söndag 20 november 2011

Fantastisk konsert med Dan Baird & Homemade Sin i Jönköping

Förra torsdagen såg jag en fenomenal konsert med Dan Baird & Homemade Sin i Stockholm, men en var ändå inte lika bra som den rent magiska kväll de bjöd på i Jönköping. Det var en av årets absolut bästa konserter - av ett av världens bästa rockband.

Det började med att Dan Baird kom in själv på scen och körde Another Chance solo. Därefter kom resten av bandet och då var det en fantastisk uppvisning i rock'n'roll resten av kvällen.

De är helt otroliga versioner av Younger Face, I Dunno, Crooked Smile och Julie + Lucky. Mauro Magellan öser på bakom trummorna som om han spelade för livet.

Two For Tuesday är en grymt bra låt från senaste plattan i vilken de även väver in Proud Mary...

Keith Christopher sjunger She Dug Me Up och Warner E Hodges sjunger Georgia Satellites klassiker Don't Pass Me By på slutet, men annars är det Dan Baird bakom micen hela kvällen. Utom på den suveräna I Love You Period för då låter det som om hela publiken hade varsin mic - vilken allsång!!!

Keith Christopher levererar några bassolon och Dan Baird några gitarrsolon, men de står ändå i skuggan av Warner E Hodges - vilken otrolig gitarrist denne man är.

Efter förra konserten frågade jag Dan Baird om setlistan men han svarade att de spelar aldrig efter setlista utan bara kör vad som faller dem på... Eller som han själv sa i Jönköping "I hope you all paid your babysitter's a lot cause we're gonna play some rock'n'roll for you".

Keep Your Hands To Yourself, Railroad Steel och Sheila (som även innehåller både Pills och Do You Wanna Dance) är 3 magnifika rocklåtar. Ljudet är högt, mycket elgitarrer och Mauro bankar hårt på trummorna.

De kör en bra cover av Led Zeppelins Good Times Bad Times, men den är inget mot sista låten - covern av Bob Dylan's Like A Rolling Stone. Frågan är om inte är den bästa version jag någonsin hört av denna lysande låt.

Efteråt pustade jag ut med en Jägermeister och en öl, men det tog ändå ett bra tag innan man hämtade sig från denna magiska kväll. Tack för en sagolik rock'n'roll-kväll. Detta är en av de bästa konserter jag någonsin sett.


Dan Baird & Homemade Sin
Dan Baird (Sång & gitarr)
Warner E Hodges (Gitarr & sång)
Keith Christopher (Bas & sång)
Mauro Magellan (Trummor)


Younger Face
I Dunno
Two For Tuesday
Good Times Bad Times (cover av Led Zeppelin)
Don't Pass Me By
Like A Rolling Stone (cover av Bob Dylan)

1 kommentar:

Stefan Nottemark sa...

Kan bara hålla med,precis så här ska rock'n'roll spelas!
Jag har varit helt lyrisk hela helgen. Det här kommer jag minnas länge. Det var första gången jag såg dom,men får jag tillfälle så bara måste jag se dom igen.
/Stefan i Tenhult