012

Big Country - Harvest Home

Idag är det 11 år sedan Stuart Adamson (sångare i Big Country) dog.

Jag lyssnade ganska mycket på Big Country i slutet av 80-talet och de gjorde några bra skivor.

En av Big Countrys bästa låtar - Harvest Home.


lördag 15 december 2012

fredag 14 december 2012

Clash - Death Or Glory

Den 14 december 1979 släppte Clash sitt fantastiska album London Calling.

Bästa låtarna på albumet är London Calling, Spanish Bombs, Death Or Glory, Lost In The Supermarket, Lover's Rock, Revolution Rock och Train In Vain.

Här ett videoklipp med Death Or Glory


torsdag 13 december 2012

Melissa Etheridge - Skin Deep

Melissa Etheridge är en av världens bästa kvinnliga artister.

Melissa har gjort massor av bra låtar, bl a Bring Me Some Water, Come To My Window, Skin Deep, Ain't It Heavy, No Souvenirs, Threesome, Like The Way I Do och Fearless Love.

Här ett liveklipp med Skin Deep.


onsdag 12 december 2012

Dan Baird - Railroad Steel

Grattis till Dan Baird som fyller 59 år idag.

Dan Baird har varit en av världens bästa rockartister i 30 år, först tillsammans med Georgia Satellites och därefter som soloartist. Dan har skrivit massor av bra låtar och jag har sett honom live flera gånger.

Här en av hans bästa låtar - Railroad Steel


tisdag 11 december 2012

Cranberries - Zombie

Cranberries har gjort några grymt bra låtar. Allra bäst är Zombie.

Några andra bra låtar är Ode To My Family, Dreams, Linger, Promises och When You're Gone.


måndag 10 december 2012

Pernilla Andersson - Judy

Grattis till Pernilla Andersson som fyller 38 år idag.

Jag tycker Pernilla har gjort en del bra låtar. Jag såg en bra konsert med Pernilla sommaren 2011 i Kalmar, men missade henne när hon var här för ett par veckor sedan.

En av de bästa låtarna från senaste albumet är Judy.


söndag 9 december 2012

Serena Ryder - Weak In The Knees

Grattis till Serena Ryder som fyllde 29 år igår.

Serena Ryder har gjort många bra låtar, men i särklass bäst är Weak In The Knees, som är en helt fantastisk låt.


"Would you mind if I got drunk and said,
I wanna take you home to bed,
Oh would you change your mind?"



fredag 7 december 2012

Så nära - ny singel med Nilla Nielsen

Idag släpper Nilla Nielsen 3:e singeln från senaste albumet, titelspåret Så nära.

Som de flesta säkert vet är jag en stor fan av Nilla och tycker många av hennes låtar är grymt bra. Så nära är dock tillsammans med Higher Ground min allra största favorit. Jag tycker det är en helt fantastisk låt och en av de allra bästa som släpps av alla artister under 2012!!!

Streama Så nära på Nilla-appen gratis

Ladda ner Så nära på iTunes




Bruce Springsteen - Thunder Road

Idag har jag lyckats få biljetter till Bruce Springsteen & The E Street Band på Friends Arena i Stockholm både den 3 och 4 maj!!!

Jag har sett 16 fenomenala konserter med Bruce tidigare och längtar redan till maj. Sista konserten på Ullevi i somras är förstås nästan omöjlig att slå, men jag är helt säker på att det kommer att bli 2 vansinnigt bra spelningar.

Här ett videoklipp med en av de bästa låtarna - Thunder Road


torsdag 6 december 2012

Bra spelning med Nilla Nielsen i Helsingborg


I fredags såg jag min 42:a spelning med Nilla Nielsen live. Denna gång på Restaurang Edelweiss i Helsingborg.

Av de 42 konserter jag sett med Nilla är 29 egna fantastiska konserter och 13 då hon ingick i Dan Hylanders Orkester (men hon spelade egna låtar även på alla dessa). Jag hoppas det blir många många fler för detta är Sveriges bästa sångerska.

Nilla öppnade spelningen i Helsingborg med Kommer inte att sova i natt, Fields of Gold (cover av Sting) och en grym version av Baby Can I Hold You (Tracy Chapman). Nilla spelade solo i nästan 4 timmar, 44 låtar fördelat på 3 set.

Många av låtarna var önskemål från publiken. Extra kul att höra så många önskningar av Nillas egna låtar, bl a En annorlunda kontaktannons (med allsång), Jag har sett det på Facebook och Du gav mig Fantomenringen.

Det blev även många covers. De bästa var Men bara om min älskade väntar (Nationalteatern), I Still Haven't Found What I'm Looking For (U2), Ironic (Alanis Morissette), en ny fantastisk version av Hallelujah (Leonard Cohen), What's Up (4 Non Blondes) och Goodbye (Steve Earle / Emmylou Harris).

Nilla spelade bl a även de egna låtarna Håll mig, Så nära, Not Ready, Higher Ground och You Should Know By Now.

Tack för ännu en grym spelning, Nilla - jag ser redan fram emot nästa.

Band
Nilla Nielsen (sång, gitarr, munspel)




Videoklipp med Håll mig



Videoklipp med Hallelujah


onsdag 5 december 2012

Jason & The Scorchers - Blanket of Sorrow


Den 5 december 1996 såg jag en helt fantastisk konsert med Jason & The Scorchers på KB i Malmö.

Bästa låtarna under konserten var White Lies, Broken Whiskey Glass, If Money Talks, Self-Sabotage, Cappuccino Rosie, Drugstore Truck Drivin' Man och Blanket Of Sorrow.

Läs mer om konserten.

Här ett liveklipp med Blanket of Sorrow.


tisdag 4 december 2012

Southside Johnny & The Asbury Jukes - It's Been a Long Time

Grattis till Southside Johnny som fyller 64 år idag.

Southside Johnny & The Asbury Jukes är ett grymt bra liveband som jag sett 4 gånger. De har också gjort många bra skivor genom åren. De allra bästa är då Bruce Springsteen och Little Steven skrivit många av låtarna.

Här en av de bästa. Southside Johnny, Bruce Springsteen och Little Steven delar på sången i It's Been a Long Time.


måndag 3 december 2012

Sinners - Love You More Than This


Den 3 december 1993 såg jag en grymt bra spelning med Sinners på Mejeriet i Lund. Det märktes verkligen Sinners var på hemmaplan!

Bästa låtarna var As Lovers Should, Kiss Her To The Bone, Love You More Than This och Little Queen Of Hearts.

Läs mer om konserten.

Foto av Johan Gislen. Tack till Sven Köhler och Sinners för lån av bilden.

Här musikvideon till Love You More Than This.


lördag 1 december 2012

Ulf Lundell - Snart kommer änglarna att landa

Den 1 december 1988 såg jag en bra konsert med Ulf Lundell i Idrottshallen i Kristianstad. Det var första gången jag såg Lundell live, men sedan dess har det blivit 14 gånger till.

Bästa låtarna under kvällen var Kär och galen, Glad igen, När jag kysser havet, Chans, Lycklig lycklig och Snart kommer änglarna att landa.

Läs mer om konserten.


Här ett gammalt videoklipp med Snart kommer änglarna att landa.


Björn Afzelius - Evelina

Den 1 december 1986 såg jag en mycket bra konsert med Björn Afzelius på Teatern i Ystad. Det vara första gången jag såg Afzelius live och jag hann med ytterligare 3 gånger före hans död.

Några av de bästa låtarna denna kväll var Ikaros, En kungens man, Evelina, Medan bomberna faller och Exil.

Läs mer om konserten.

Här ett kort videoklipp med Evelina.