tisdag 27 mars 2012

Mycket bra konsert med Dan Hylander & Orkester i Karlshamn

I fredags såg jag, Magnus och Camilla en mycket bra konsert med Dan Hylander & Orkester på Compagniet i Karlshamn. Tyvärr var det ganska lite folk i publiken denna gång, vilket var en stor kontrast till förra veckans konsert på KB.

Vi missade tyvärr förbandet Svante & Jannike denna gång.

Setlistan började som i Malmö, men senare var det lite förändringar i ordningen på låtarna. Början med Aldrig för sent att bli ung och Vykort vykort är mycket bra.

Lite senare kommer ännu en bra del med Förr var det värre än nu, 21/3 och Bella Notte. Janne Bark och Jannike Stenlund sjunger också sina låtar i mitten av konserten.

Därefter kommer den allra bästa delen av konserten. Dan har lite problem med att komma ihåg texten till Turkos, men det är ändå en av hans bästa låtar. Den hemlige gästartisten avslöjades redan i förväg på Facebook...

Calle Kristiansson gästade än en gång med en mycket bra version av Afzelius-låten Odyssevs. Han stannar kvar och hjälper till på Farväl till Katalonien. Under Solregn, Svart kaffe och Skuggor i skymningen är det grymt bra rock'n'roll.

Setlistan är något kortare än i Malmö, men det tillkommer en ny låt bland extranumren - Du är det vackraste. Calle Kristiansson kommer åter på scen under sista låten Brinner än.

Vi stannar kvar lite efteråt och pratar med bandet. Alltid lika kul! Nu dröjer det ett tag tills nästa Hylander-konsert. Har ingen inbokad, men det kommer nog så småningom. Däremot många andra bra spelningar med Nilla Nielsen, Thåström och Bruce Springsteen & The E Street Band.


Dan Hylander & Orkester
Dan Hylander (Sång & gitarr)
Jannike Stenlund (Fiol, munspel, slagverk & sång)
Janne Bark (Gitarr & sång)
Bobby Djordjevic (Bas & sång)
Johan Hängsel (Trummor & sång)
Tomas Pettersson (Klaviatur & sång)

Övriga musiker
Calle Kristiansson (Gitarr & sång)


Längtan som ingen kan se (med Jannike Stenlund på sång)
Odyssevs (med Calle Kristiansson på sång)
Solregn
Skuggor i skymningen
Brinner än

Inga kommentarer: