söndag 21 oktober 2012

U2 i Göteborg 2005

Den 29 juli 2005 såg jag och Felicia en helt fantastisk konsert med U2 på Ullevi i Göteborg. Även om U2 var ett stort favoritband sedan början av 80-talet var det första gången jag såg dom live. De är utan tvekan ett av världens bästa liveband. Regnet öste ner under stora delar av konserten, men det märktes inte ett dugg på intensiteten.

Det var under Vertigo Tour och hela 58 478 fanns i publiken. Konserten fick en 5:a i betyg av Anders Nunstedt (Expressen) och en 4:a av Markus Larsson (Aftonbladet).

Konserten öppnade i ett rasande tempo med Vertigo, I Will Follow och The Electric Co. Andra mycket bra låtar var Beautiful Day, I Still Haven't Found What I'm Looking For, All I Want Is You, City Of Blinding Lights, Sunday Bloody Sunday, Pride (In the Name Of Love) och Where the Streets Have No Name.

Under extranumren var With Or Without You, All Because Of You och Vertigo (som de spelade både först och sist) bäst. En makalöst bra rockshow!

Resan efter konserten till vårt hotell utanför Göteborg var också ett äventyr. Vi var inte säkra på att vi steg på rätt buss, vi var definitivt inte säkra på att vi steg av rätt hållplats, vi var mitt ute på vischan och gick en kilometer, men jodå det var rätt ställe och nycklarna låg i brevlådan...

U2
Bono (Sång)
The Edge (Gitarr, klaviatur & kör)
Adam Clayton (Bas & kör)
Larry Mullen Jr (Trummor & kör)
Inga kommentarer: