fredag 22 augusti 2008

Beat Farmers

Fildelning av musik är en helt fantastisk uppfinning. Då menar jag inte den illegala fildelningen av upphovsrättsskyddad musik utan främst den legala fildelningen när fans delar inspelningar av konserter av musik/video med varandra.

Beat Farmers var ett av mina absoluta favoritband på slutet av 80- och början av 90-talet. Bandet upplöstes i och med att trummissen Country Dick Montana dog 40 år gammal av en hjärtattack på scenen den 8 november 1995 (under låten The girl I almost married).

Beat Farmers spelade en härlig rock'n'roll med massor av hysteriskt roliga texter. De är dessutom det enda band jag hört som gör en coverversion av en Springsteen-låt bättre än vad Bruce själv gör den (Reason to believe).

Jag lyssnar självklart fortfarande på Beat Farmers, men ibland glömmer man lite bort hur bra de var och därför var det en fröjd att se den DVD som jag laddade ner för några dagar sedan från en fildelningssajt. Inspelningen är gjord i december 1985 i Universal Studios i Los Angeles. 19 härliga låtar att se och lyssna på genom att ladda ner från följande fil - http://www.dimeadozen.org/torrents-details.php?id=200755