onsdag 29 april 2009

Dagens låt - Bobby's back

Brian Setzer är väl mest känd för sina år i Stray Cats, men har har också släppt några riktigt bra soloalbum. Bäst är The knife feels like justice från 1986. Från detta album kommer bl a Bobby's back.

tisdag 28 april 2009

Dagens låt - Good riddance (time of your life)

I oktober kommer Green Day till Sverige för en konsert på Globen i Stockholm. Jag har aldrig sett Green Day live och är ganska sugen på att åka. Får tänka lite på det eftersom det börjar bli ganska dyrt med alla konserter i sommar.

Årets turné för min del består av Dan Baird & Homemade Sin (Norrköping), Bruce Springsteen & The E Street Band (2 ggr, Stockholm), AC/DC (Göteborg), U2 (Göteborg), Ulf Lundell (2 ggr, Karlshamn och Öja) och kanske Perssons Pack (Västervik).

Här ett videoklipp med en av Green Days bästa låtar - Good riddance (time of your life).

måndag 27 april 2009

Dagens låt - If you don't love me (I'll kill myself)

Det är inte många soundtracks jag gillar, men det finns några. Här kommer en kanonbra låt från en kanonbra film. If you don't love me (I'll kill myself) med Pete Droge från filmen Dum & dummare.

lördag 25 april 2009

Dagens låt - Jeannie needs a shooter

I slutet av 70-talet var Bruce Springsteen fruktansvärt produktiv och skrev hur många låtar som helst - långt fler än han själv kunde spela in och ge ut. Han gav bort många låtar till andra artister.

En av de mest kända av dessa låtar är Because the night som spelades in av Patti Smith. Springsteenlåtar spelades också in av bl a Southside Johnny & The Asbury Jukes, Gary US Bonds, Dave Edmunds och Warren Zevon.

Warren Zevon var en artist (han dog för några år sedan), som jag kanske aldrig lyssnat på om det inte var för att Springsteen skrivit en låt åt honom och i så fall hade jag missat många andra bra låtar.

Här ett videoklipp med Warren Zevon med Springsteenlåten Jeannie needs a shooter.

fredag 24 april 2009

Dagens låt - Working class man

Jimmy Barnes är en av Australiens absolut bästa rockartister. Jimmy Barnes var med i Cold Chisel i slutet av 70- och början av 80-talet och har sedan dess varit soloartist. Det har dock varit några tillfälliga återföreningar med Cold Chisel genom åren och även för ett par år sedan samarbete med en rad andra kända musiker under bandnamnet Living Loud.

Den första låt jag hörde av Jimmy Barnes var Working class man som kom 1985. Åren därpå släppte Jimmy Barnes flera riktigt bra album med massor av bra rocklåtar.

Här ett videoklipp från 1988 med låten Working class man.

torsdag 23 april 2009

Dagens låt - Six years gone

Igår var en av läsarna av min blogg vänlig nog att informera om att Dan Baird & Homemade Sin kommer tillbaka till Norrköping den 27 maj för en ny spelning på Black Horn.

Jag såg Dan Baird & Homemade Sin där förra året och de var grymt bra. Homemade Sin består av 3/4 av f d Georgia Satellites och till sin hjälp har de även Warner E Hodges (från Jason & The Scorchers). Underbar gitarrock. Jag kommer självklart att köpa biljett även till årets spelning.

Här en av många kanonlåtar av Georgia Satellites/Dan Baird - Six years gone.

onsdag 22 april 2009

Dagens låt - Indianapolis

Igår var det 9 år sedan jag, Mikael, Maria, Cecilia och Jon såg Bottle Rockets på KB i Malmö. En bra konsert med mycket öl.

Bottle Rockets är kanske inte något av mina allra största favoritband, men de har ändå en hel del bra låtar. Här ett videoklipp med en av de bästa - Indianapolis.

måndag 20 april 2009

Dagens låt - Talk to me

De senaste dagarna har jag laddat ner massor av konserter med Southside Johnny & The Asbury Jukes, som jag tycker är ett av världens bästa liveband på mindre klubbar.

Southside Johnny har gjort hur många bra låtar som helst varav många är skrivna av Bruce Springsteen och Little Steven.

Jag har sett Southside Johnny & The Asbury Jukes live 3 gånger tillsammans med Maria på KB i Malmö. Alla 3 konserterna har varit helt lysande.

Här en av Southside Johnnys bästa låtar (skriven av Springsteen) på en väldigt liten scen (kolla in hornsektionen) - Talk to me.

fredag 17 april 2009

Dagens låt - Fortunate son

Lone Justice var ett lysande rockband på 80-talet. Maria McKees solokarriär har väl också varit hyfsat bra, men det blir ändå inte riktigt samma sak.

Förutom en lång rad egna låtar har Lone Justice även gjort några riktigt bra covers - här en av dem - Creedencelåten Fortunate son.

torsdag 16 april 2009

Dagens låt - Bakom år 2000

För 21 år sedan - den 16 april 1988 såg jag Wilmer X live för första gången (det har sedan blivit 4 gånger till) - på Mejeriet i Lund. Wilmer X är alltid bra live, men frågan är om inte denna är den bästa jag varit på.

Tyvärr finns det inte så många videoklipp med Wilmer X på YouTube, men här är i alla fall Bakom år 2000 (som inte tillhör deras bästa direkt).

tisdag 14 april 2009

Dagens låt - Where were you hiding when the storm broke

The Alarmfest hemma hos mig drar sig mot sitt slut. En helkväll med god mat, massor av pilsner och The Alarm på stereo/DVD hela kvällen har varit helt underbart.

Här en av The Alarms bästa låtar - Where were you hiding when the storm broke.

söndag 12 april 2009

Dagens låt - En liten svensk stad

I juli 1993 såg jag "Visor och rosor" på Christinehof utanför Tomelilla. Under konserten spelade Björn Afzelius, Mikael Wiehe och Tekla.

Det var första (och hittills enda) gången jag sett Tekla live och hon var precis lika bra som den skiva hon släppt året före. Även den som kom året efter var riktigt bra. Ytterligare en bra exempel på bra skånsk musiktradition.

Här en inspelning från 1994 - En liten svensk stad.

tisdag 7 april 2009

Dagens låt - Profit

Thåström är ute på turné igen och jag hittade nyss en konsert med Ebba Grön från 1979, som jag håller på att ladda ner från Dime.

En av många bra låtar - Profit.

söndag 5 april 2009

Dagens låt - I love you period

Fick hem Dan Baird & Homemade Sins senaste album i fredags och det är riktigt bra. Baird kommer till Sverige om någon månad och jag hoppas att jag får en chans att se dem igen. De gjorde en kanonspelning på Black Horn i Norrköping förra året.

De ska spela på Sweden Rock Festival, men då är jag i Stockholm och ser på Bruce Springsteen (dessa krockar...).

Här en gammal höjdare från Dan Bairds första soloalbum - I love you period.

fredag 3 april 2009

Dagens låt - Stay with me

Del-Lords har alltid varit ett av mina favoritband. Sångaren/gitarristen Scott "Top Ten" Kempner spelade före Del-Lords i The Dictators. De var ett av New Yorks bästa rockband på 70-talet och gör fortfarande lite spelningar då och då.

Den bästa låt Dictators gjort är Stay with me, vilken även spelats in av Del-Lords. Här följer ett videoklipp med Stay with me från Barcelona 2008.

torsdag 2 april 2009

Dagens låt - Looking for love

Har under dagen lyssnat på många av (Johnny) Diesels bästa låtar. Klassisk rock'n'roll.

Här kommer ett videoklipp med en av hans bästa - Looking for love.