tisdag 31 augusti 2010

Rainmakers - Rockin' at the T-dance

The Rainmakers är vid sidan av Bruce Springsteen det bästa rockband som någonsin funnits. Jag och Mikael såg en mycket bra konsert med dem i Göteborg 1989. Tidigare i våras fick jag äntligen chansen att höra Rainmakers-låtar live då sångaren/gitarristen Bob Walkenhorst spelade i Norge tillsammans med Jeff Porter.

Efter att ha väntat i 20 år åkte jag förstås till Oslo. Jag har aldrig lagt ut så mycket pengar på en konsert förr (sammanlagt ca 6000 kr), men det var det värt. Det var en suverän konsert. Förhoppningsvis kommer de tillbaka igen snart. Detta är tillsammans med Dan Hylanders konsert i Malmö den 7 augusti den bästa konsert jag sett i år.

Det ryktas om en återförening av The Rainmakers nästa år. Lita på att jag kommer att åka till Norge för att se dem då.

Här en av många Rainmakers-klassiker - ett liveklipp med Rockin' at the T-dance från 1988.

måndag 30 augusti 2010

Bob Dylan - Highway 61 revisited

Den 30 augusti 1965 släppte Bob Dylan albumet Highway 61 revisited, som tillhör hans bästa. Förutom titellåten finns här även Like a rolling stone, Tombstone blues, Ballad of a thin man, Queen Jane approximately och Desolation row.

Tyvärr verkar nästan alla videoklipp på Bob Dylan ha försvunnit från YouTube, men här är i alla fall ett med Highway 61 revisited från 1988.

söndag 29 augusti 2010

Steve Earle - The Galway girl

Idag är det 10 år sedan jag, Johan och Kristina såg en mycket bra konsert med Steve Earle & The Dukes på KB i Malmö. Det var 3:e gången (av 5) jag sett Steve Earle live.

Kommer Steve Earle att turnera med The Dukes igen åker jag gärna och ser fler konserter, men den urusla solokonserten jag såg för 2 år sedan vill jag inte utsätta mig för igen.

För 10 år sedan var det däremot en lång och mycket bra konsert som bl a bjöd på Another town, The Galway girl, Telephone road, Copperhead road, The devil's right hand, Guitar town, I feel alright, Hard-core troubadour, I ain't ever satisfied, Someday, Fearless heart och många fler.

Dessutom hade han bl a Eric Ambel med som gitarrist i The Dukes. Ambel som även spelat i Del-Lords och Yayhoos.

Här ett liveklipp med The Galway girl med Steve Earle och Sharon Shannon från någon irländsk gala.

lördag 28 augusti 2010

Shania Twain - That don't impress me much

Grattis till Shania Twain som fyller 45 år idag. Kanadensiskan är kanske världens vackraste sångerska och hon är inte dålig på att sjunga heller.

Första gången jag hörde Shania Twain var med låten You're still the one på något TV-program (gissningsvis hos David Letterman eller Jay Leno). Detta var när hon var totalt okänd i Sverige och jag hade aldrig hört talas om henne. Några månader senare var albumet Come on over ett av världens mest sålda.

Här en liveversion av en av hennes bästa låtar - That don't impress me much.

fredag 27 augusti 2010

Bruce Springsteen - The promise: The darkness on the edge of town story

Den 16 november kommer att bli ett magiskt datum. Då släpper Bruce Springsteen "The promise: The darkness on the edge of town story". 3CD+3DVD om och med inspelningen av Darkness on the edge of town.

1975-80 är förmodligen Bruce Springsteens största period - framförallt som låtskrivare. Han var otroligt produktiv och skrev hur mycket låtar som helst. Vissa av dessa finns på de Born to run, Darkness on the edge of town och The river - ytterligare ett antal på Tracks - och andra på diverse bootlegs.

Nu får vi en hel hög "nya" låtar från Springsteens bästa period. Kolla in dessa låtlistor så förstår ni vad jag menar:

"DARKNESS ON THE EDGE OF TOWN" (REMASTERED)
1. Badlands
2. Adam Raised A Cain
3. Something In The Night
4. Candy's Room
5. Racing In The Street
6. The Promised Land
7. Factory
8. Streets Of Fire
9. Prove It All Night
10. Darkness On The Edge Of Town

"THE PROMISE" (DISC 1)
1. Racing In The Street ('78)
2. Gotta Get That Feeling
3. Outside Looking In
4. Someday (We'll Be Together)
5. One Way Street
6. Because The Night
7. Wrong Side Of The Street
8. The Brokenhearted
9. Rendezvous
10. Candy's Boy

"THE PROMISE" (DISC 2)
1. Save My Love
2. Ain't Good Enough For You
3. Fire
4. Spanish Eyes
5. It's A Shame
6. Come On (Let's Go Tonight)
7. Talk To Me
8. The Little Things (My Baby Does)
9. Breakaway
10. The Promise
11. City Of Night

Därtill kommer 3DVD's med ytterligare låtar, liveframträdanden m m. Kolla in http://www.brucespringsteen.net för att höra låten "Save my love for you" och se en förhandstitt av inspelningarna.

Frågan är hur många fler kanonlåtar Bruce Springsteen har liggande i garderoben. Man trodde han tömt det mesta med Tracks, men uppenbarligen inte. Härligt - då kan det komma ännu mer!!!

Julafton kommer tidigt i år!!!

Stevie Ray Vaughn - House is rockin'

Idag är det 20 år sedan Stevie Ray Vaughn dog i en helikopterolycka. Han var en av historiens bästa bluesgitarrister.

Stevie's äldre bror Jimmy är känd från bandet Fabulous Thunderbirds.

Här ett videoklipp med House is rockin' från ett avsnitt av Arsenio Hall show.

torsdag 26 augusti 2010

Melissa Etheridge - Born to run

Igår var det 35 år sedan Bruce Springsteens Born to run släpptes. En av de artister som gjort bäst covers av Springsteens låtar är Melissa Etheridge.

Här en bra version av Born to run med Melissa Etheridge - med Bruce Springsteen i publiken.

onsdag 25 augusti 2010

Konsert med Nilla Nielsen på fredag i Karlshamn

På fredag ska jag äntligen få se Nilla Nielsen live med eget band. Nilla spelar på Ölhallen i Karlshamn. Det har jag sett fram emot länge.

Jag har sett Nilla live många gånger det senaste året, men då har det varit tillsammans med Dan Hylander & Janne Bark Band. På fredag blir första gången jag ser den vackra skånskan med den otroliga rösten på egen hand. Nilla har dessutom berättat att det blir premiärspelning på sin nya gitarr.

I juni släppte Nilla sitt 4:e album "Higher ground", som jag tycker är årets bästa svenska album. Massor av bra låtar. I veckan utsågs albumet till veckans CD på en tysk radiokanal, som spelade många av låtarna. Här titellåten (inspelad i Malmö den 7 augusti).

Raka rör - historien om Kal P Dal

Idag kom en riktigt kul nyhet - det kommer att släppas en spännande bok inom kort "Raka rör - historien om Kal P Dal".

Hade det inte varit för slutspurten i valet hade jag varit på KB i Malmö den 16 september när det är releasefest för boken. På scen finns Pedalens Pågar. Det är dessutom fritt inträde.

"Raka rör - historien om Kal P Dal" är skriven av Jeanette Rosengren och Peter Dahlqvist. Så här beskrivs boken:

Den här boken handlar om Kal P Dal. Publikdomptör och glädjespridare. Under några fartfyllda och intensiva år i slutet av 1970-talet var Kalle Ljunggren från Arlöv och hans band kungar i folkparkerna. Första plattan Till mossan sålde 100 000 exemplar. Kalle hade publiken i sin hand. Han och pågarna i bandet hade ett gemensamt motto; de skulle rocka röven av svenska folket. Det gjorde de också. Med rak, enkel rock’n roll, stor aptit på livet och högt tempo fick man raggare och punkare att dansa sida vid sida under konserterna medan hitlåtar som Blåa sko, Jonnie och Brunt socker avlöste varandra.
Här har du historien om Sveriges ösigaste rockband.
Det är raka rör och öppna spjäll.

Boken kan köpas genom http://www.kiraforlag.se

Bruce Springsteen - Born to run

Idag är det 35 år sedan Bruce Springsteen släppte världens genom tidernas bästa album - Born to run. För er som inte har den rekommenderar jag 30-årsjubileumsutgåvan av Born to run, som förutom själva albumet även innehåller 2DVD med en magnifik konsert på Hammersmith Odeon i London 1975.

Låtarna på detta mästerverk är Thunder road, Tenth Avenue freeze-out, Night, Backstreets, Born to run, She's the one, Meeting across the river och Jungleland.

Alla låtarna är mycket bra, men allra bäst gillar jag Born to run, Thunder road, She's the one och Jungleland. Clarence Clemons saxofonspel på Jungleland gör fortfarande att jag kan rysa i hela kroppen.

Jag har sett Bruce Springsteen live 14 gånger och hört hur låtarna växer ännu mer på scen. Born to run är vid sidan av Badlands min allra största favoritlåt.

Här en fantastisk version av Jungleland från New Jersey 1978.

Iron Maiden - The prisoner

Den 25 augusti 1992 såg jag och Markus en bra konsert med Iron Maiden i Valbyhallen i Köpenhamn. Jag har dessutom sett Maiden ytterligare en gång live.

Iron Maiden är ett mycket bra liveband, inte minst tack vare sångaren Bruce Dickinson.

Några av låtarna vi fick höra under konserten var Run to the hills, The number of the beast, Fear of the dark, Afraid to shoot at strangers och Hallowed be thy name.

En av mina absoluta Maiden-favoriter är The prisoner från 1982. Tyvärr gör de nästan aldrig denna live längre. Här är dock ett liveklipp från just 1982.

tisdag 24 augusti 2010

Sophie B Hawkins - I want you

Den 24 augusti 1993 släpptes skivan Bob Dylan's 30th anniversary concert celebration. En lång rad lysande artister hade samlats för att hylla Bob Dylan. Jag kommer väl ihåg när jag såg den långa konserten visades på TV.

John Mellencamp, Lou Reed, Eddie Vedder, Tracy Chapman, June Carter & Johnny Cash, Ron Wood, Neil Young, Chrissie Hynde, Eric Clapton, The Band, George Harrison, Tom Petty, Roger McGuinn och Bob Dylan själv är några av alla de artister som fanns med. Det fanns gott om magiska stunder under denna kväll.

Detta var också kvällen då Sinead O'Connor gråtande lämnade scenen (kräktes på vägen ut) efter att ha buats ut av publiken. Anledningen var att Sinead några en tid före i Saturday Night Live på NBC rivit sönder en bild på påven med orden "Fight the real enemy". NBC har sedan dess vägrat att visa detta klipp. När NBC många år senare visade reprisen av detta avsnitt av SNL hade de ändrat sekvensen där Sinead river sönder påvens bild...

En annan låt som spelades under konserten för Bob Dylan, men som inte finns med på skivan som släpptes är Sophie B Hawkins briljanta version av I want you.

måndag 23 augusti 2010

Joan Jett - Crimson and clover

Joan Jett har alltid varit en av mina största kvinnliga favoriter. Hon har gjort massor av bra låtar sedan slutet av 70-talet, men tyvärr har jag aldrig sett henne live.

En film jag verkligen vill se är filmen om The Runaways med bl a Kristen Stewart i rollen som Joan Jett. De trailers jag sett lovar gott.

En av många bra låtar Joan Jett spelat in är Crimson and clover - här från 1982.

söndag 22 augusti 2010

Imperiet - Du ska va president

Den 22 augusti 1987 såg jag Imperiet live i Åhusparken för första gången (det blev en gång till året efter). Det var en bra konsert.

Jag hoppas få se Thåström live igen snart, men i år har det varit dåligt med turnerandet.

Här en av deras bättre låtar - Du ska va president.

lördag 21 augusti 2010

Guns n'Roses - Knockin' on heaven's door

Bob Dylan har skrivit massor av bra låtar. Många av dem har spelats in av andra artister genom åren. En av de bästa covers av Dylan-låtar är Guns n'Roses version av Knockin' on heaven's door. The Alarm har också gjort en grym version av samma låt.

Detta var en av många klassiker vi fick höra på Sweden Rock Festival i juni. Jag har dessutom sett Guns n'Roses live ytterligare en gång.

Här ett videoklipp från GnR's storhetstid - en hyllningsgala till Freddie Mercury.

fredag 20 augusti 2010

Nilla Nielsen - Salt

I juni släppte Nilla Nielsen från Helsingborg sitt 4:e album, Higher ground. Jag tycker det är årets bästa svenska skiva. Nilla har en otrolig röst och jag rekommenderar alla att köpa albumet. Läs min recension av Higher ground här.

Man kan se Nilla Nielsen live den 27/8 i Karlshamn, 22/10 i Hässleholm (med Dan Hylander) eller den 24/10 i Helsingborg (UNICEF-gala).

En av de bästa låtarna på Higher ground heter Salt, som är den enda låten där Nilla sjunger på svenska. Dina läppar smakar salt...

torsdag 19 augusti 2010

John Mellencamp - Rumbleseat

Idag är det 25 år sedan John Mellencamp släppte sitt mästerverk Scarecrow. Detta album är ett av de absolut bästa som någon artist någonsin har gjort.

Rain on the scarecrow, Grandma's theme, Small town, Minutes to memories, Lonely ol' night, The face of the nation, Justice and Independence '85, Between a laugh and a tear, Rumbleseat, You've got to stand for somethin', R.O.C.K. in the U.S.A. (a salute to 60's rock) och The kind of fella I am. Detta är helt underbar rock'n'roll.

Jag såg en grymt bra konsert med John Mellencamp 1992 i Valbyhallen i Köpenhamn och hoppas han någon gång kommer tillbaka till Europa.

Här musikvideon till Rumbleseat.

Åtta Bier Ti Min Far - Karrajävel

Idag är det 17 år sedan jag, Johan m fl var på Hässleholmsfestivalen. Under dagen lyssnade vi bl a på Rivjärnet och Åtta Bier Ti Min Far. Jag kände några ur Åtta Bier från min gymnasietid i Ystad och snackade lite med sångaren Tommy Nilsson efter spelningen. Några år senare slutade han i bandet.

Här ett liveklipp från Malmö 2009 - Karrajävel.

onsdag 18 augusti 2010

John Mellencamp släpper nytt album

En av mina gamla favoriter, John Mellencamp, släpper nytt album - No better than this.

Jag kommer att köpa skivan, men mina förhoppningar är tyvärr inte så stora längre när John Mellencamp släpper något nytt (jag hoppas jag har fel). Det var länge sedan han gjorde en riktigt bra rockplatta, men under 80- och i början av 90-talet var John Mellencamp en av världens absolut bästa rockartister.

Lyssna på nya singeln No better than this här.

Bon Jovi - Raise your hands

Den 18 augusti 1986 släppte Bon Jovi Slippery when wet, som är ett av deras absolut bästa album.

Slippery when wet innehåller klassiker som You give love a bad name, Wanted dead or alive, Raise your hands, Livin' on a prayer och I'd die for you. Det finns inte en dålig låt på skivan.

Bon Jovi skulle dock följa upp med en ännu bättre platta något år senare - New Jersey.

Bon Jovi tillhör de band jag inte sett live, som jag verkligen skulle vilja se. Får man tro videoklippet nedan och många många andra verkar de vara ett grymt bra liveband.

Här ett videoklipp från deras hemmaplan, Giant's Stadium i New Jersey - Raise your hands. Vilket ös!!!

tisdag 17 augusti 2010

Lone Justice - Ways to be wicked

Idag fyller 2 mycket bra och vackra sångerskor år. Belinda Carlisle fyller 52 och Maria McKee 46 år.

Belinda Carlisle slog igenom tillsammans med the Go-Go's, men har även haft en mycket framgångsrik solokarriär. Jag har tyvärr aldrig sett Belinda live.

Maria McKee slog igenom med sitt band Lone Justice i mitten av 80-talet. Efter ett par mycket bra skivor blev även Maria soloartist. Mest känd är hon för låten Show me heaven som kom för 20 år sedan. Jag har sett Maria McKee live 2 gånger - en gång i Lund och en i Malmö. Speciellt den första konserten (Lund) var grymt bra.

Maria McKee är kanske min allra största favorit av alla sångerskor - speciellt från tiden med Lone Justice.

Här ett mycket bra liveklipp med Lone Justice från 1986 - Ways to be wicked (låten är skriven av Tom Petty & Mike Campbell).

måndag 16 augusti 2010

Serena Ryder & Lior - Heart of gold

Serena Ryder är en mycket duktig ung sångerska från Canada, som jag lyssnat en del på det senaste året. Hon har gjort en grym cover av Bruce Springsteens Racing in the street, men har även flera bra egna låtar - t ex Little bit of red.

Här en duett tillsammans med Lior när de gör en cover av Neil Youngs Heart of gold.

För övrigt tycker jag att munspel är ett väldigt underskattat instrument.

The Rainmakers återförenas?

Fick just en härlig nyhet från Stian i Norge.

Ingenting är klart, men det kan vara en återförening av The Rainmakers på gång nästa år. Bob Walkenhorst, Pat Tomek och Rich Ruth verkar vara med, men Steve Phillips ersätts av Jeff Porter (då Steve har fullt upp med sitt nuvarande band The Elders).

Det kan vara både en ny skiva och turné i USA/Norge på gång. Allt för att fira 25-årsjubileet av The Rainmakers första skiva.

Vid sidan av Bruce Springsteen är The Rainmakers det bästa band som någonsin funnits.

Underbara nyheter.

Mina videoklipp på YouTube

Jag har laddat upp 93 videoklipp på YouTube. Alla kan ses på min YouTube-kanal. Jag är lite förvånad hur många vissa av klippen har visats, men det är ju förstås bara kul (totalt är det snart uppe i 20 000 visningar). Här är Top 10.

1. U2 - Pride (in the name of love) - 1923 visningar
2. Ulf Lundell - Chans - 1601
3. Dan Hylander - Från en till en annan - 1079
4. U2 - Vertigo - 967
5. Ulf Lundell - Rött - 785
6. Twisted Sister - We're not gonna take it - 707
7. Dan Hylander - Vykort vykort - 623
8. Ulf Lundell - Ut ikväll - 545
9. D-A-D - Marlboro man - 364
10. Dan Hylander - Solregn - 359

söndag 15 augusti 2010

Joanna Dean & Tom Keifer - Love hurts

Joanna Dean släppte bara 2 album (varav ett med sitt band Bad Romance), men herregud vilken härlig röst denna sångerska har. Allra bäst är låtarna Kiss this och Ready for a Saturday night.

De är inte lätta att få tag på, men om ni hittar hennes album Misbehavin' (1988) och Code of honor av Bad Romance (1991) rekommenderar jag dessa.

Här ett framträdande från Farm Aid i början av 90-talet tillsammans med Tom Keifer (sångare/gitarrist i Cinderella). Bakom sig har de John Mellencamps band.

fredag 13 augusti 2010

Makalös konsert med Dan Hylander & Orkester i Malmö

I lördags var jag på min 6:e konsert i år med Dan Hylander & Janne Bark Band - denna gång på St Gertrud i Malmö tillsammans med Maria. Jag bestämde mig sent för att åka, men till slut kom jag fram till att jag kan fan inte vänta ända tills oktober - jag måste bara se en konsert till i sommar med detta enastående band. Och det var en jäkla tur det...

St Gertrud var helt utsålt och vi bjöds på en rent makalöst bra konsert. Jag börjar få svårt att beskriva hur bra konserterna med Hylander & JBB är och denna kväll tar verkligen priset. Det är den bästa konsert jag sett med Sveriges bästa band - Dan Hylander, Janne Bark, Nilla Nielsen, Jannike Stenlund, Johan Hängsel, Tomas Pettersson och Bobby Djordjevic. Inte nog med det - jag tror faktiskt det är den bästa konserten jag sett i år (tillsammans med Bob Walkenhorst & Jeff Porter - och de hade jag väntat i 20 år på att få se). Det är faktiskt bättre än D-A-D:s och Quireboys magnifika spelningar på SRF.

Början av konserten är briljant - Bella notte är en av de bästa svenska låtar som någonsin gjorts och 21/3 som följer är jäkligt bra den också. Dessa båda låtarna sätter direkt nivån för hur suverän konserten kom att bli.

Jag har alltid tyckt att Och allt jag rymmer varit hyfsad på skiva, men inte tillhört någon av Dan Hylanders bästa låtar. Live växer denna låt något enormt. Vi får äntligen också på nytt höra I hemlighet som är en av kvällens många höjdpunkter.

Dan Hylander låter även sina övriga bandmedlemmar ta plats längst fram. Janne Bark sjunger 2 bra rocklåtar - Bara en man och Under min stjärna. Janne spelade kvällen före i Sundsvall med Ulf Lundell (eller en lokal Stockholmspoet som Dan kallade honom). Trots den långa tågresan lirar Janne Bark gitarr som aldrig förr.

Nilla Nielsen visar på nytt att hon inte bara gjort årets bästa svenska skiva - låtarna är t o m ännu bättre live - både Higher ground och Salt. Vilken röst denna vackra skånska från Helsingborg har. Det var härligt att åter prata med Nilla efter konserten. Jättekul att hon gillade min recension av hennes skiva. Nilla berättade bl a om sina kommande planer i höst, men de får jag återkomma till en annan gång. Maria som köpte Nillas skiva gillade den också mycket.

Kvällens debut gör Jannike Stenlund. Att denna rödhåriga norrländska är grymt bra på fiol och munspel har hon visat många gånger tidigare, men nu sjunger hon för första gången (i varje fall med DH & JBB) även en av sina egna sånger - Tomorrow can wait. Jannike har en härlig sångröst och jag hoppas hela skivan jag köpte av henne efter konserten är lika bra som Tomorrow can wait.

Som vanligt på Dan Hylanders konserter är det mycket skämt och fotbollssnack (bl a får Örebroaren Tomas Pettersson höra att ÖSK förlorat mot MFF med 3-0 samma dag). Det var även flera historier om andra musiker som man mött och spelat med - allt från Svenne Hedlund till Johnny Cash. Jag läste en korkad recensent som i somras skrev något i stil med skippa mellansnacket. Det är bland de dummaste jag läst. Mellansnacket med Dan Hylander och övriga i bandet är otroligt viktigt för den härliga stämning som är på deras konserter.

Dan Hylander berättar att han inte bara släppt en singel i år (Du är det vackraste) - i höst går han och resten av bandet in i studion för att spela in ett helt nytt studioalbum (det första sedan 1994). Det ska bli spännande att se om man kommer att bli lika bra på skiva som man är live.

Visst blir något fel ibland, men vad gör det. Det finns en sådan värme, lekfullhet och humor kring detta band, som man väldigt sällan ser under konserter. Allt detta smittar av sig på publiken, som har hur kul som helst under konserterna. Dessutom tar kvällen inte slut efter sista låten - efteråt signeras det skivor och pratas med publiken under en lång stund. Jag pratade med Nilla, Jannike, Johan och Tomas, som alla är hur trevliga som helst. Detsamma gäller turnéledarna Mikael och Stefan. På det sättet ganska likt Jason & The Scorchers, men Axl Rose har en hel del att lära...

Det finns många saker som gör att Dan Hylander & Janne Bark Band är Sveriges bästa band. Sången av bl a Dan och Nilla, Dan och Jannes gitarrspel, Jannikes briljans på fiol och munspel. Tomas på orgel, Bobby på bas. Jag blir för varje gång även alltmer imponerad av Johans trummor. Detta är en av anledningarna till att dagens band är både tyngre och t o m bättre än Raj Montana Band (och det vill inte säga lite).

Avslutningen på den nästan 3 timmar långa konserten är helt enorm. Du är det vackraste, Solregn, Vykort vykort, Svart kaffe, Skuggor i skymningen, Farväl till Katalonien, Höst och Willin' är så bra att jag har svårt att beskriva det. Det är ett sådant ös i t ex Vykort vykort och Svart kaffe att man aldrig vill att de ska ta slut. Det blir också en rejäl allsång till flera av dessa avslutningslåtar.



Kan det bli bättre nästa gång? Det är svårt att tro det efter en sådan här kväll, men detta band växer hela tiden. Och Levandelivet får gärna komma tillbaka på setlistan. Den 22 oktober i Hässleholm är det dags för nästa konsert.

Jag har skrivit det förr, men för mig handlar konserterna med Dan Hylander inte ett dugg om nostalgi. Detta är Sveriges bästa rockband 2010. Jag kan se hur många konserter som helst. Även om en ny skiva är på gång hoppas jag att Dan även gör inspelningar från sina konserter. Till skillnad från en del andra är jag ett stort fan av liveskivor - även om dessa förstås aldrig kan återskapa den upplevelse man har om man är på plats. En liveskiva från årets konserter kan bli hur bra som helst.


Setlista (nästan fullständig, men ev fel ordning på några låtar)
1. Bella notte
2. 21/3
3. Mamma tro mig
4. Och allt jag rymmer
5. Bara en man
6. Higher ground
7. Älskade främling
8. Min älskade stod inför rätten idag (Percys sång)
9. Vänta på att dö
10. I hemlighet
11. Hymn till en snubblad vandrare (roll along)
12. Kaddilack
13. Salt
14. Under min stjärna
15. Tomorrow can wait
16. Mitt i livet
17. Varje gång hon går förbi
18. ???
19. Du är det vackraste
20. Solregn
21. Vykort vykort
22. Svart kaffe
23. Skuggor i skymningen
24. Farväl till Katalonien
25. Höst (till Eva så länge jag kan gå)
26. Willin’

Dan Hylander & Janne Bark Band
Dan Hylander (Sång & gitarr)
Janne Bark (Gitarr & sång)
Nilla Nielsen (Gitarr, slagverk & sång)
Jannike Stenlund (Fiol, munspel, slagverk & sång)
Johan Hängsel (Trummor & sång)
Tomas Pettersson (Klaviatur & sång)
Bobby Djordjevic (Bas & sång)

Videoklipp med Higher ground



Videoklipp med Min älskade stod inför rätten idag (Percys sång)



Videoklipp med I hemlighet



Videoklipp med Tomorrow can wait

torsdag 12 augusti 2010

Eva Dahlgren - Ung och stolt

Den 12 augusti 1987 såg jag och några kompisar Rock Runt Riket på Christinehofs Slott utanför Tomelilla. Artisterna under kvällen var Ratata, Eva Dahlgren, Orup och Roxette. Detta var innan Roxette slog igenom.

Ratata och Orup var kasst, men Eva Dahlgren och Roxette var ganska bra. En sak jag kommer ihåg från kvällen är att Eva Dahlgren drog flera snuskiga vitsar.

Här ett liveklipp med Eva Dahlgren - Ung och stolt.

lördag 7 augusti 2010

Dan Hylander - Svart kaffe

Ikväll ska jag och Maria på konsert med Dan Hylander & Janne Bark Band. Det blir min 6:e Hylander-konsert i år (11:e totalt). Det ska bli härligt att åter se Sveriges bästa band.

Igår kom en kul nyhet - Dan Hylander meddelade att han bokat studiotid i höst för att spela in sitt första studioalbum sedan 1994. Detta är något att verkligen se fram emot.

I väntan på det - ett liveklipp (som jag filmat) från Jönköping i april - Svart kaffe.

fredag 6 augusti 2010

Imperiet - Fred

Den 6 augusti 1988 såg jag Imperiet live i Åhusparken. Det var Imperiets avskedsturné och jag kommer ihåg att konserten var ganska bra.

Tyvärr var jag för ung för att se Ebba Grön live, men jag hann se Imperiet 2 gånger och dessutom än så länge Thåström 2 gånger.

Några år tidigare släppte Imperiet sin bästa skiva Blå himlen blues, som bl a innehåller Fred. Här en liveversion från Orionteatern i Stockholm 1985.

torsdag 5 augusti 2010

Ulf Lundell - Ut ikväll

Idag för ett år sedan såg jag, Jonas och Johan en konsert med Ulf Lundell på Borgholms Slottsruin, som var betydligt bättre än den jag såg i Karlshamn en vecka tidigare.

Sommarens konsert på Kronovalls Slott utanför Tomelilla var lite sämre, men innehöll ett antal guldkorn. Bl a Ut ikväll.

onsdag 4 augusti 2010

Jason & The Scorchers - Golden days

Ikväll har ett av världens bästa band spelat på St Gertrud i Malmö - Jason & The Scorchers. Tyvärr kunde jag inte åka och se dem denna gång, men jag är övertygad att de gjorde en kanonspelning. På lördag spelar de i Sala, men jag kan inte åka dit heller. Jag hoppas de kommer tillbaka till Sverige snart igen.

Jag har sett JATS live 3 gånger tidigare (senast 2008 i Köpenhamn) och de har varit helt suveräna varje gång.

Tidigare i våras släppte de sin nya skiva Halcyon times, som jag tycker är årets bästa utländska skiva. Bästa låten på Halcyon times är Golden days.

Här ett videoklipp med Golden days från Holland i april.

måndag 2 augusti 2010

Ny konsert med Dan Hylander - Malmö på lördag

Jag har visserligen sett Dan Hylander & Janne Bark Band 7 gånger på ett år. Jag har visserligen redan köpt biljett till deras konsert i Hässleholm den 22 oktober. Men, men, men...

Jag har ju inte sett dem live på 18 dagar, det är Sveriges bästa band och efter de strålande rapporterna från Helsingborg kunde jag inte vänta ända tills oktober.

Jag har nu köpt biljett till konserten på St Gertrud i Malmö på lördag den 7 augusti. Min syster Maria följer också med (hennes 2:a konsert med Dan Hylander i år).

Boka din biljett här

Fan, va kul det ska bli!!!

Jason & The Scorchers spelar i Malmö på onsdag

På onsdag kommer att av världens bästa band till Malmö för en konsert. Jason & The Scorchers spelar på St Gertrud. JATS är inte minst ett enastående liveband. Boka din biljett på www.kulturcentralen.nu

I våras släppte Jason & The Scorchers en helt lysande ny skiva - Halcyon times (första studioalbumet sedan 1996). Utan tvekan årets bästa utländska skiva.

Det jävliga är bara att jag inte själv kan se denna konsert (och jag kan inte heller se konserten i Sala på lördag). Varför kunde inte min semester vara en vecka längre - eller konserten ligga en vecka tidigare?

Jag har dock sett detta fantastiska band 3 gånger tidigare (senast 2008 i Köpenhamn) - och jag hoppas det blir många fler tillfällen. Hoppas JATS svenske trummis, Pontus Snibb, drar med sig bandet till Sverige ofta (Pontus är även sångare/gitarrist i Bonafide).

“Someday, Jason & The Scorchers may play a mediocre set. But it won’t be in this lifetime.”
BILLBOARD

söndag 1 augusti 2010

Björn Afzelius - Sådan herre

Den 1 augusti 1993 såg jag Visor & Rosor på Christinehofs Slott utanför Tomelilla. Artister under kvällen var Björn Afzelius, Tekla, Mikael Wiehe och Monica Zetterlund. Nu är tyvärr både Afzelius och Zetterlund döda.

Tekla var jättebra, men allra bäst var förstås Björn Afzelius (speciellt utan Wiehe). Efter att ha hört några sekunder av en hemsk version av Tusen bitar med Thorsten Flinck och Christer Sjögren när jag zappade mellan TV-kanaler häromdagen är det dags att höra en riktig Afzelius-låt.

Sådan herre från Hovdala Slott utanför Hässleholm 1989.