måndag 31 maj 2010

Sinners - I wanna love you

Idag är det 20 år sedan jag, Mikael och Magnus såg Lumparrock i Ystad. Denna dag bjöd på väldigt olika typer av artister, t ex Pernilla Wahlgren, Ystad Rock Orkester och The Sinners.

Sinners är ett av Sveriges bästa rockband någonsin. Jag såg dem live 3 gånger och alla konserterna var helt suveräna. Denna dag bjöd Sinners bl a på Kiss her to the bone, Love you more than this, Little queen of hearts och When she lies.

Här ett TV-klipp från Kosmopol 1991 med I wanna love you.

söndag 30 maj 2010

Bruce Springsteen - Rockin' all over the world

Idag är det 17 år sedan jag, Mikael, Magnus, Felicia och Ulrika såg Bruce Springsteen på Gentofte Stadion i Köpenhamn. Det var som alltid en mycket bra konsert, men man saknade The E Street Band.

Trots detta var det massor av bra musik under kvällen, bl a Badlands, Leap of faith, Because the night, Light of day, Thunder road, Born to run, Working on the highway, Bobby Jean och en mycket bra cover av John Fogertys Rockin' all over the world.

Jag har sett Bruce Springsteen live 14 gång och de 3 bästa konserterna har varit på Nya Ullevi i Göteborg 1985, 2003 och 2008.

Om 3 veckor släpps DVD:n London calling: Live in Hyde Park.

Här ett liveklipp från Globen i Stockholm 2 dagar före konserten i Köpenhamn 1993 med Rockin' all over the world.

lördag 29 maj 2010

Dan Baird - All over but the cryin'

Idag är det 2 år sedan jag såg Dan Baird & Homemade Sin på Black Horn i Norrköping. Det var en helt lysande kväll, som förutom Baird även innehöll Diamond Dogs och The Quireboys.

Bäst var förstås Dan Baird, som spelat i ett av världens genom tiderna bästa rockband - Georgia Satellites. Även som soloartist är Dan Baird helt lysande. Det skadar ju inte heller att man har en annan fenomenal gitarrist till sin hjälp - Warner Hodges (från Jason & The Scorchers).

Det var helt lysande rock'n'roll under kvällen med låtar både från tiden med Georgia Satellites och från solokarriären. Några av låtarna var I love you period, Dan takes five, Open all night, Can't stand the pain, Railroad steel, Sheila och Keep your hands to yourself.

Här ett liveklipp med balladen All over but the cryin' som också spelades under kvällen - detta klipp är dock från Barcelona 2009.

fredag 28 maj 2010

Go-Go's - La la land

I år är Go-Go's ute på avskedsturné i USA. Jag hoppas det inte stämmer utan det blir återföreningar i framtiden.

Jag kan rekommendera deras DVD Live in Central Park för de som inte sett den. Många bra rocklåtar. En av dessa är La la land.

torsdag 27 maj 2010

Bob Dylan - Just like a woman

Den 27 maj 1989 såg jag Bob Dylan live på Christinehofs Slott utanför Tomelilla. Det var ingen av de bästa konserter jag sett, men betydligt bättre än betyget i tidningarna. Bob Dylan verkade dock på dåligt humör och det var inget mellansnack alls under konserten.

Vi fick dock höra många klassiker - t ex Subterranean homesick blues, Just like a woman, Blowin' in the wind, Don't think twice it's alright, I shall be released, Like a rolling stone och en version av Maggie's farm som knappt gick att känna igen.

Förband var Plura och Carla Jonson. Det var Dylans Europapremiär och hela 11 000 i publiken (vilket är jättemycket för Christinehof).

Här en lysande version av Just like a woman med Bob Dylan och The Heartbreakers från 1986.

onsdag 26 maj 2010

Thåström - Scheisse

I morgon spelar Thåström live på Siestafestivalen i Hässleholm. Tyvärr är inte jag där, men jag har sett Thåström live flera gånger tidigare - både som soloartist och med Imperiet. Bäst var han i tiden med Ebba Grön, men då var jag lite för ung.

Här ett mycket bra liveklipp från Röda Sten i Göteborg - Scheisse.

tisdag 25 maj 2010

Drivin n Cryin - Let's go dancing

Drivin n Cryin är ett bra rockband, som jag upptäckte av en ren slump för snart 10 år sedan. Jag hade inte hört dem tidigare trots att de spelat sedan i mitten av 80-talet. Sedan dess har jag köpt alla deras skivor (utom den senaste som kom för några månader sedan).

De har gjort en hel del bra låtar som t ex House for sale, Build a fire, Let's go dancing, Can't promise you the world, Fly me courageous, Scarred but smarter och en helt lysande version av John Denvers Leaving on a jet plane.

Här ett liveklipp från 2007 med Let's go dancing och Time.

måndag 24 maj 2010

Creedence - Travelin' band

Nu är det bara 1,5 månad till jag åter ska se John Fogerty live. På min födelsedag, den 5 juli kommer Fogerty till Sofiero Slott i Helsingborg.

John Fogerty är en av de största rocklegenderna med hur många bra låtar som helst - både i tiden med Creedence Clearwater Revival och som soloartist.

Några av mina favoritlåtar är Fortunate son, Travelin' band, Rock and roll girls, Bad moon rising, Almost Saturday night, Rocking all over the world, Rambunctious boy, She's got baggage och Who'll stop the rain.

Här ett gammalt liveklipp med Creedence - Travelin' band.

söndag 23 maj 2010

Beat Farmers - Reason to believe

Det finns i stort sett ingen som gör en Springsteen-låt bättre än Bruce själv, men det finns i alla fall ett exempel.

Beat Farmers version av Reason to believe är grym och faktiskt bättre än alla jag hört Bruce göra (vilket är ganska många).

Beat Farmers var ett helt lysande rockband med andra låtar som Gun sale at the church, Hollywood hills, California kid, Seven year blues, Bigger stones, Lakeside trailer park, Lost weekend och The girl I almost married.

Här ett liveklipp med Reason to believe.

lördag 22 maj 2010

Alarm - Blaze of glory

The Alarm har alltid varit ett av mina största favoritband. Tyvärr har jag ännu inte sett dem live, men det ska väl bli av någon gång. De kommer faktiskt att turnera en hel del under året, men tyvärr är nästan alla konserter i Storbritannien.

Bland massor av bra rocklåtar är Blaze of glory en av de bästa.

fredag 21 maj 2010

Sophie B Hawkins - As I lay me down

Idag är det 15 år sedan jag och Felicia såg en mycket bra konsert med Sophie B Hawkins på KB i Malmö. Många bra låtar av en lysande sångerska.

Några av låtarna under kvällen var As I lay me down, Damn I wish I was your lover och Right beside you.

Här ett videoklipp med As I lay me down.

onsdag 19 maj 2010

Ramones - I wanna be sedated

Idag hade Joey Ramone fyllt 59 år, men tyvärr dog Ramones sångare 2001. I år anordnas dock Joey Ramone birthday bash 2010 med bl a Little Steven.

Ramones har gjort massor av klassiker - här musikvideon till en av deras bästa låtar - I wanna be sedated.

tisdag 18 maj 2010

D.A.D. - Bad craziness

Grattis till Stig Pedersen som fyller 45 år idag. Stig är basist i Danmarks bästa rockband, D.A.D.

Om en knapp månad ska jag åter se D.A.D. live - på Sweden Rock Festival. Det är det bandet jag ser mest fram emot att se på festivalen - och det vill inte säga lite för det är rätt hyfsad konkurrens (Guns n'Roses, Aerosmith, Gary Moore, Billy Idol, Quireboys, Sator, Bachman & Turner för att nämna några).

Här ett annat festivalklipp med en av bandets bästa låtar - Bad craziness.

måndag 17 maj 2010

Dan Hylander & Orkester i Malmö

I fredags såg jag åter Dan Hylander & Janne Bark Band. Det var turnéavslutning på ett fullsatt Palladium i Malmö. Detta var min 4:e Hylanderkonsert under vårturnén (av 7) - och det var den bästa.

Under de inledande tonerna av första låten hör jag Stefan Nilsson (vice turnéledare) säga "Nu reser vi oss - man kan fan inte sitta till det här". Han har helt rätt - Bella notte som är första låten är en av Dan Hylanders absolut bästa. Den följs av ytterligare en klassiker - 21/3 med härliga munspelssolon av Jannike Stenlund.

Lite senare kommer en mycket bra version av Och allt jag rymmer, som var den låt som efterfrågades mest på en Internetomröstning. Därpå ny skönsång - först en bra rocklåt av Janne Bark och sedan den vackra Higher ground av den lika vackra Nilla Nielsen.

Förutom bra rockmusik innehåller kvällen även mycket humor, som t ex Janne Barks historia om den första låten han skulle lära sig.

Ungefär mitt i konserten reser sig plötsligt trummisen Johan Hängsel och går fram till mitten av scenen. Det är dags för bandets tack till Dan Hylander. Alla bandmedlemmar är iförda röda lösnäsor när Johan överlämnar en påse dyrt flytande godis.

Lite senare överlämnar den vackra norrländskan Jannike Stenlund en flaska som innehåller polkagrisar till Dan med en uppmaning att komma till Norrland och spela.

Det var också mer fart i publiken denna kväll än för en månad sedan på Palladium. Det var ingen som satt ner under de sista 8-10 låtarna. Det är inte så konstigt - avslutningen av konserten är fullkomligt briljant (Du är det vackraste, Levandelivet, Solregn, Svart kaffe, Skuggor i skymningen, Farväl till Katalonien, Vykort vykort, Höst och Willin'). Detta är svensk rockmusik när den är som absolut bäst - världsklass!!!

Dan Hylander är bättre än någonsin och till sin hjälp har han ett fullkomligt lysande rockband - Janne Bark, Nilla Nielsen, Jannike Stenlund, Tomas Pettersson, Johan Hängsel och Bobby Djordjevic. Detta är Sveriges bästa rockband.

Stort tack för en grym vårturné - jag ser redan framemot kommande konserter. Stort tack även till de mycket trevliga turnéledare (Mikael och Stefan), som bjöd in mig till bandets efterfest på Clarion Hotel.



Det var mycket trevligt att pratas vid bandmedlemmar m fl över några öl (nåja, öl för dom, läsk för mig - jag skulle ju köra till Ystad efteråt. Väl framme i Ystads sandskog blev det dock en öl även för mig), lyssna på några tacktal och andra diskussioner. Inte nog med att det är ett jäkla bra rockband - det är även mycket trevliga personer. Jag uppskattar det verkligen.


Låtlista
1. Bella notte
2. 21/3
3. Mamma tro mig
4. Och allt jag rymmer
5. Bara en man
6. Higher ground
7. Älskade främling
8. Min älskade stod inför rätten idag (Percys sång)
9. Vänta på att dö
10. Hymn till en snubblad vandrare (roll along)
11. Salt
12. Under min stjärna
13. Mitt i livet
14. Varje gång hon går förbi
15. Du är det vackraste
16. Levandelivet
17. Solregn
18. Svart kaffe
19. Skuggor i skymningen
20. Farväl till Katalonien
21. Vykort, vykort
22. Höst (till Eva så länge jag kan gå)
23. Willin’

Dan Hylander & Janne Bark Band
Dan Hylander (Sång & gitarr)
Janne Bark (Gitarr & sång)
Nilla Nielsen (Gitarr, slagverk & sång)
Jannike Stenlund (Fiol, munspel, slagverk & sång)
Johan Hängsel (Trummor & sång)
Tomas Pettersson (Klaviatur & sång)
Bobby Djordjevic (Bas & sång)

Videoklipp med Higher ground



Videoklipp med Du är det vackraste



Videoklipp med Farväl till Katalonien



Videoklipp med Vykort vykort

Melissa Etheridge - Ain't it heavy

Idag är det 18 år sedan Melissa Etheridge släppte albumet Never enough, som bl a innehåller Ain't it heavy, Dance without sleeping och The letting go.

Melissa Etheridge är en mycket bra liveartist, som jag tyvärr ännu inte sett.

Här ett liveklipp från Köln 1993 - Ain't it heavy.

lördag 15 maj 2010

Maria McKee - Life is sweet

Idag är det 7 år sedan jag och Maria såg en mycket bra konsert med Maria McKee på KB i Malmö. Det var andra gången jag såg Maria McKee live.

Jag gillar Maria McKee bäst från tiden med Lone Justice på 80-talet, men även solo har hon gjort många bra låtar. Under kvällen fick vi bl a höra I can't make it alone, Shelter, Dixie storms, Life is sweet och en mycket bra cover av Bruce Springsteens Candy's room.

Jag ser fram emot nästa gång Maria McKee är i Sverige (missade henne tyvärr förra året). Tills dess kan man t ex lyssna på Life is sweet - här från 1996.

Grym konsert med Dan Hylander


Ikväll såg jag en helt grym turnéavslutning med Dan Hylander & Janne Bark Band.

Lysande konsert rakt igenom med en helt magnifik avslutning.

Blev även inbjuden till efterfest med bandet. Supertrevliga bandmedlemmar och turneledning. Stort tack!

Mer text, bilder och videoklipp kommer om ett par dagar.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 14 maj 2010

Stödgala i Skivarp för MPS-föreningen

På lördag den 15 maj firas den internationella MPS-dagen med en stödgala på Dannero utanför Skivarp i Skåne till förmån för bärarna av de ovanliga sjukdomarna. Bakom initiativet står Anna Pettersson, som har egen erfarenhet av att leva med ett barn med en ovanlig och obotlig sjukdom.

Artisterna som ställer upp gratis på stödgalan är Dan Hylander, The Buckaroos, Little Mike, Vocal Six, Mikael Wiehe, Steve & Mattias samt Dennis Westerberg.

Läs mer om stödgalan i intervjun med Anna Pettersson i Ystads Allehanda.

AC/DC - T.N.T.

Den 14 maj 1976 släppte AC/DC albumet High voltage, som bl a innehåller It's a long way to the top (if you wanna rock'n'roll), Live wire, She's got balls och T.N.T.

Jag såg AC/DC live i Göteborg förra sommaren.

Här ett tidigt videoklipp med T.N.T.

torsdag 13 maj 2010

Dire Straits - Walk of life

Idag är det 25 år sedan Dire Straits släppte sitt mest framgångsrika album; Brothers in arms.

Brothers in arms innehåller förutom titelspåret även bl a Money for nothing, Walk of life och So far away.

Här ett liveklipp från Wembley i London samma år - Walk of life.

onsdag 12 maj 2010

Pogues - Turkish song of the damned

Den 12 maj 1994 såg jag och Ingo en konsert med The Pogues på KB i Malmö. Det var min 3:e konsert med Pogues och efter det att Shane MacGowan m fl hade lämnat bandet.

Som ni kanske förstår var det inte riktigt samma sak som tidigare. Spider Stacy i all ära, men han har inte samma utstrålning som Shane MacGowan.

Trots allt fick vi ändå höra bra musik. En av kvällens bästa låtar var Turkish song of the damned - här ett liveklipp från glansdagarna 1988.

tisdag 11 maj 2010

Iron Maiden - Afraid to shoot at strangers

Idag är det 18 år sedan Iron Maiden släppte albumet Fear of the dark, vilket är en av deras bästa skivor.

Fear of the dark innehåller förutom titellåten t ex även Be quick or be dead, Afraid to shoot at strangers och From here to eternity.

Jag har sett Iron Maiden live 2 gånger - senast 2008 i Göteborg.

Här ett liveklipp med Afraid to shoot at strangers från Donington 1992.

måndag 10 maj 2010

U2 - Vertigo

Grattis till Bono som fyller 50 år idag. Irländska U2 har alltid varit ett grymt bra liveband - inte minst tack vare sångaren Bono.

När det gäller deras plattor har de verkligen gått upp och ner. Jag gillade mycket de gjorde på 80-talet, medan i stort sett allt på 90-talet var dåligt. På 2000-talet har de åter börjat göra bra rockmusik.

Ett exempel på detta är Vertigo.

söndag 9 maj 2010

Twisted Sister i Örebro

Twisted Sister spelade under konsertdelen av Metallsvenskan på Conventum Arena i Örebro. Även om gubbarna är ca 55-60 år så kan de fortfarande spela tung heavy metal så det står härliga till.


Dee Snider verkar vara mer vältränad än någonsin och studsar fram och tillbaka över scenen under hela konserten. Det är bara en sak vi undrade över - vad i helsike gjorde han bakom högtalarna under i stort sett varenda låt?

Gitarristen Jay Jay French presenterade Dee Snider med att han bl a inspirerat olika kvinnors hårstilar under alla år - Bette Midler på 80-talet, Christina Aguilera på 90-talet och numera Lady Gaga.



Jag är väl ingen jättefan av Twisted Sister, men de har gjort några grymma rock'n'roll-låtar i We're not gonna take it och I wanna rock. Dessutom gör de under kvällen bl a Under the blade och Be chrool to your scuel riktigt bra. Tyvärr är ljudet ganska dåligt under konserten (eller Dogshit som Dee Snider säger).

Extra kul var att vi bodde på samma hotell som Twisted Sister och hängde i samma hotellbar som hela bandet (utom Dee Snider) under 2 kvällar.

Låtlista
1. Come out and play
2. The kids are back
3. Stay hungry
4. Captain Howdy
5. I believe in rock’n’roll
6. You can’t stop rock’n’roll
7. The fire still burns
8. Shoot ‘em down
9. We’re not gonna take it
10. The price
11. Burn in hell
12. Under the blade
13. I wanna rock
14. Be chrool to your scuel
15. S.M.F.

Twisted Sister
Dee Snider (Sång)
Eddie Ojeda (Gitarr)
Jay Jay French (Gitarr)
Mark “The Animal” Mendoza (Bas)
A J Pero (Trummor)


Videoklipp med We're not gonna take it


Sabaton i Örebro

Sist ut på Metallsvenskans konsertkväll var Sabaton från Falun. Lite konstigt att Twisted Sister inte avslutade kan man tycka, men det gjorde Sabaton med den äran.

Publiken skanderade gång på gång - Sa-ba-ton, Sa-ba-ton och jag vet inte hur många gånger sångaren Joakim Brodén tackade för publikstödet. Frågan är om det inte var mer tryck under Sabatons konsert än under Twisted Sisters.

Annars är inte Sabatons musik direkt min stil. Det är lite väl tung heavy metal, men det finns några hyfsade låtar, t ex 40:1 och Primo victoria.

Låtar (ej alla)
1. Ghost division
2. The art of war
3. 40:1
4. Cliffs of Gallipoli
5. Attero dominatus
6. The price of a mile
7. Panzer battalion
8. Panzerkampf
9. Into the fire
10. Rise of evil
11. Back in control
12. Primo Victoria
13. Metal medley

Sabaton
Joakim Brodén (Sång)
Pär Sundström (Bas)
Oskar Montelius (Gitarr)
Rikard Sundén (Gitarr)
Daniel Myhr (Klaviatur)
Daniel Mullback (Trummor)

Metallsvenskan i Örebro

Igår såg jag, Magnus och Camilla Metallsvenskan på Behrn Arena i Örebro. Det var fotboll på dagen och konsert på kvällen. Jag gav Magnus en biljett i 40-årspresent och givetvis kunde han inte få åka själv...

Det var en mycket kul dag där den enda störande faktorn var det kalla vädret. Metallsvenskan är en fotbollsturnering där lagen består av olika hårdrocksmusiker (samt en del musiktidningar m m). En del är riktigt duktiga på fotboll medan andra är... - Bullet.

Konferencierer var Orvar Säfström (Filmkrönikan) och Marika Eriksson (TV4-sporten).

Grupp A
Armageddon FF (Stockholm) Capitals (spelare från en rad olika band)
FC Glenn (Evergrey, In Flames m fl)
Sabaton (hela bandet spelade)
Bullet FC (hela bandet och diverse andra var på plan)
FC Metaltown (Blindside, Live Nation m fl)

Grupp B
BK Bandit (Bandit, Mustasch, Sonic Syndicate m fl)
Örebro United (Millencolin, Path of No Return, Martin Bengtsson m fl)
Close-Up Magazine (Close-Up Magazine, Jörgen Pettersson m fl)
Sweden Rock Magazine (Sweden Rock Magazine, Mats Rubarth m fl)
FC Suomi Perkele (Amorphis, Sturm und Drang m fl)

Matcherna var 10 minuter och alla mötte alla i gruppspelet. Man såg snabbt att vissa lag var betydligt bättre än andra. Största underhållningen var nog att se Bullet FC. Jag tror inte någon av dem spelat fotboll och frågan är om andra ens sett fotboll på TV. De spelade i sin vanliga hårdrocksutstyrsel och den hemliga sportdrycken bestod av rödvin. De lovade att skänka 1000 kr för varje mål de gjorde till Örebros hemlösa, men det visade sig bli ett ganska billigt löfte... Taktiken bakom "Järpen" gav dock utdelning vid ett tillfälle.

Störst publikstöd hade utan tvekan Sabaton (iförda hemska Leksandströjor).

Göteborgarna i FC Glenn gillade min Blåvitthalsduk, men råkade precis som Blåvitt i måndags ut för en riktigt domarskandal. FC Glenn gjorde ett solklart mål, men även denna gång tyckte domaren att bollen inte var inne. Jag börjar undra om Sveriges domarkår bildat någon slags konspiration mot alla Göteborgslag.

Det fanns en del överraskningar. Örebro United hade förstärkt laget med förre ungdomsproffset i Inter - Martin Bengtsson. Han har bl a skrivit boken "I skuggan av San Siro" som handlar om baksidan av fotbollen. Bengtssons tid i Italien slutade i bråk, drogmissbruk och självmordsförsök.

Sweden Rock Magazine hade förstärkt laget med förre Allsvenske spelaren Mats Rubarth (AIK), som numera spelar i hårdrocksbandet Casablanca. Konditionen var dock inte den bästa - även om Rubarth var bättre än de flesta fanns det en annan spelare som stod i en klass för sig själv.

Close-Up Magazine hade förstärkt laget med förre Allsvenske skyttekungen och landslagsspelaren Jörgen Pettersson. En kul detalj var att när Jörgen presenterades räknades de flesta av lagen han spelat i upp - utom Malmö FF (till Magnus stora förtret). Jörgen vräkte in mål ända fram till semifinalen då det smällde till i baksidan av låret och han kröp av planen. Det var dagens enda skada - och det är ju lite typiskt att det ska drabba en gammal fotbollsspelare.

Finalen stod mellan Örebro United och Close-Up Magazine och efter en jämn match vann Örebro med 1-0 efter mål av Millencolins Mathias Färm. Martin Bengtsson hade naturligtvis stor del i Örebros seger.

På kvällen var det dags för konsert på Conventum Arena - Smash Into Pieces, Raised Fist, Sabaton och Twisted Sister.

Billy Joel - Only the good die young

Grattis till Billy Joel, som fyller 61 år idag. Billy Joel har gjort en del bra rocklåtar - t ex Piano man, Allentown, Only the good die young, Tell her about it och We didn't start the fire.

Här ett bra liveklipp med Only the good die young.

lördag 8 maj 2010

Jason & The Scorchers - Both sides of the line

Idag är det 2 år sedan jag såg Jason & The Scorchers live på Pumpehuset i Köpenhamn. Som alltid var det en mycket bra konsert och massor av bra rocklåtar från ett av de bästa rockband som någonsin funnits.

Jason Ringenberg (sång) och Warner Hodges (gitarr) har varit med sedan starten i början av 80-talet, men Al Collins (bas) och svenske Pontus Snibb (trummor) var nya på turnén. I dagarna har Jason & The Scorchers gett sig ut på ny Europa-turné, men tyvärr kommer de inte till varken Sverige eller Danmark (i varje fall inte i första vändan).

Bland låtarna som spelades under kvällen finns White lies, Broken whiskey glass, If money talks, Cappuccino Rosie, Drugstore truck drivin' man, Last time around, Harvest moon, Shop it around och en grym version av Take me home country roads.

Här ett liveklipp från denna kväll - Both sides of the line (ljudet är tyvärr inte det bästa).

fredag 7 maj 2010

Bonafide - Hard livin´ man

Riktigt bra ny video med Bonafide, som kommer till Sweden Rock Festival i sommar.

onsdag 5 maj 2010

Hooters - Karla with a K

Idag är det 20 år sedan jag såg Hooters live på Olympen i Lund. Det var en mycket bra konsert och som vanligt på Hooters-konserter användes hur många instrument som helst.

Det var massor av klassiska Hooters-låtar under konserten - t ex Day by day, Karla with a K, And we danced, Satellite och en bra coverversion av Dylans Mr Tambourine man.

Här ett videoklipp med Karla with a K i München.

söndag 2 maj 2010

Pedalens Pågar - SJ

Den 2 maj 1992 såg jag, Mikael och Mats Pedalens Pågar på Tingvalla i Tomelilla. Det var en kul kväll med många bra Kal P Dal-låtar.

Här ett videoklipp med SJ.

lördag 1 maj 2010

Björn Afzelius - Gånglåt från Sörgården

Idag blir det en riktig socialistlåt. Gånglåt från Sörgården med Björn Afzelius. Det är av Afzelius mest politiska låtar och som vanligt hade fel i det mesta politiskt, men han var en mycket bra rocksångare.