tisdag 31 maj 2011

Johnny Diesel - Lookin' for love

Grattis till Mark Lizzote som fyller 44 år idag. Mark är mer känd som Johnny Diesel (eller bara Diesel) och är en av Australiens bästa rocksångare.

1989 släppte Johnny Diesel & The Injectors sitt debutalbum som var grymt bra. Det innehåll bl a Lookin' for love, Don't need love, Parisienne hotel, Since I fell for you, Cry in shame och Soul Revival.

Här ett liveklipp från 1990 - Lookin' for love

Sinners - When she lies

Den 31 maj 1990 såg jag, Mikael och Magnus Lumparrock i Ystad. Denna dag bjöd bl a på Pernilla Wahlgren, Ystad Rock Orkester och framför allt Sinners.

Lundabandet Sinners har alltid varit ett av mina största svenska favoritband och jag såg dem live 3 gånger - alla otroligt bra konserter.

Under Lumparrock spelade de bl a Kiss her to the bone, Love you more than this, I pushed my luck, Little queen of heart och When she lies.

Här musikvideon till When she lies

måndag 30 maj 2011

Marie Fredriksson - Ännu doftar kärlek

Grattis till Marie Fredriksson som fyller 53 år idag. Marie har en otrolig sångröst och varit en av Sveriges bästa sångerskor i snart 30 år.

Här en tidig liveversion av Ännu doftar kärlek

Bruce Springsteen - Lucky town

Den 30 maj 1993 såg jag, Felicia, Ulrika, Mikael och Magnus en mycket bra konsert med Bruce Springsteen på Gentofte Stadion i Köpenhamn. Detta var utan The E Street Band, men det var ändå en bra konsert.

Bland alla kanonlåtar som spelades finns bl a Badlands, Leap of faith, Lucky town, Because the night, Who'll stop the rain, Born in the USA, Light of day, Glory days, Thunder road, Born to run, Working on the highway, Rockin' all over the world och Bobby Jean.

Här ett liveklipp från Stockholm under samma turné - Lucky town

söndag 29 maj 2011

Melissa Etheridge - Bring me some water

Grattis till Melissa Etheridge som fyller 50 år idag. Melissa är en av världens bästa sångerskor och har varit det i över 20 år.

Den första låten jag hörde av Melissa Etheridge är Bring me some water från hennes debutplatta som kom 1988. Jag tycker fortfarande Bring me some water är den bästa låt hon gjort - den är fullkomligt lysande.

Här musikvideon till just Bring me some water

Quireboys - 7 o'clock

Det 3:e och sista bandet under den suveräna rockkvällen på Black Horn i Norrköping för 3 år sedan var The Quireboys. Jag hade aldrig lyssnat på dem tidigare, men de var grymt bra. Jag såg även 2 suveräna konserter med dem förra sommaren på Sweden Rock Festival.

Bland låtarna de spelade i Norrköping finns 7 o'clock, Hey you, I don't love you anymore, C'mon, There she goes again och Sexparty. Bandmedlemmar från Dan Baird & Homemade Sin och Diamond Dogs hjälpte till på olika låtar.

Här ett liveklipp från SRF - 7 o'clock

Dan Baird - Sheila

Rockkvällen på Black Horn i Norrköping den 29 maj 2008 fortsatte med Dan Baird & Homemade Sin.

Dan Baird, Mauro Magellan och Keith Christopher har tidigare spelat i Georgia Satellites och Warner Hodges i Jason & The Scorchers. Båda dessa tillhör mina 5 största favoritband någonsin. Dan Baird och Warner Hodges är 2 av världens bästa gitarrister. Det var en sanslöst bra spelning med fullkomligt lysande rock'n'roll. Olika bandmedlemmar från Diamond Dogs och Quireboys hjälpte till på några låtar.

Bland många bra rocklåtar man spelade finns I love you period, Dan takes five, Can't stand the pain, Railroad steel, Keep your hands to yourself och Sheila / Gimme some lovin' / Sheila.

Här ett liveklipp från konserten med Sheila / Gimme some lovin' (delar av låten)




Hela låten från Norrköping året efter - Sheila / Do you wanna dance / Sheila

Diamond Dogs - Generation upstart

Idag är det 3 år sedan jag såg en lysande rockkväll på Black Horn i Norrköping med 3 mycket bra band.

Först ut var Diamond Dogs, som var en ny bekantskap för mig. De är ett mycket bra svenskt rockband, som bl a spelade Generation upstart, We may not have tommorrow och Closest I ever been to Memphis.

Här ett YouTube-klipp med Generation upstart

lördag 28 maj 2011

Magnus Johansson - När det börjat regna in hos dej

I början av 90-talet slog Magnus Johansson igenom med några mycket bra album. Jag lyssnade mycket på honom under flera år.

Några av Magnus Johanssons bästa låtar är Till himmelen, Slaktarens dotter, Pappa är en flygkapten, Magdalena tog morgontåget till Katmandu, Vakna nu Anneli, När det börja in hos dej, Om jag hade en Sparbanksbok, Är det nån som sett min syster, Vill va vild, Pojkarna som aldrig behövde sova och Solen & månens bröllop.

Här en del av låten När det börjat regna in hos dej

John Fogerty - Up around the bend

Grattis till John Fogerty som fyller 66 år idag. Fogerty har alltsedan tiden med Creedence Clearwater Revival varit en av världens bästa rocksångare. Han har skrivit hur många klassiker som helst.

Några av de bästa låtarna från solotiden är Almost Saturday night, Rocking all over the world, Rock and roll girls, Rambunctious boy, I can't take it no more, The old man down the road, Hot rod heart, She's got baggage, Centerfield och I can't help myself.

Jag har sett John Fogerty live 3 gånger (senast i somras på Sofiero Slott utanför Helsingborg).

Här ett gammalt liveklipp med en Creedence-klassiker - Up around the bend

fredag 27 maj 2011

Bob Dylan - Most likely you go your way (and I'll go mine)

Konserten med Bob Dylan på Christinehof i Tomelilla den 27 maj 1989 fick usel kritik i tidningarna. Jag tyckte inte det var någon bra konsert, men kanske inte heller så usel som tidningarna skrev.

Bob Dylan spelade åtminstone en del bra låtar, t ex Subterranean homesick blues, Just like a woman, Don't think twice it's alright, I shall be released, Girl from the north country och Blowin' in the wind. Han spelade även Maggie's farm, men i en helt obskyr version.

Här musikvideon till en annan låt som spelades under konserten - Most likely you go your way (and I'll go mine)

Eldkvarn - Kungsholmskopplet

Den 27 maj 1989 var Plura och Carla Jonsson (Eldkvarn) förband åt Bob Dylan på Christinehof i Tomelilla.

De spelade flera bra låtar, bl a Kärlekens tunga, Kungarna från Broadway och Kungsholmskopplet.

Här ett liveklipp från Cirkus Broadway med Kungsholmskopplet

torsdag 26 maj 2011

Nilla Nielsen - Liquid gold

Nilla Nielsen är en helt lysande skånsk sångerska. Det är faktiskt inte mer än ett drygt år sedan jag köpte Nillas första skivor och började lyssna på allvar på hennes musik.

Det som slog mig först är vilken otrolig sångröst denna söta tjej från Helsingborg har. Det andra var vilka fantastiska texter hon skriver. Det är så personligt och med en sådan värme att jag ibland blir helt stum av beundran. Ju fler låtar jag hörde desto mer imponerad blev jag. Jag hade under flera år klagat på att det nästan inte kommer några nya bra artister. Men plötsligt stöter man på en begåvning långt utöver det vanliga. Nilla Nielsen är det bästa som hänt svenskt musik på många år.

Det handlar inte heller om några enstaka bra låtar. Nilla Nielsens 3 album som kommit ut på CD är fullständigt briljanta, från början till slut. Nilla har även släppt ett 4:e album, men endast digitalt. Därutöver flera singlar som inte finns på något album. Lyssna på Nilla på hennes hemsida eller på Spotify - och köp hennes skivor!!!

Jag har sett Nilla många gånger live tillsammans med Dan Hylander & Orkester, men jag har även sett henne live 2 gånger när hon sjunger sina egna låtar. Båda dessa spelningar var helt suveräna. Hur bra Nilla Nielsen än är på skiva - är hon ännu bättre live.

I sommar kommer Nilla att göra många konserter. Ta chansen att se Sveriges bästa sångerska:
17/6 Linköping (med Dan Hylander)
30/6 Karlstad (Cafe August, med Hylander)
1/7 Eskilstuna (Rademachersmedjorna, med Hylander)
6/7 Karlskoga (Putte i Parken, med Hylander)
8/7 Varberg (Majas vid havet, med Hylander)
9/7 Falkenberg (Visfestivalen, med Hylander)
22/7 Landskrona (Slottscaféet Oasen, duo med Hylander)
23/7 Vallåkra (Stenkärlsfabriken)
26/7 Helsingborg (Kulijulis finalkväll, Grytan)
29/7 Helsingborg (Helsingborgsfestivalen)
6/8 Malmö (St Gertrud, med Hylander)
12/8 Ven (Tuna Krog)
27/8 Knislinge (Helgeåfestivalen, med Hylander)

Här en mycket bra låt, som också är ett prov på Nillas engagemang i miljö- och djurfrågor, från albumet Shellshocked - Liquid gold

Sahara Hotnights - Alright alright

Igår släppte Sahara Hotnights ett nytt album - sitt 6:e. Debutalbumet kom 1999, men bandet har funnits enda sedan 1992. Jag tycker Sahara Hotnights är ett ganska bra rockband som gjort en del riktigt bra låtar genom åren.

Här en bra musikvideo - Alright alright (here's my fist where's the fight?)

onsdag 25 maj 2011

Ulf Lundell - Öppen väg öppen bil

Idag är det 5 år sedan Ulf Lundell släppte albumet Högtryck som är hans bästa sedan Club Zebra.

Högtryck innehåller en grymt bra låt - Öppen väg, öppen bil. Dessutom är också Om det här är vintern, En bättre värld, vitt regn och Den dummaste djäveln i världen också bra.

Här ett liveklipp med Öppen väg, öppen bil (tyvärr dålig filmkvalitet)

Dan Baird & Homemade Sin till Sverige i höst


Det kom härliga rocknyheter idag. Dan Baird & Homemade Sin kommer åter till Sverige för flera spelningar under hösten. Just nu är följande klart:

12/11 Malmö (KB)
18/11 Jönköping (Zaragon Rock Club)
19/11 Sala (Rockland)

Det är även spelningar på gång i Göteborg, Stockholm och Karlstad. Dessutom en rad spelningar runtom i Europa, bl a många i Danmark och Norge.

Dan Baird & Homemade Sin är ett av världens bästa rockband. Här ett av mina videoklipp från när de spelade i Norrköping för 2 år sedan - Six years gone

Nationalteatern - Kolla kolla

Grattis till Håkan Nyberg (trummis i Nationalteatern), som fyller 59 år idag. Håkan Nyberg har även spelat trummor åt Björn Afzelius (i slutet av 70-talet).

Här en klassiker av Nationalteatern - Kolla kolla

tisdag 24 maj 2011

AC/DC - You shook me all night long

Idag är det 25 år sedan AC/DC släppte soundtracket Who made who.

Denna platta innehåller bl a Who made who, You shook me all night long, Hells bells, Shake your foundations och For those about to rock (we salute you).

Här You shook me all night long - live från Donington.

Bob Dylan - Emotionally yours

Grattis till Bob Dylan som fyller 70 år idag. Dylan har alltid varit en stor favorit och jag har sett honom live 2 gånger.

Bob Dylan har genom åren gjort hur många bra låtar som helst, t ex Like a rolling stone, Mr Tambourine man, Jokerman, I want you, Just like a woman, Highway 61 revisited, Knockin' on heaven's door, Maggie's farm, My back pages, Lay lady lay, Emotionally yours, The times they are a-changin', Chimes of freedom, It ain't me babe, Shelter from the storm och When the night comes falling from the sky.

Här musikvideon till Emotionally yours

måndag 23 maj 2011

Joddla Med Siv - Inte ens en kolvastång

Joddla Med Siv är ett bra skånskt rockband, som är helt suveräna live. Jag har sett dem 4 gånger, men det var ett bra tag sedan nu så jag hoppas chansen återkommer snart.

De har gjort massor av låtar med helt sanslösa texter.

Här en lysande Joddla-låt: Inte ens en kolvastång

Joan Jett - I hate myself for loving you

Den 23 maj 1988 släppte Joan Jett & The Blackhearts albumet Up your alley, som är ett av deras bästa.

Up your alley innehåller bl a I hate myself for loving you, Ridin' with James Dean, You want in I want out, Little liar och Play that song again.

Om 3 veckor ska jag äntligen se Joan Jett & The Blackhearts live - på Sweden Rock Festival.

Här ett liveklipp med den fenomenala I hate myself for loving you

söndag 22 maj 2011

Bon Jovi - Wanted dead or alive

Idag är det 10 år sedan Bon Jovi släppte liveskivan One wild night, som innehåller många bra låtar.

På plattan finns t ex You give love a bad name, Keep the faith, Rockin' in the free world, Wanted dead or alive, I don't like Mondays (med Bob Geldof), Something for the pain och Bad medicine.

Här ett liveklipp med Wanted dead or alive.

Izzy Stradlin - Feelin' alright

Idag är det också 10 år sedan Izzy Stradlin släppte albumet River, som är ganska bra.

Bland de bästa låtarna på River finns Jump in now, Head on out, River och Feelin' alright.

Izzy Stradlin är en mycket bra gitarrist och låtskrivare. Under 1985-91 var han gitarrist i Guns n'Roses där han var med och skrev bl a Paradise city, Sweet child o' mine, You could be mine, Don't cry, My Michelle, Anything goes och Patience. Izzy lämnade bandet i slutet av 1991.

Sedan dess har han gjort flera soloskivor som varit mycket bra, speciellt de första.

Här ett YouTubeklipp med Feelin' alright

Del-Lords - Under construction

Ett av världens bästa band är tillbaka. Förra året kom denna EP och nu är ett nytt album på gång.


Pretenders - Never do that

Den 22 maj 1990 släppte Pretenders albumet Packed, som inte är något av deras bästa.

Det finns dock några bra låtar, t ex Sense of purpose och Never do that.

Här musikvideon till Never do that

lördag 21 maj 2011

3 veckor kvar

Om 3 veckor är det dags för Sweden Rock Festival. Jag ser fram emot att åter se The Hooters...

Sophie B Hawkins - Damn I wish I was your lover

Den 21 maj 1995 såg jag och Felicia en suverän konsert med Sophie B Hawkins på KB i Malmö. Det var en kul kväll med massor av bra låtar.

Bästa låtarna under konserten var As I lay me down, Right beside you och Damn, I wish I was your lover.

Jag hoppas jag får chansen att se Sophie B Hawkins live igen. Hon är en mycket vacker och helt lysande sångerska.

Här musikvideon till den underbara Damn, I wish I was your lover

fredag 20 maj 2011

John Fogerty & Keith Urban - Rambunctious boy

Idag är det 14 år sedan John Fogerty släppte albumet Blue moon swamp, som då var hans första på 11 år (därefter dröjde det 7 år till nästa).

Blue moon swamp är ett riktigt bra album med låtar som Rambunctious boy, Hot rod heart, Southern streamline, Hundred and ten in the shade, Bring it down to jelly roll och Walking in a hurricane.

Här ett videoklipp med John Fogerty och Keith Urban - Rambunctious boy

Perssons Pack spelar in ny skiva

Ett av Sveriges bästa band, Perssons Pack, har börjat spela in en ny skiva. Läs mer här.

Den förra, Öster om heden, var mycket bra och kom 2009.

Go-Go's - Vacation

Grattis till Jane Wiedlin (gitarrist i Go-Go's, med grönt hår ovan) som fyller 53 år idag. Om någon vecka startar Go-Go's USA-turné som pågår hela sommaren.

Jag hade gärna sett dem live, men det lär väl aldrig inträffa. Go-Go's har många bra låtar, t ex Throw me a curve, Unforgiven, The whole world lost it's head, Vacation, Our lips are sealed, La la land, We got the beat och Head over heels.

Här ett liveklipp från 2001 - Vacation (som jag tror är den första låt jag någonsin hörde av Go-Go's).

torsdag 19 maj 2011

Ebba Grön - Hat & blod

Ebba Grön är ett av de bästa svenska band som funnits. Tyvärr såg jag dem aldrig live, men jag har deras fantastiska skivor förstås. Har även sett flera bra konserter med Thåström och Imperiet, men det är inte riktigt samma sak.

Här en av Ebbas alla kanonlåtar - Hat & blod

Ramones - Teenage lobotomy

Idag skulle Joey Ramone fyllt 60 år. Tyvärr dog han för 10 år sedan.

Ramones var ett helt lysande band som gjorde massor av bra låtar under andra halvan av 70-talet - och även en del under resten av sin karriär.

Här en gammal klassiker - Teenage lobotomy

onsdag 18 maj 2011

Björn Afzelius - Bland bergen i Glencoe

Björn Afzelius var fram till sin död för drygt 10 år sedan en av mina allra största svenska favoritsångare. Jag har alla hans skivor och har sett honom live 4 gånger (samt 2 med Hoola Bandoola Band).

Afzelius har gjort hur många bra låtar som helst, bl a DSB-blues, Ikaros, Medan bomberna faller, Evelina, Svarta gänget, Odyssevs, För kung och fosterland, En kungens man, Man kan inte äga varann, Europa, Under Sions kalla stjärna och Skyll inte på mej.

Här en annan mycket bra låt - Bland bergen i Glencoe

D-A-D - Point of view

Grattis till Stig Pedersen (basist i D-A-D), som fyller 46 år idag. D-A-D är ett lysande rockband som gjort massor av bra låtar.

Jag har sett D-A-D live 2 gånger - båda har varit helt suveräna konserter. Senast var det i somras då de var bäst av alla på Sweden Rock Festival.

Här ett liveklipp från SRF - Point of view

tisdag 17 maj 2011

Melissa Etheridge - Keep it precious

Den 17 maj 1992 släppte Melissa Etheridge sitt 3:e album - Never enough.

Skivan är väl inte någon av Melissas bästa, men den innehåller några bra låtar, t ex Ain't it heavy, Dance without sleeping och Keep it precious.

Här ett liveklipp från 1993 med Keep it precious.

Patti Smith - Frederick

Den 17 maj 1979 släppte Patti Smith sitt 4:e album - Wave.

Wave innehåller flera bra låtar - Frederick, So you want to be a rock'n'roll star, Citizen ship och Broken flag.

I sommar kommer Patti Smith att ta emot årets Polarpris.

Här ett liveklipp av Frederick från 1979.

Corrs - Runaway

Grattis till vackra Andrea Corr som fyller 37 år idag. Andrea är sångerska i The Corrs.

Här ett lysande liveklipp med Corrs - Runaway.

Beat Farmers - Big ugly wheels

Den 17 maj 1955 föddes Country Dick Montana. Tyvärr dog han 40 år senare (av en hjärtattack på scen). Denne galne trummis var också en av tre sångare i det lysande rockbandet Beat Farmers.

Country Dick sjöng många oförglömliga låtar, t ex California kid, Lakeside trailer park, Big ugly wheels, Baby's all liquored up och Happy boy.

138 seconds with Country Dick Montana...




Här ett liveklipp med Big ugly wheels

måndag 16 maj 2011

Iron Maiden - The trooper

Den 16 maj 1983 släppte Iron Maiden albumet Piece of mind, som är hyfsat men inte något av deras bästa.

Bästa låtarna på skivan är Where eagles dare, Revelations, Flight of Icarus och The trooper.

Här musikvideon till The trooper

Bob Dylan - Just like a woman

Den 16 maj 1966 släppte Bob Dylan sitt kritikerrosade album Blonde on blonde. Det är en mycket bra platta, även om jag tycker Dylan gjort flera som är ännu bättre.

Bästa låtarna på Blonde on blonde är Rainy day women #12&35, One of us must know (sooner or later), I want you, Just like a woman, Most likely you go your way and I'll go mine och Absolutely sweet Marie.

Dylan är extremt snål med videoklipp på YouTube, så detta är endast ett audioklipp - Just like a woman.

söndag 15 maj 2011

Go-Go's - Throw me a curve

Idag är det 10 år sedan Go-Go's släppte sitt bästa album - God bless the Go-Go's. Detta är betydligt mer rockigare skiva än deras tidigare.

Denna skiva innehåller många bra låtar, t ex Unforgiven, Throw me a curve, La la land, Automatic rainy day, Kissing asphalt och Sonic superslide.

Om 2 veckor startar Go-Go's en omfattande USA-turné som kommer att pågå hela sommaren.

Bäst på skivan är Throw me a curve - här ett härligt liveklipp från Central Park i New York samma år.

Maria McKee - I can't make it alone

Den 15 maj 2003 såg jag och Maria en mycket bra konsert med Maria McKee på KB i Malmö. Det var 2:a gången jag såg Maria McKee live. Maria är en av världens bästa sångerskor och hon har gjort massor av bra låtar - både i tiden med Lone Justice och som soloartist.

Bästa låtarna under konserten var I can't make it alone, Absolutely barking stars, Shelter, Dixie storms, Breathe, Life is sweet och en grym cover av Candy's room (Springsteen).

Här konsertens öppningslåt från ett annat liveklipp - I can't make it alone.

lördag 14 maj 2011

R.E.M. - Imitation of life

Idag är det också 10 år sedan R.E.M. släppte albumet Reveal.

Reveal är definitivt inget av R.E.M:s bättre skivor, men det finns ett par bra låtar.

En av de bästa är Imitation of life - här från David Letterman show 2001

Clash - Should I stay or should I go

Den 14 maj 1982 släppte Clash albumet Combat rock, som inte alls var lika bra som deras tidigare.

Combat rock innehöll dock några bra låtar - i särklass bäst är Should I stay or should I go.

Här ett bra videoklipp med denna lysande rocklåt.

AC/DC - T.N.T.

Den 14 maj 1976 släppte AC/DC albumet High voltage, som innehåller flera bra låtar, t ex It's a long way to the top (if you wanna rock'n'roll), T.N.T. och She's got balls.

För ett par år sedan såg jag en bra konsert med AC/DC på Nya Ullevi i Göteborg.

Här ett grymt bra videoklipp från Live at Donington - T.N.T.

Dan Hylander - Bella notte

Idag är det ett år sedan jag såg en helt fantastisk konsert med Dan Hylander & Orkester på Palladium i Malmö. Av de 19 konserter jag sett med Dan Hylander tillhör denna de 3 bästa.

Det var sannerligen ren världsklass på denna konsert. Bästa låtarna under kvällen var Bella notte, Och allt jag rymmer, Higher ground (Nilla Nielsen), Levandelivet, Solregn, Farväl till Katalonien, Svart kaffe och Vykort vykort. Det var ett sagolikt tryck från början till slut och en sådan härlig stämning på scen man sällan ser.

Efter konserten tänkte jag köpa en av Nilla Nielsens skivor, så jag frågade henne vilken som är bäst. "Det kan väl inte jag säga - jag tycker om dem båda" blev svaret med ett stort leende... Så naturligtvis köpte jag båda (Redemption sky och Shellshocked). Och vilken tur det var - det är 2 av de bästa skivköp jag gjort de senaste 10 åren (ett par månader senare köpte jag även Higher ground som kom ut på sommaren - och som t o m är ännu bättre). Detta var också första gången jag pratade med flera av bandmedlemmarna då jag blev inbjuden till efterfesten.

Här öppningslåten på konserten - den fantastiska Bella notte

fredag 13 maj 2011

Grym konsert med Dan Hylander & Orkester i Stockholm

I tisdags var jag på Södra Teatern i Stockholm och såg en grymt bra konsert med Dan Hylander & Orkester. Denna konsert var uppskjuten från i höstas, då Dan blev sjuk. Denna kväll var han dock i toppform och på ett lysande spelhumör - liksom resten av bandet. Kul också att ta en öl och snacka lite rock'n'roll med Chrille före spelningen.

Spelningen började i ett rasande tempo med Förr var det värre än nu, 21/3 och Bella notte. Vilka låtar!!! Riberalta var åter precis lika härlig som vanligt, nu när Nilla Nielsen åter var med - hon och Dan sjunger helt otroligt tillsammans under denna vackra låt.

Tomorrow can wait (Jannike Stenlund), Bara en man (Janne Bark) och Higher ground (Nilla Nielsen) var också några av kvällens verkliga höjdare.

En sak som alltid slagit mig när jag varit på konserter i Stockholm är hur jäkla trög publiken är. Hur man kan fortsätta sitta under Farväl till Katalonien, Solregn, Aldrig för sent att bli ung, Svart kaffe och Skuggor i skymningen är en fullständig gåta.

Jag har sett Dan Hylander 19 gånger och detta har inte hänt en enda gång tidigare... Det verkar inte heller ha någon betydelse vilket band som spelar - det har t ex varit lika trögt på flera Springsteen-konserter.


Det är sådan otrolig skillnad mot den lysande publik som t ex finns i Göteborg (vilket ju är förståeligt då det här finns ett Blåvitt fotbollslag som brukar bjuda på underhållning på Ullevi) och i Malmö (trots brist på bra fotbollslag...).

Konserten avslutas med 4 extranummer och under en fullkomligt suverän Vykort vykort reser sig t o m denna publik.

Dan Hylander & Orkester gjorde en av sina bästa konserter och hade det varit någon annanstans hade det förmodligen varit rent magiskt. Det var en grymt bra konsert och väldigt kul att prata lite med alla efteråt (foto av Stefan Nilsson).

Setlista
1. Förr var det värre än nu
2. 21/3
3. Bella notte
4. Mamma tro mig
5. Riberalta
6. Vänta på att dö
7. Stå upp (och bli räknad med)
8. Se dig om
9. Tomorrow can wait
10. Bara en man
11. Higher ground
12. Farväl till Katalonien
13. Solregn
14. Aldrig för sent att bli ung
15. Svart kaffe
16. Skuggor i skymningen
17. Willin’
18. I minnen
19. Vykort vykort
20. Höst (till Eva så länge jag kan gå)

Dan Hylander & Orkester
Dan Hylander (Sång & gitarr)
Nilla Nielsen (Gitarr, slagverk & sång)
Jannike Stenlund (Fiol, munspel, slagverk & sång)
Janne Bark (Gitarr & sång)
Bobby Djordjevic (Bas & sång)
Johan Hängsel (Trummor & sång)
Tomas Pettersson (Klaviatur & sång)


Vänta på att dö - en suverän låt från nya skivan




Higher ground (Nilla Nielsen) - enastående vacker låt




Aldrig för sent att bli ung - sanslöst tryck under denna




I minnen - en klassiker

Little Steven & Bruce Springsteen - Native American

Little Steven har gjort många bra låtar på sina soloskivor. Allra bäst är första skivan, Men without women. Freedom no compromise (1987) var också ganska bra och på en låt fick han hjälp med sången av Bruce Springsteen - Native American.

Numera spelar de åter tillsammans i The E Street Band.

Här ett härligt liveklipp från Stone Pony i Asbury Park i augusti 1987 - Native American