torsdag 29 juli 2010

Nilla Nielsens Higher ground är årets bästa svenska album

Den 28 november 2009 såg jag Dan Hylander & Janne Bark Band på Compagniet i Karlshamn. En av musikerna i bandet var en mycket vacker sångerska/gitarrist med långt blont hår som heter Nilla Nielsen. Under konserten fick vi även höra 2 av Nillas egna låtar. Jag gillade dem redan denna första gång jag hörde dem.

Därefter har jag sett Dan, Nilla och resten av JBB ytterligare 5 gånger och varje gång har Nilla spelat antingen Salt, Higher ground, eller båda. Varje gång har Nillas härliga röst lyft dem till en av de bästa låtarna under konserterna.

I våras köpte jag Nillas båda första album, Redemption sky (2004) och Shellshocked (2008). Hon släppte även albumet Shadow i vintras (endast digitalt). Alla dessa är bra, men de är inte i närheten av att vara så bra som Nilla Nielsens nya album är. Higher ground en mycket bra skiva, som verkligen lyfter fram Nillas vackra röst på bästa sätt.

Albumet inleds med Then you said I made you feel unfaithful, som är en bra låt. Därefter kommer Salt, som är den första låt Nilla ger ut på svenska. Salt är en mycket vacker ballad på samma tema som många andra låtar på skivan (komplicerade relationer och olycklig kärlek). Jag ser fram emot fler låtar på svenska av Nilla.





Jag har lyssnat väldigt mycket på musik de sista 25 åren och det har alltid funnits vissa textrader jag fastnat lite extra för i olika låtar. Det är ofta svårt att förklara, men i mina öron handlar det ofta om ren poesi eller någon klurighet som man inte ofta stöter på. Denna blogg är döpt just efter en sådan textrad - ”Some things are classic, some things are just old” kommer från låten Shiny shiny av The Rainmakers. Låten är inte någon av deras bästa, men just den textraden tycker jag är helt briljant.

Nilla Nielsen har lyckats med något liknande - dessutom 2 gånger på samma skiva. Textraderna ”Dina läppar smakar salt” (ur Salt) och ”He made me think I’d wanna have his babies” (ur Snow Leopard) är helt lysande. Nilla Nielsen har skrivit alla låtarna själv och det märks verkligen vilken bra textförfattare hon är (inte bara genom dessa 2 exempel).

Bästa låten på albumet är dock titelspåret Higher ground, som är en fantastiskt vacker ballad. I denna låt kommer verkligen Nillas härliga röst verkligen fram. Detta är en av de absolut bästa låtar som har släppts av någon artist under 2010. Både Salt och Higher ground är dessutom ännu bättre live.

I Snow leopard skiljer återigen Nillas röst ut sig. Detta är också en låt med lite högre tempo än de flesta andra och texten är återigen lysande.

En låt som är helt annorlunda än de övriga på albumet är The UFO song (the guinea pig song). Dels är tempot i låten högre, men framförallt är texten helt annorlunda alla andra. Vilket exakt budskap som döljer sig bakom metaforerna vet jag inte, men att Nilla Nielsen har ett starkt miljöengagemang är välkänt. Detta framgår även av låten Hymn for orangutan (lullaby for the wounded).

Sista låten på skivan I don’t know how to fall in love anymore, är också en av de bästa (nästan lika bra som Higher ground). Detta är en helt fantastiskt låt. Denna tror jag dock inte kan bli bättre med ett helt band bakom sig - den är helt perfekt med Nillas röst och en akustisk gitarr. Texten är briljant - sorglig och hoppfull på samma gång.

Nästan alla låtar på Higher ground är bra, men framförallt innehåller den de 5 bästa låtarna Nilla Nielsen gjort - Higher ground, I don’t know how to fall in love anymore, Snow leopard, Salt och The UFO song. Den enda som kan konkurrera bland hennes tidigare låtar är Bite me (från 2001). Denna rocklåt har Nilla aldrig släppt på skiva (finns en kul video på YouTube).

Nilla har nästan gjort allting på skivan själv. Hon har skrivit alla låtar, producerat, mixat m m. Hon spelar alla instrument själv (bl a elgitarr, akustisk gitarr, slagverk och klaviatur), utom på 2 låtar då hon får hjälp med trummor/piano respektive gitarr.

Nilla Nielsen har gjort årets bästa svenska album. Den vackra skånskan från Helsingborg är dessutom en artist som verkligen tar sig tid för sina fans. Det märks tydligt både på konserter och på Facebook.

Med riktigt bra artister blir ofta låtarna ännu bättre live än på skiva. Så är det även med Nilla Nielsen. Även om Higher ground och Salt är mycket bra på skivan kan jag lova att de lyfter ännu ett snäpp när Nilla spelar tillsammans med ett riktigt bra band. Därför tycker jag att ska ta chansen att höra Nilla Nielsen spela live - antingen själv eller tillsammans med Dan Hylander & Janne Bark Band. De spelar t ex på Helsingborgsfestivalen redan nu på lördag den 31 juli.


Låtar på Higher ground
1. Then you said I made you feel unfaithful
2. Salt
3. Head over heels
4. Higher ground
5. The UFO song (the guinea pig song)
6. Man from the north
7. My universe
8. Good feeling
9. Snow leopard
10. Guard down
11. Hymn for orangutan (lullaby for the wounded)
12. I don’t know how to fall in love anymore

Lyssna på låtarna på Nilla Nielsens hemsida

Videoklipp med Higher ground



Videoklipp med Salt

U2 - Pride (in the name of love)

För 5 år sedan såg jag och Felicia en mycket bra konsert med U2 på Ullevi i Göteborg. Den var första gången jag såg U2 live och de är ett grymt bra liveband.

Bästa låtarna under kvällen var Vertigo, The electric co, Beautiful day, I still haven't found what I'm looking for, Sunday bloody Sunday, Pride (in the name of love) och All because of you.

Jag såg även U2 live förra sommaren och därifrån kommer mitt videoklipp - Pride (in the name of love).

måndag 26 juli 2010

Ny konsert med Dan Hylander spikad

Jag har nyss köpt biljetter till ytterligare en konsert med Dan Hylander & Orkester. Denna gång blir det den 22 oktober på Kulturhuset i Hässleholm. Johan och Kristina följer också med. Det blev fina platser längst fram i mitten.

Sveriges bästa band får man aldrig nog av...

Iron Maiden - 2 minutes to midnight

För 2 år sedan såg jag, Magnus, Camilla och Leif Iron Maiden live på Ullevi i Göteborg. Det var en bra konsert, där vi bl a fick höra 2 minutes to midnight, The number of the beast, Run to the hills, Fear of the dark och Hallowed be thy name.

Här ett liveklipp med 2 minutes to midnight.

söndag 25 juli 2010

Magnus Gärdebring i Karlshamn

I fredags åkte jag tillbaka från Skåne till Kalmar. På vägen stannade jag till i Karlshamn för att lyssna på min kompis Magnus Gärdebrings trubadurspelning i Musiktältet under Östersjöfestivalen.

Magnus var riktigt bra, men i början ställde vinden till det lite för honom när några textblad blåste bort. Det fixades dock med några tvättklämmor!!!

Magnus bjöd på covers av bl a Torsson, Quireboys, Twisted Sister och Dan Hylander.

Några låtar har jag hört Magnus köra förr (inte minst Danmark), medan andra var alldeles nyrepade (I don't love you anymore och Farväl till Katalonien)

Bäst var Danmark, Herreje, I don't love you anymore och We're not gonna take it.


Setlista
1. Danmark (Torsson)
2. Solitary man (Neil Diamond)
3. Herreje (Torsson)
4. Lady in black (Uriah Heep)
5. I don’t love you anymore (Quireboys)
6. Mr Crowley (Ozzy Osbourne)
7. Every rose has it’s thorn (Poison)
8. We’re not gonna take it (Twisted Sister)
9. Farväl till Katalonien (Dan Hylander)

Videoklipp med I don't love you anymore



Videoklipp med We're not gonna take it

Ulf Lundell på Kronovalls Slott

I onsdags såg jag, Mikael, Maria och Tidde åter Ulf Lundell live. Det var min 15:e Lundell-konsert (jag har inte sett någon annan artist fler gånger), men den första på Kronovalls Slott utanför Tomelilla.

Tyvärr var det ingen av de bättre Lundell-spelningarna jag sett, men den var betydligt bättre än vad fjanten Anders Nunstedt skrev i Expressen efter turnépremiären i Borgholm några dagar tidigare. Jag förstår inte varför Expressen envisas med att skicka AN på rockkonserter. Han gillar inte rockmusik, kan den inte och har skrivit många direkt usla recensioner genom åren. Låt AN lyssna på Kent och annat popmög istället.

Början av konserten är riktigt bra - Folket bygger landet, Den stora bilden, På den andra sidan och Ut ikväll.

Sedan kommer tyvärr ett ca 45 minuter långt avsnitt som är allt annat än bra. Inte ens Rom i regnet lyfter.

Den avslutande timmen är dock bra. Tillsammans vi två, Förlorad värld, Chans, Öppen bil öppen väg, Om sommaren, Connemara och Kär och galen.

Problemet är bara att det kunde vara fan så mycket bättre. Det är absolut inget fel på Uffe eller bandet, men... Har man en sådan låtskatt som Ulf Lundell har man möjlighet att välja mellan hur många bra låtar som helst. Då kan man även välja bort sådant som inte är bra.

Här är några exempel på låtar Uffe valde att inte spela under kvällen: Hon gör mig galen, Lycklig lycklig, Pojkarna längst fram, St Monica, Fyra hjul som rullar, 67 67, Öppna landskap, Isabella, Ute på vägen igen, När jag kysser havet, Rött, Tuff match, Snart kommer änglarna att landa, Ryggen fri, Gå ut och var glad, Härligt härligt farligt farligt, Fem minuter, Vackra Anita, Dicks spitfire, Öppet hela natten, Club Zebra eller Glad igen.

Jag hoppas Ulf Lundell fortsätter spela i många år, men kanske väljer lite bättre låtar nästa gång.

Setlista
1. Folket bygger landet
2. Den stora bilden
3. På den andra sidan
4. Ut ikväll
5. Kapten Kidd
6. Nästan ditt namn
7. Underbar morgon
8. Djup svart snö
9. Rom i regnet
10. Omaha
11. En chans till
12. Den vassa eggen
13. En fri man i stan
14. Om det här är vintern
15. Tillsammans vi två
16. Förlorad värld
17. Chans
18. Gott att leva
19. (Oh la la) jag vill ha dej
20. Öppen väg, öppen bil
21. Om sommaren
22. Connemara
23. Kär och galen

Band
Ulf Lundell (Sång, gitarr, munspel)
Janne Bark (Gitarr)
Andreas Dahlbäck (Trummor)
Jens Frithiof (Gitarr)
Marcus Olsson (Klaviatur, piano & saxofon)
Surjo Benigh (Bas)

Videoklipp med Ut ikväll



Videoklipp med Förlorad värld



Videoklipp med (Oh la la) jag vill ha dej

Docenterna i Hammenhög

Den 16 juli såg jag en konsert med Docenterna i ett garage i Hammenhög. Fråga mig inte hur de hade hamnat där. Garaget var inte särskilt stort så publiken trängdes både inne och ute, men det var en riktig kanonspelning.

Förband var ett gammalt punkband som heter Problem.

I pausen mellan Problem och Docenterna träffade jag roligt nog Rikard, en gammal klasskompis, som jag inte sett på minst 10 år.

Jag hade inte sett Docenterna live sedan 1993 (Tivolirock i Kristianstad) då de var riktigt jäkla bra. De var precis lika bra i Hammenhög. Ett jäkla ös hela tiden.

Joppe Pihlgren var precis lika bra som någonsin tidigare. Jag hade dock för mig att Idde Schultz röst lät lite annorlunda, men det kanske bara är inbillning från min sida.

De körde flera nya låtar så förhoppningsvis är en ny skiva på gång. Dessa kan jag inte namnet på (förutom en som heter Vanligt folk). Bästa låtarna under kvällen var Utan dig, Bensin i blodet, Jag tar mitt liv med popmusik, Varma öl och kalla element och Solglasögon.






Setlista (ej alla)
Utan dig
Söderns ros
Vanligt folk
Dags att bli hög
Chick-e-chack
Bensin i blodet
Peppar och salt
Jag tar mitt liv med popmusik
Varma öl och kalla element
Solglasögon

Docenterna
Joppe Pihlgren (Sång & gitarr)
Kricke Pihlgren (Trummor & sång)
Larry Lövgren (Bas & sång)
Idde Schultz (Sång, piano & gitarr)
Jefferson Klingberg (Gitarr & sång)

Videoklipp med Utan dig



Videoklipp med Bensin i blodet



Videoklipp med Varma öl och kalla element

Dan Hylander & Orkester i Kristianstad

Igår såg jag åter Sveriges bästa band - Dan Hylander & Janne Bark Band. Denna gång på Stortorget i Kristianstad tillsammans med Magnus och Camilla (och massor av andra). Detta var min 5:e Hylanderkonsert i år - och det kommer fler.

Tyvärr försenades spelningen en hel del pga strul med ljudet. Arrangören av Kristianstaddagarna borde ha lite mer tid mellan de olika framträdandena på samma scen, då det var likadant strul för Local Heroes, som var på scen före Dan Hylander. Strulet gjorde att ett antal låtar fick strykas eftersom sluttiden skulle hållas.

Som tidigare inleds konserten med den magnifika Bella notte, som är en av Dan Hylanders absolut bästa. Den följs av ytterligare en klassiker - 21/3 med munspelssolon av Jannike Stenlund.

Lite senare kommer Bara en man av "lokalförmågan" Janne Bark (som bor i Kristianstad) och sedan den härliga Higher ground från vackra Nilla Nielsens nya skiva med samma namn.


Avslutningen av konserten är lysande (Du är det vackraste, Solregn, Svart kaffe, Skuggor i skymningen, Farväl till Katalonien och Willin').

Det var ännu en kanonspelning. Dan och resten av bandet är precis lika bra som under vårturnén (dvs bäst i Sverige). Närmast kan de ses på Sommarrock i Svedala på lördag. Janne Bark har dock fått lite kompledigt för ett par veckors turnerande med Ulf Lundell (jag ska se dem på onsdag på Kronovalls Slott utanför Tomelilla). Raj Montana Bands David Carlson spelar gitarr istället för Bark under dessa veckor (och det får man väl säga är en hyfsad ersättare...).

Efter konserten pratar jag lite med Nilla Nielsen och köper hennes nya skiva - Higher ground. Jag lyssnar igenom denna på vägen tillbaka mot Tomelilla. Det kommer en liten recension så småningom som utlovat Nilla, men att ha hört den en gång låter det mycket bra.






Setlista
1. Bella notte
2. 21/3
3. Mamma tro mig
4. Och allt jag rymmer
5. Bara en man
6. Higher ground
7. Älskade främling
8. Mitt i livet
9. Du är det vackraste
10. Solregn
11. Svart kaffe
12. Skuggor i skymningen
13. Farväl till Katalonien
14. Willin’

Dan Hylander & Janne Bark Band
Dan Hylander (Sång & gitarr)
Janne Bark (Gitarr & sång)
Nilla Nielsen (Gitarr, slagverk & sång)
Jannike Stenlund (Fiol, munspel, slagverk & sång)
Johan Hängsel (Trummor & sång)
Tomas Pettersson (Klaviatur & sång)
Bobby Djordjevic (Bas & sång)

Videoklipp med Bella notte



Videoklipp med Skuggor i skymningen

Local Heroes i Kristianstad

Den 15 juli var jag, Magnus och Camilla i Kristianstad. Mest var det för att se Dan Hylander & Janne Bark Band, men Kristianstaddagarna bjöd även på en spelning med Local Heroes - en resa genom Springsteenland.

Spelningen var en kortare version av det som kommer på Yllan i Kristianstad senare i höst. Man spelar alltså en rad låtar av Bruce Springsteen och det kan ju vara hur bra som helst.

Spelningen med Local Heroes var både bra och dålig. Man gjorde de flesta låtarna ganska bra, men det blir lite rörigt när det ska vara så många musiker på scen (jag räknade till 16 st).

Bäst var låtarna The promised land, Badlands och Born to run.

Allra bäst var Martin Jernse i Badlands. Martin är vanligtvis sångare i Joddla Med Siv. Bäst inlevelse hade Jörgen Johansson, men det blev lite överdrivit ibland.

Setlista (ej alla)
Tenth Avenue freeze-out
The promised land
Hungry heart
Sad eyes
Badlands
Born to run

Local Heroes
Martine Jernse (Sång)
Monia Sjöström-Zander (Sång)
Jörgen Johansson (Sång & gitarr)
Massor av andra musiker

Videoklipp med Badlands

Nationalteatern - Bängen trålar

Den 25 juli 1996 såg jag, Magnus, Patrik och Tobias massor av bra rockmusik en varm och solig sommardag i Malmö. Under dagen spelade Nationalteatern, Hoola Bandoola Band och Bob Dylan.

I dokumentären Progg på väg (om Hoola Bandoola Band) syns vi längst fram vid scenen ett par gånger.

Här ett liveklipp med Nationalteatern - Bängen trålar.

onsdag 21 juli 2010

Ulf Lundell - Rött

Den 21 juli 1999 såg jag och Bagarn en bra konsert med Ulf Lundell på Östersjöfestivalen i Karlshamn. Ikväll ska jag åter se Ulf Lundell live - på Kronovalls Slott utanför Tomelilla.

Bästa låtarna i Karlshamn var Folket bygger landet, Hon gör mig galen, Kär och galen, Rött, Rom i regnet och Tuff match.

Här ett av mina videoklipp med Uffe från Borgholm förra sommaren - Rött.

tisdag 20 juli 2010

Lars Winnerbäck - Dunkla rum

För 5 år sedan såg jag, Mikael och Tidde en bra konsert (under ett jäkla skitväder) med Lars Winnerbäck & Hovet på Ovesholms Slott utanför Kristianstad.

Det var massor av bra rocklåtar under kvällen, t ex För dig, dunkla rum, Pollenchock & stjärnfall, Kom ihåg mig, Hugger i sten, Kom änglar, Kom och Solen i ögonen.

Här ett liveklipp med Lars Winnerbäck & Hovet från Live i Linköping 2003 - Dunkla rum.

lördag 17 juli 2010

Docenterna i Hammenhög

Har nyss sett en grymt bra spelning med Docenterna i ett jäkla garage i Hammenhög.

Ett fantastiskt ös med massor av bra låtar, t ex Utan dig, Bensin i blodet, Varma öl och kalla element samt Solglasögon.

Förband var Problem.

Mer text, låtlista, foton och videoklipp kommer så småningom.


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 15 juli 2010

D-A-D - True believer

Den 15 juli är ett datum jag sett många bra rockband:
1992 spelade D-A-D och Status Quo på Christinehofs Slott utanför Tomelilla
1998 spelade Sinn Fenn och Wilmer X på Östersjöfestivalen i Karlshamn
2009 spelade Refreshments och Ulf Lundell på Östersjöfestivalen i Karlshamn

Ikväll kanske jag kommer att se Dan Hylander & Orkester i Kristianstad.

1992 spelade D-A-D skiten av Status Quo och i år var de bäst av alla band på Sweden Rock Festival. Från SRF kommer detta videoklipp med låten True believer. Lyssna särskilt när sångaren Jesper Binzer pratar svenska (mest skånska egentligen) - brorsan spelar gitarr...

tisdag 13 juli 2010

Hellacopters - No song unheard

För 8 år sedan såg jag, Magnus och Camilla Kalasturnén i Karlshamn. Bäst var Thåström, Hellacopters och Varanteatern.

Här ett liveklipp med Hellacopters från Hultsfredsfestivalen - No song unheard.

måndag 12 juli 2010

Dan Hylander - Solregn / Levandelivet

För 3 år sedan såg jag, Sonny, Inger och Rikard musik på Larmtorget med Dan Hylander i Kalmar. Det var en ganska kort spelning (vilket musik på Larmtorget alltid är), men Dan bjöd på flera klassiker.

Bäst under kvällen var Farväl till Katalonien, Svart kaffe, Vykort vykort, Solregn, 21/3 och Skuggor i skymningen.

Jag har sett Dan Hylander live 9 gånger (varav 4 under våren 2010). Jag planerar att se Dan Hylander & Orkester live även några gånger till under året - kanske redan på torsdag i Kristianstad. Jag lär aldrig komma ifatt Stefan Nilssons antal Hylander-konserter, men tänker se så många jag bara kan. Varför igen? - Det är Sveriges bästa band 2010.

Här ett av mina egna videoklipp från Compagniet i Karlshamn den 9 april i år - Solregn och Levandelivet.

söndag 11 juli 2010

Ulf Lundell - St Monica

Den 11 juli 2003 såg jag, Maria och Johnny en mycket bra konsert med Ulf Lundell på Christinihofs Slott utanför Tomelilla.

Jag har sett Ulf Lundell live 14 gånger och detta måste vara en av de bästa konserterna (en av anledningarna är att så många av låtarna är hämtade från Club Zebra, som jag tycker är Lundells bästa album). Kvällens låtlista bestod bl a av Fem minuter, Fyra hjul som rullar, Chans, Tillsammans vi två, Förlorad värld, St Monica, Gå ut och var glad, (Oh la la) jag vill ha dej och Hon gör mej galen.

Om 10 dagar ska jag åter se Ulf Lundell live - på Kronovalls Slott utanför Tomelilla.

Här ett liveklipp med St Monica från förra sommaren i Linköping.

lördag 10 juli 2010

Sator - We're right, you're wrong

Den 10 juli 1993 såg jag Tivolirock i Kristianstad. Bäst var Sator, Docenterna och Joddla Med Siv.

Allra bäst var Sator som hade ett jäkla tryck under hela spelningen. Bästa låten under kvällen var We're right, you're wrong.

Här ett liveklipp från Hultsfredsfestivalen med Sator från 1992.

John Fogerty i Helsingborg

I måndags såg jag, Maria och Johnny konserten med John Fogerty på Sofiero Slott utanför Helsingborg. Det var 3:e gången jag såg John Fogerty live och tyvärr var konserten betydligt sämre än de 2 första.

Konserten började bra med Up around the bend, men sedan blev det någon bra och någon dålig låt ett bra tag - speciellt mittenpartiet var ganska segt. På slutet kommer dock den rock'n'roll-show alla sett fram emot.

I år är det 25 år sedan John Fogerty släppte albumet Centerfield. Jubileet firas med en nyutgåva av Centerfield, flera tröjor och andra souvenirer och man skulle kunna tänka sig att detta även var något som uppmärksammas på scen, men icke. En enda låt spelar John Fogerty från Centerfield (The old man down the road).


Var är titellåten??? (som han i stort sett alltid spelat på konserter sedan 1985), var är Rock and roll girls, Big train (from Memphis), I saw it on TV, I can't help myself, osv???

Alla gitarrbyten gör också att det blir ständiga små avbrott i konserten (varför inte byta gitarr i slutet av låtarna istället för efter? Det finns ju flera andra gitarrister som kan hjälpa till...). Det var en klar besvikelse.

Låtlista
1. Up around the bend
2. Suzie Q
3. Looking out my back door
4. Wrote a song for everyone
5. Born on the bayou
6. When will I be loved
7. Blueboy
8. Ramble tamble
9. Midnight special
10. Pretty woman
11. Southern streamline
12. Hot rod heart
13. Green river
14. Haunted house
15. Have you ever seen the rain
16. Garden party
17. Keep on chooglin’
18. I put a spell on you
19. Sweet hitch-hiker
20. Down on the corner
21. The old man down the road
22. Bad moon rising
23. Fortunate son
24. Rockin’ all over the world
25. Proud Mary

Band
John Fogerty (Sång, gitarr & munspel)
James Intweld (Gitarr)
Kenny Aronoff (Trummor)
Hunter Perrin (Gitarr)
David Santos (Bas)
Jason Mowery (Fiol & mandolin)

Videoklipp med Up around the bend



Videoklipp med Hot rod heart



Videoklipp med Down on the corner

fredag 9 juli 2010

Wilmer X - Fem ett fem

Den 9 juli 1994 såg jag, Felicia, Emilia, Julia och Micke Tivolirock i Kristianstad. Bäst under dagen var Wilmer X.

Bästa låtarna under kvällen var Kyss dynamit, Teknikens under, Sex kvinnor på ett tåg, Om bara du ville be mej och Pontiac till himmelen.

Tyvärr finns inte många videoklipp med Wilmer X på YouTube (ladda upp ni som har sparade), men jag har hittat ett med Fem ett fem från KB i Malmö.

Jag hoppas verkligen att Wilmer X kommer att återförenas snart. Det är ett av de absolut bästa svenska rockbanden genom tiderna. Visst kan man lyssna på Nisse Hellberg solo, men det är inte i närheten av Wilmers höjder.

måndag 5 juli 2010

John Fogerty - Creedence song

Idag är det min födelsedag och jag ska se John Fogerty på Sofiero Slott i Helsingborg. Det blir 3:e gången jag ser John Fogerty live och jag hoppas det blir lika bra som de 2 första.

Här en av Fogertys nyare sånger - Creedence song.

söndag 4 juli 2010

Bruce Springsteen - Out in the street

Idag är det 2 år sedan jag, Mikael, Tidde och Camilla såg en magisk konsert med Bruce Springsteen & The E Street Band på Ullevi i Göteborg. Jag och Maria hade sett Springsteen veckan före i Köpenhamn, men den konserten var ingenting i jämförelse (och då var den ändå grymt bra).

Ullevikvällen var en av de 3 bästa konserter jag någonsin sett - endast slagen av 2 andra Ullevikvällar - gissa med vem...

Konserten började grymt: Born in the USA, Radio nowhere, Out in the street, Two hearts och The promised land. Lite senare kom bl a Because the night, Cadillac ranch, The rising och en suverän version av Badlands.

Extranummer: Hungry heart, Seven nights to rock, Born to run, Rosalita (come out tonight), Dancing in the dark och American land.

Helt ofattbart bra.

lördag 3 juli 2010

Joddla Med Siv - Tony tuggar tuggummi

För 17 år sedan såg var jag, Bagarn och Waynie på Hässleholmsfestivalen där vi bl a såg Joddla Med Siv, Rivjärnet och Peps Persson.

Som vanligt var Joddla Med Siv helt lysande. Här ett videoklipp från Helsingborg 2009 - Tony tuggar tuggummi.

fredag 2 juli 2010

Tom Petty - Into the great wide open

Den 2 juli 1991 släppte Tom Petty & The Heartbreakers en av sina bästa album - Into the great wide open.

Albumet innehåller förutom titelspåret bl a även Learning to fly, Two gunslingers, King's highway och All the wrong reasons.

Tom Petty har nyligen släppt ett nytt album (Mojo), som jag ännu inte hört.

Här ett liveklipp med Into the great wide open från november 1991.

torsdag 1 juli 2010

Blues Brothers - Jailhouse rock

Grattis till Dan Aykroyd, som fyller 58 år idag. Kanadensaren är mest känd för sin skådespelarkarriär, men var även en del av Blues Brothers som släppte några album.

Här ett liveklipp med Blues Brothers från nyårsafton 1978 - Jailhouse rock.